Πέμπτη
12/02/2015

Tesla: Ετοιμάζει μπαταρία που θα τροφοδοτεί όλο το σπίτι

Φανταστείτε να έχετε διακοπή ρεύματος και να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίποτα μέσα στο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τίθενται σε πλήρη αχρηστία. Ή φανταστείτε να θέλετε να ανοίξετε το κλιματιστικό και να φοβάστε ότι ο λογαριασμός θα έρθει φουσκωμένο. Πως θα σας φαινόταν όμως το αυτοκίνητό σας να μπορεί να σας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για ολόκληρο το σπίτι;

Αυτό έχει οραματιστεί ο εκκεντρικός και πολυπράγμων Elon Musk, CEO της Tesla Motors ο οποίος έχει δείξει ότι ασχολείται με τα πάντα μέχρι και με την εξερεύνηση του διαστήματος. Βεβαίως η Tesla δεν είναι η πρώτη που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο καθώς στο παρελθόν Toyota και Nissan είχαν την ίδια ιδέα. Όπως ανακοίνωσε ο Elon Musk η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 6 μήνες και μένει ακόμη να αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία. Λέγεται ότι όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη μπορεί να προσφέρει ενέργεια για μια εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο Musk εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα μπαταρία την οποία αποκάλεσε σπουδαία.

tesla model s battery

tesla model s battery

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η ioankav λέει:

    Το θέμα είναι αν η Tesla θα έχει τους κατάλληλους μηχανικούς για να το κάνει. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν αρκετές φήμες (κάποιοι το επιβεβαιώνουν κιόλας) ότι η Apple έχει προσπαθήσει να προσλάβει αρκετούς ταλαντούχους υπαλλήλους της Tesla. Αυτο μαλλον σχετιζεται με τα σχεδια της για αυτοκίνητο.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.