Κυριακή
30/11/2014

TZOA, το wearable που σου λέει που θα βρεις καθαρό αέρα

Μέχρι στιγμής έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα περισσότερα wearables να χαρακτηρίζονται ως health-tracking συσκευές, καθώς έχουν αισθητήρες οι οποίοι μετρούν δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία του χρήστη. Το TZOA είναι η πρώτη φορετή συσκευή που χαρακτηρίζεται ως το πρώτο enviro-tracker στον κόσμο χάρη στους αισθητήρες που έχει ενσωματωμένους.

Το TZOA είναι μια μικροσκοπική συσκευή με αισθητήρες που μετρούν την ποιότητα του αέρα, το υπεριώδες φως, την υγρασία και την θερμοκρασία. Συνδέεται με το app του κινητού για να δίνει στον χρήστη τα δεδομένα που χρειάζεται για το περιβάλλον που βρίσκεται. Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει τα δεδομένα σε έναν crowdsourced χάρτη για την ρύπανση της πόλης.

Η συσκευή μπήκε στο Kickstarter με στόχο να μαζέψει 110,000 δολάρια, έχει φτάσει στα 25,000 δολάρια και απομένουν 18 μέρες μέχρι να λήξει η καμπάνια. Αν όλα πάνε καλά και μπει τελικά στη μαζική παραγωγή, το TZOA θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2015.

Δείτε το project στο Kickstarter: ΤΖΟΑ

tzoa-enviro-tracker-01-570

tzoa-enviro-tracker-02-570

tzoa-enviro-tracker-03-570

tzoa-enviro-tracker-04-570

tzoa-enviro-tracker-05-570

Πηγή

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

 1. Ο/Η Γιωργος Παππας λέει:

  Σε τι ακριβως χρειαζεται κατι τετοιο;

 2. Ο/Η lucifer1507 λέει:

  @Γιωργος Παππας
  Για να μας πείσουν πόσο πολύ έχουμε μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε.

  Σκέφτομαι ότι αν όντως χρηματοδοτηθεί τότε σύντομα θα το δούμε και ενσωματωμένο στις νέες συσκευές.

  Εντάξει ότι καινούρια τεχνολογία μας προσφέρουν καλό είναι να την δεχόμαστε, αρκεί να μην μας την χρεώνουν επιπλέον-υπερβολικά αλλά και να μην προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει οπωσδήποτε να την έχουμε.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.