Τρίτη
18/01/2011

Blu-ray players, Όλα τα νέα μοντέλα του 2011

Αυτά είναι όλα τα νέα μοντέλα Blu-ray players που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Είναι το lineup 2011 από τις δημοφιλέστερες εταιρείες consumer electronics και υπόσχονται καλύτερη εικόνα με πλούσια χρώματα και μεγαλύτερη ευκρίνεια. Τα κορυφαία μοντέλα έρχονται με υποστήριξη 3D και σύνδεση στο ίντερνετ.

Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί.

LG

LG Blu-ray 2011
BD630
Εισαγωγικό μοντέλο με σύνδεση στο ίντερνετ και υποδοχή για Wi-Fi.

BD640
Εισαγωγικό μοντέλο με σύνδεση στο ίντερνετ και ενσωματωμένο Wi-Fi.

BD650
Υποστήριξη Blu-ray 3D και υποδοχή Wi-Fi (και DLNA).

BD670
Υποστήριξη Blu-ray 3D και ενσωματωμένο Wi-Fi (και DLNA).

BD690
Υποστήριξη Blu-ray 3D και ενσωματωμένο Wi-Fi (και DLNA) και σκληρός δίσκος 250GB.

Panasonic

Panasonic Blu-ray 2011
DMP-BD75
Υποδοχή USB και θύρα HDMI με upscaling σε 1080p.

DMP-BDT110
Υποστήριξη Blu-ray 3D, σύνδεση στο ίντερνετ και υποδοχή για Wi-Fi.

DMP-BDT210
Υποστήριξη Blu-ray 3D, σύνδεση στο ίντερνετ, ενσωματωμένο Wi-Fi και πλήκτρα αφής.

DMP-BDT310
Υποστήριξη Blu-ray 3D, σύνδεση στο ίντερνετ, ενσωματωμένο Wi-Fi και πλήκτρα αφής.

Samsung

Samsung Blu-ray 2011
BD-D7500
Το πιο λεπτό Blu-ray 3D, σύνδεση στο ίντερνετ, ενσωματωμένο Wi-Fi.

BD-D7000
Υποστήριξη Blu-ray 3D, σύνδεση στο ίντερνετ και ενσωματωμένο Wi-Fi.

BD-D6700
Υποστήριξη Blu-ray 3D, σύνδεση στο ίντερνετ και ενσωματωμένο Wi-Fi.

BD-D6500
Υποστήριξη Blu-ray 3D, σύνδεση στο ίντερνετ και ενσωματωμένο Wi-Fi (και DLNA).

Sony

Panasonic Blu-ray 2011
BDP-S380
Υποστήριξη Blu-ray 3D και δίσκων SACD (Super Audio CD) και υποδοχή για Wi-Fi.

BDP-S480
Υποστήριξη Blu-ray 3D και δίσκων SACD (Super Audio CD) και υποδοχή για Wi-Fi (και DLNA).

BDP-S580
Υποστήριξη Blu-ray 3D και δίσκων SACD (Super Audio CD) και ενσωματωμένο για Wi-Fi n (και DLNA).

BDP-S780
Υποστήριξη Blu-ray 3D, μετατροπή περιεχομένου 2D σε 3D.

Πηγή

Μάθε για: , , ,

Συντάκτης: .


14 Σχόλια

 1. Ο/Η nearxos λέει:

  Ti δυνατότητες σου δίνει η συνδεσιμότητα στο Internet?

 2. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Να κάνεις αναβάθμιση στο firmware (ναι θέλουν και τα Blu-ray update). Να επικοινωνεί π.χ. με τον υπολογιστή σου μέσα από το οικιακό δίκτυο και να αναπαράγεις μέσα από το Blu-ray αρχεία βίντεο και φωτογραφίες στην τηλεόραση. Ενώ ορισμένα έχουν και internet ΤV με εφαρμογές YouTube, Facebook, Twitter και Skype.

 3. Ο/Η Nikos λέει:

  Να αγοράσετε LG – θα καλοπεράσετε σίγουρα!
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1229543.
  4000 posts, το 80% των οποίων είναι παράπονα και προχωράει ακάθεκτα!

  Επίσης, Κώστα, η σωστή δήλωση δεν είναι η «ναι, θέλουν και τα Blu-ray update» αλλά η «τα βγάζουν τόσο βιαστικά στην αγορά που μόνο μετά από κανά χρόνο και ατελείωτα updates μπορείς να πεις οτι έχεις ένα κάποιο προϊόν στα χέρια σου, οπότε το update είναι εντελώς απαραίτητο»…

 4. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Nikos, επειδή εσύ κάνεις αυτή την «καταγγελία», ψάξε μέσα εκεί που δίνεις το link και δώσε μου συγκεκριμένα παραδείγματα. Γιατι το να παραθέτεις ένα δαιδαλώδες thread από forum με 4.000 δεν σε βοηθάει να υποστηρίξεις τη θέση σου. Τα άσχημα και με ουσία αυτά σχόλια που έχεις ανακαλύψει δώσε μου και πάλι με link σε παρακαλώ, μην κάνεις επικόλληση ολόκληρα σχόλια εδώ.

  Δεν υποστηρίζω την εταιρεία ούτε όμως και ανώνυμα σχόλια που αν δεν αποδείξουν τα λεγόμενά τους, για μένα πετάνε απλώς λάσπη. Έχεις Blu-ray LG με πρόβλημα, έχεις κάποιος φίλος σου? Δώσε μας μοντέλο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις/αντιμετωπίζει..

  Τα πρώτης και δεύτερης γενιάς Blu-ray player είχαν προβλήματα και χρειαζόντουσαν συχνά updates, συγκεκριμένα καθυστερούσαν αρκετά να διαβάσουν-φορτώσουν τις ταινίες Blu-ray αλλά και να κάνουν power on.

  Εγώ έχω το LG BΧ580 εδώ και δύο εβδομάδες και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος. Τανίες Blu-ray 3D, steaming multimedia περιεχομένου από τον υπολογιστή μου, streaming περιεχομένου από το κινητό μου ασύρματα μεσω DLNA.

 5. Ο/Η Nikos λέει:

  Μεγάλε, έχω το BD570 από τον περασμένο Μάιο και έχω ξοδέψει πάνω του τις περισσότερες ώρες από οποιοδήποτε άλλο προϊόν έχω αγοράσει ποτέ μου για να καταλάβω πως θα το κάνω να λειτουργήσει έτσι όπως υποστηρίζει η εταιρία στο user’s guide του. Φυσικά και δεν θα σου δώσω τα εν λόγω posts στο χέρι όπως λες – μέρος του μαρτύριου του να είσαι ιδιοκτήτης ενός τέτοιου player είναι και η ανάγνωση του εν λόγω forum. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποτέ τους χρήστες που δηλώνουν υπερ-ευχαριστημένοι από ένα προϊόν που δεκάδες άλλοι ωρύονται για την κακή του ποιότητα, αλλά θα σου απαριθμήσω μια λίστα με τα τρέχοντα προβλήματα της σειράς BD5xx και βγάλε τα συμπεράσματά σου:
  1). Πηδάει ή κολλάει στα πιο πολλά blu-ray όταν έχουν επιλεχθεί τα 24 frames ως έξοδός του (ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γκέλα για ένα blu-ray player).
  2). Τα διάφορα avi που μπορεί να παίξει θέλουν ειδική κατεργασία για να τα παίξει σωστά (χωρίς χάσιμο συγχρονισμού ήχου-εικόνας αλλά και για να μπορείς να «πηδάς» στοι χρόνο μέσα τους, ή να χρησιμοποιείς τα ffd και rwd). Παλαιότερα σκέτα dvd players της LG δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα με τα ίδιa ακριβώς αρχεία, χωρίς να απαιτούν ειδική διεργασία. Αγόρασα blu-ray player με σούπερ επεξεργαστή μέσα του και κάνω πιο πολύ δουλειά απ’ ότι παλιότερα για να δω μια ταινία…
  3). Τα διάφορα mkv που μπορεί να παίξει θέλουν και αυτά τον γερμανό τους. Όχι header compression και κάτι άλλα ψιλά. Κοινώς, remux σε πολλά απ΄ αυτά.
  4). Στις αρχές έπαιζε unicode υπότιτλους, τώρα πια την φάγανε λάχανο αυτή του την ιδιότητα.
  5). Αν stream-άρεις ένα folder με πολλά avi και τους αντίστοιχους υπότιτλους μέσα του (π.χ. ένα folder με όλα τα επισόδια μιας σεζόν μιας τηλεοπτικής σειράς), εμφανίζονται οι υπότιτλοι μόνο στο πρώτο avi. Αν τελειώσει αυτό και ξεκινήσει μόνο του το δεύτερο, πάπαλα οι υπότιτλοι. Θα πρέπει να το σβήσεις και να το ξαναανοίξεις για να τους εμφανίσει. Κάτσε εσύ τώρα να βλέπεις californication που είναι μισή ώρα τα επεισόδιά του και να σβήνεις και να ανάβεις κάθε μισή ώρα… Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το σύμπτωμα δεν υπάρχει όταν έχεις γράψει πολλά avi σε δισκάκι, αλλά δεν παίρνω και όρκο.
  6). Οι υπότιτλοι που είναι ενσωματωμένοι στα mkv παίζονται με σχετικά μικρό font και μαύρο background, ενώ αν τους έχεις απ’ έξω εμφανίζονται με λίγο μεγαλύτερο font αλλά χωρίς background. Κάτσε εσύ και διάβασε άσπρη γραμματοσειρά σε εικόνα με δυνατό φωτισμό…
  7). Η υποστήριξη των αρχείων .divx είναι ανύπαρκτη. Ενώ σε προηγούμενα, σκέτα, μοντέλα της LG έπαιζαν θαυμάσια και μπορούσες να ρυθμίσεις επακριβώς το μέγεθος της γραμματοσειράς, τον τύπο της κλπ. σύμφωνα με την τηλεόρασή σου, σε αυτή τη σειρά τα αρχεία απλά δεν παίζουν (για την ακρίβεια παίζουν με τρελά σπασίματα).
  7). Αυτό στο αφήνω για να με βρίζεις: Πάρε ένα computer με Win7, άστο να κάνει όλα τα critical updates έτσι όπως αυτά προτείνονται από το Windows Update και κάτσε μετά να ρυθμίσεις το player να συνδεθεί με τον υπολογιστή σου μέσω CIFS…
  8). Υπάρχουν πολλές πιθανότητες το μέχρι τώρα άριστο wireless router σου, πάνω στο οποίο συνδέονται όλες οι συσκευές σου χωρίς πρόβλημα, να μην μπορεί να συνεργαστεί καθόλου με το player (για την ακρίβεια, το player είναι αυτό που δεν συνεργάζεται με το router). Μπορεί να δεις απίστευτα χαμηλές ταχύτητες streaming, το τηλεκοντρόλ του player να δείχνει σαν να μην δουλεύει (αλλά στην πραγματικότητα είναι το ίδιο to player που -μάλλον- δεν παίρνει feedback από τον server σου λόγω της χαμηλής ταχύτητας) και άλλα τραγικά. Κοινώς, αυτό που με τόσ χάρη διαφημίζουν ως δυνατότητά του, είναι εντελώς ΤΥΧΑΙΟ το αν θα ισχύει και για εσένα.
  9). Μπορεί να αρπάξεις και κανένα καμένο σκληρό, αναλόγως την τύχη σου. http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1471186&postcount=63

  Αυτά τα ολίγα (έχουμε και δουλειές). Υπ’ όψιν, τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι αυτό καθ’ εαυτό το πρόβλημα, αλλά η ανύπαρκτη υποστήριξη της LG, το μηδενικό ενδιαφέρον της για προϊόντα κάποιων μηνών και πάνω και η ανύπαρκτη δυνατότητα να ραπορτάρεις όλα τα παραπάνω κάπου, (όπως σχεδόν όλες οι εταιρίες κάνουν) ώστε να υπάρχει ένα μέρος που να είναι όλα αυτά μαζεμένα και να έχεις την ψευδαίσθηση της ελπίδας οτι μπορεί κάποτε να ασχοληθούν μαζί τους και να μην θεωρείς τον εαυτό σου το μεγαλύτερο κορόιδο της γης που τους πλήρωσες για να αγοράσεις το beta τους.

  Όλα τα παραπάνω είναι το ευχαριστώ μου στην LG για την υπέροχη ποιότητα που μου πούλησε. Το έχω κάνει στο παρελθόν και θα το κάνω μέχρι να βαρεθώ. «Ο ικανοποιημ’ένος πελάτης δεν το λέει πουθενά, ο δυσαρεστημένος το λέει παντού» λένε στην εταιρία μου τα τζιμάνια.

 6. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Ok, λαμβάνω υπόψιν τα λεγόμενά σου αν και δεν μπορώ να εξακριβώσω την ορθότητά τους. Μιλάς για μοντέλο προ-περασμένης γενιάς, το δικό μου το BX580 είναι τωρινής και αυτά που αναφέρω στο άρθρο είναι της επόμενης. Που σημαίνει και βελτίωση.

  Σε ότι αφορά το δικό μου, το BX580 δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα στην αναπαραγωγή τανιών BLu-ray 3D, στην αναπαραγωγή ταινιών Blu-ray και 3D, ανάβει και φορτώνει γρήγορα τα δισκάκια, steamάρω χωρίς κανένα πρόβλημα αρχεία από τον υπολογιστή μου (ενσύρματα), steamάρω χωρίς πρόβλημα αρχεία με DLNA ασύρματα από το κινητό μου, σερφάρω χωρίς πρόβλημα στο ίντερνετ και τις υπηρεσίες NetCast. Δεν έχει κανέα πρόβλημα με ταινίες DivX και ελληνικούς υπότιτλους από την θύρα USB.

  Οπότε βλέπεις εδώ ότι έχουμε δυο διαφορετικές απόψεις, δύο διαφορετικούς κόσμους, ένα ευχαριστημένο κάτοχο και έναν δυαρεστημένο. Οπότε είναι άλλο η προσωπική εμπειρία του κάθε ένα με κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο και άλλο η γενικόλογη δήλωσή σου «Να αγοράσετε LG – θα καλοπεράσετε σίγουρα!»

 7. Ο/Η Nikos λέει:

  Ναι, σωστά τα λες, αλλά η ουσία του post μου είναι η τελευταία παράγραφος και όχι όλα τα άλλα. Και γω στην αρχή νόμιζα οτι ήμουν Ο άσχετος ή Ο γκαντέμης ή οτι είχα ΤΑ σκουπίδια για περιφερειακά, αλλά όταν άρχιζε και αυγάτιζε το θέμα στο αμερικάνικο forum, ησύχασα βράζοντας στην ίδια κατσαρόλα που βράζουν και τόσοι άλλοι άτυχοι ιδιοκτήτες της εν λόγω σειράς. Αυτή είναι η έννοια της «καλοπέρασης», να λυσσάει ο κόσμος όλος με σοβαρότατα προβλήματα και η LG να ετοιμάζει την επόμενη «καλύτερη» γενιά αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους πίσω.

  Παρεμπιπτόντως, η σειρά (μου) λανσαρίστηκε πριν από 9 μήνες στην Ελλάδα και πολλά από τα παραπάνω προβλήματα υπάρχουν από την day 1- δεν νομίζω να μου καίγεται κάποιο καρφί αν θεωρείται παλιά από την LG, ούτε δέχομαι σαν δικαιολογία οτι ένα μοντέλο 2010 δικαιολογείται να έχει τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά (μην με παρεξηγείς, δεν την πέφτω σε εσένα). Γι αυτό έχουμε τα updates (για να επιστρέψουμε και στην αρχή) για να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα. Τέλος, οτι είδες από εμένα γραμμένα παραπάνω, θα τα δεις και στο αμερικάνικο thread επαναλαμβανόμενα από πολλούς…

 8. Ο/Η geo.k λέει:

  Κανω μια μικρη ερευνα αγορας και ετσι βρεθηκα και εδω. Παιζουν ολα τα blu ray players τα .avi ; Βρησκω μοντελα που παιζουν mkv π.χ. αλλα για avi τσιμουδια. Ή μηπως ειναι αυτονοητο οτι ολα παιζουν

 9. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Δεν το φωνάζουν αλλά ναι, παίζουν σχεδόν όλα τα players αρχεία .avi
  Δεν γνωρίζω να σου πω για κάθε ένα από αυτά που παρουσιάζουμε εδώ.

 10. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

  δεν ξερω τι κανει το L.G αλλα εγω πηρα sony blu ray BDP-S470 KAI ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ!ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ?

 11. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Φίλε Νικο δεν αναφερόμαστε εδώ στο Techblog για «κατεβάσματα» και τέτοια! Sorry! ;)

 12. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

  οκ !αλλα μηπωσ ειναι ευκολο να μου πειτε αν μπορει το μπντελο που εχω να συνδεθει συμφωνα με τα λεγομενα της εταιριας σε οικιακο δυκτιο?

 13. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Αν έχει θύρα Ethernet (LAN), τότε μπορεί να συνδεθεί.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.