Δευτέρα
08/10/2012

Google Virtual Brain Technology, Bάζει τεχνητή νοημοσύνη στα μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες

Πιο έξυπνη φιλοδοξεί να κάνει η Google την αλληλεπίδρασή μας με το Web μέσα από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα έχει την ικανότητα να μαθαίνει μόνη της, εφαρμόζοντας μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ στα νευρωνικά δίκτυα, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η ανθρώπινη παρουσία κατά τη διαδικασία εκμάθησης για τους υπολογιστές.

Μία από τις πρώτες χρήσεις αυτής της τεχνολογίας είναι για την αναγνώριση φωνής με περισσότερη ακρίβεια. Αυτή τη στιγμή όλα τα πειράματα γίνονται με την αγγλική γλώσσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκλειστούν στο μέλλον άλλοι διάλεκτοι και άλλες γλώσσες. Από την εξελιγμένη αυτή διαδικασία εκμάθησης και εκπαίδευσης της τεχνητής νοημοσύνης εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν πολλές άλλες υπηρεσίες της Google, όπως είναι για παράδειγμα η αναζήτηση πληροφοριών στο Web, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και πολλές άλλες εφαρμογές όπως τα γυαλιά της Google.

Η Google προσπαθεί να μιμηθεί τις συνάψεις μεταξύ των νευρώνων στους εγκεφάλους των θηλαστικών (δεν είμαστε μόνο εμείς σε αυτόν τον πλανήτη, μην είστε μισαλλόδοξα ανθρωποκεντρικοί…), έτσι ώστε να κάνει τις μηχανές μας πολύ πιο έξυπνες.

Google Virtual Brain Technology, Bάζει τεχνητή νοημοσύνη στα μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Μιχαλης λέει:

    Φαντασου οτι χθες επαιξε το TERMINATOR SALVATION.Ελεγα οτι ειναι λιγο τραβηγμενο σαν ιδεα.Οχι μονο το τελευταιο αλλα και απο το πρωτο που ειχα δει και σημερα ξαφνικα αυτο το αρθρο, τυχαιο; δεν νομιζω,

  2. Ο/Η angelos λέει:

    Ανατρίχιασα μόνο και μόνο που είδα τον τίτλο του άρθρου. Και εγώ το είδα χθες.

  3. Ο/Η Aris λέει:

    Ελπίζω να δούμε και άλλα τέτοια καλά νέα. Έξυπνες συσκευες σημαίνει ευκολότερη ζωή

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.