Apple: Κατάφερε να ξεπεράσει την Xiaomi στην Κίνα

Η Xiaomi, ή αλλιώς “η Apple της Κίνας” ήταν μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Παρέμεινε top κατασκευαστής στην Κίνα για το 2014 και το 2015, αλλά το 2016 τα πράγματα άλλαξαν.

Η “κανονική” Apple κατάφερε να ξεπεράσει σε αποστολές smartphones την “Apple της Κίνας”… στην Κίνα, τη χρονιά που μας πέρασε.

Τα δεδομένα από την εταιρεία ερευνών IDC, δείχνουν ότι η Xiaomi ήταν το πέμπτο smartphone brand στην Κίνα. Στο σύνολο μέσα στο 2016, η Xiaomi είχε 41.5 εκατ. αποστολές. Η Apple την ξεπέρασε με 44.9 εκατ. iPhones, παίρνοντας την τέταρτη θέση στην Κίνα, μία από τις αγορές πιο προσοδοφόρες smartphone στον κόσμο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο η Xiaomi όσο και η Apple είχαν πτώση στις αποστολές από το προηγούμενο έτος. Η Apple to 2015 απέστειλε 58.4 εκατ. smartphones και η Xiaomi 64 εκατ. σημειώνοντας πτώση 23% και 36%, αντίστοιχα.

Η κινέζικη Oppo πήρε την πρωτιά με 78.4 εκατ. αποστολές smartphones, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα 35.4 εκατ. του 2015. Η Huawei φιγουράρει στην δεύτερη θέση με 76 εκατ. ενώ η Vivo έφτασε 69 εκατ., σχεδόν διπλασιάζοντας τις αποστολές από το 2015 (35 εκατ.).

apple xiaomi sales china, Apple: Κατάφερε να ξεπεράσει την Xiaomi στην Κίνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
katsantour

λογικο ακομα και οι κινεζοι θελουνε ενα τεχνολογικο διαμαντι στα χερια τους

Giom

Oxi μόνο η Apple αλλά και άλλες 4 Κινέζικες εταιρείες και η samsung. Κι όλα αυτά γιατί επιμένει στο ηλιθιο σύστημα με τα flash sales και τις προσκλήσεις. Εδώ και ενάμιση μήνα έκανα προσπάθειες να βρω το mi note2 -θεϊκή συσκευή- όχι όμως στη διογκωμενη τιμή που το φέρνουν τα εδώ internetoμαγαζα και το σύστημα πωλήσεων ,η πολιτικη xiaomi,ήταν μια αποτυχία .Είδα κι απόείδα και πήρα το επίσης υπερτουμπανο mate9.Αν δεν τα βγάλει στην αγορά όπως όλοι,παπα.

Giom

Παρακληση:Η διόρθωση κειμένου είναι εύκολη υπόθεση και νομίζω είναι απαραιτητη

KnightRider

Γιατί μας τα κάνουν μπάλες τα MME με την Apple ???

tolkien

AXXAXAXAXA @katsantour Δεν εισαι καλα. Tι ειπε και το νιωθει κιολας. 😛 😛 😛 😛 😛
“λογικο ακομα και οι κινεζοι θελουνε ενα τεχνολογικο διαμαντι στα χερια τους”

Ξερολας

@knightrider ξερεις οτι το Ίντερνετ σε κατι που διαφέρει απο την τηλεοραςη ειναι οτι εσυ επιλέγεις τι είδηση θα διαβάσεις 🙂 οποτε μην κατηγορείς κανέναν άλλον πέρα απο τον εαυτό σου!!! Εσυ στην πραγματικότητα ενδιαφέρεσαι για την apple με το να μπεις στο αρθρο να το διαβάσεις προφανώς και όχι μονο αυτο να σχολιάσεις κι ολας…. (άντε απ όσο ξερω παίζεις και ωραίο μπάσο… ελπίζω να μην με απατά η μνήμη μου 🙂 🙂 🙂 )

Katsantour

@tolkien Εννοειται αγαπητε οτι το λεω και το αισθανομαι, τι να θελει η ταχυτερα αναπτυσσομενη οικονομια περα απο ενα τεχνολογικο διαμαντι και οχι πλαστικες αηδιες οπως ειναι οι ανταγωνιστες, περα αυτου το iphone ειναι και prestige δεν θα το αγορασει ο καθε πτωχος πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.

KnightRider

@Ξερολας

Ναι επιλέγω τι είδηση θα διαβάσω αλλά όταν μπαίνω σε σελίδες για να διαβάζω τεχνολογικά άρθρα συνεχώς βλέπω σε κάθε άρθρο να λέει για την Apple λες και ήρθε ο Χριστός ένα πράγμα – έχει καταντήσει spam αυτό το πράγμα με την Apple και όπως ανέφερα σε άλλο thread είναι καθαρά ένα κόλπο marketing και πραγματικά έχει καταντήσει πολύ σπαστικό.

Δεν είναι ότι ενδιαφέρομαι για την Apple τι βγάζει αλλά στο γεγονός το ότι τα μισά άρθρα είναι ψεύτικα και το κάνουν επίτηδες ώστε να πείσουν τους χρήστες να αγοράσουν ντε και καλά iPhone και μετά να εγκλωβίζουν τους χρήστες με περιορισμούς κλπ ενώ έχουν πληρώσει πολύ μεγάλο ποσό στο οποίο με άλλες συσκευές κάνεις πιο πολλά πράγματα με λιγότερο κόστος.

Εγώ προσωπικά σιχαίνομαι πολύ την κοροϊδία και το υπερβολικό τρόπο προώθησης προιόντος όπως η Apple με το να κάνει spams και να βγάζει συνεχώς άρθρα τα οποία μερικά είναι προπαγάνδα !! Επίσης μισώ πολύ όταν ένα προιόν που έχεις δώσει πολλά λεφτά να σου βγαίνει μετά ελλατωματικό (όπως πχ με τις οθόνες 5Κ που αν έχει δίπλα το ρούτερ σβήνει και σε μερικά macbook να δημιουργεί προβλήματα)

giannis

@Knightrider φτιάξε ένα υπόμνημα στον Κώστα Βλαχάκη και απάιτησε να μειώσει τα άρθρα που αφορούν την Apple. Μην το αφήσεις να περάσει έτσι αυτό. Πραγματικά έχει καταντήσει αηδία να πουλάει αυτή η εταιρεία εκατομύρια κινητά και να την αναφέρουν σε τεχνολογικά sites. ήμαρτον techblog. Ανεβάστε και κανένα άρθρο για το ζευγάρωμα της κάμπιας στο δέλτα του αμαζονίου.

Υ.Γ. Μικρέ και εμείς έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε αν θα φτιάχνει καφέδες το galaxy S8 αλλά απλά δεν πατάμε κλικ πάνω στα άρθρα. Κάνε το ίδιο. Θα λυτρώσεις πρώτα εμάς που σε βαρεθήκαμε και μετά τον εαυτό σου.

txds

ας φτιαξω εναν καφε να σας απολαυσω !

KnightRider

@giannis

Δεν φταίει ο Κώστας γι αυτό γιατί το site αυτό είναι από τα λίγα που είναι στα ελληνικά – σκοπός είναι οτιδήποτε στο εξωτερικό συμβαίνει ή βγαίνει κάτι μετά εδώ να το μεταφράσει.

Κι εγώ σε μερικά δεν πατάω αλλά αν βλέπω προπαγάνδα ότι και καλά πούλησε περισσότερο από όλους ή ότι έβγαλαν δήθεν κάτι πρωτότυπο ή κάτι δηθεν καινοτόμο ενώ άλλες εταιρίες το έβγαλαν πριν 2χρόνια τότε πατάω γιατί δεν μπορώ να ανεχτώ τέτοια ψέμματα που λένε τα ΜΜΕ μόνο και μόνο για κόλπο του marketing !!!
Σκοπός είναι τα MME να λένε την πραγματικότητα και όχι τώρα με ψευδείς τρόπους ότι δήθεν καινοτομούν και με δήθεν μηνύσεις – σκέψου όταν η Apple δεν πάει καλά στις πωλήσεις συνεχώς πάει και κάνει μηνύσεις σε άλλες εταιρίες ενώ δεν φταίνε !!
Μην ξεχνάμε ότι η Apple προμηθεύεται από άλλες εταιρίες τα υλικά και το μόνο δικό τους που έχουν είναι το κλειστό λειτουργικό !!!

bezilys

@tolkien κόλλησε την αρρώστια του ΑΝΤΡΈΑ!

Elias

Ο/Η Katsantour λέει: “…πλαστικες αηδιες οπως ειναι οι ανταγωνιστες…” πάρ’ το αλλιώς, δεν είναι πάντα τα πράγματα άσπρο-μαύρο. Εκτίθεσαι…

Φ. Κ

Πάντως το Mi note2 που ανέφερε κάποιος πιο πριν, είναι πολύ καλύτερο κ πληρέστερο από τα iPhone. Δείτε κανένα συγκριτικό. Απλά το δίκτυο πώλησης κ υποστηριξης xiaomi είναι σαν την HTC ένα πράγμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Αγαπητέ @bezilys η Apple είναι αρρώστια !! Δίνει πόνο παντού, κερνά καλαμαράκια στους haters και οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις στον πλανήτη!!
Τώρα που θα βγάλει και τα super duper γυαλιά AR , θα δείτε τι εστί βερίκοκο!!
Apple rules, haters gona hate!!!!

Andreas

εχει πλακα παντως με τα μισα λεφτα να γλενταω το 7αρι.. που μας εχουν ζαλησει τον ερωτα.400 ευρο για να εχεις 6Ραμ και 4000 μπαταρια.. 5,7 1920.αναλυση.δεν το λες και κακο.. δωστε εσεις τα 800αρια σαν προβατα . χαχαχα .αληθεια μονο να γελασω μπορω με τα μηλα σας

Katsantour

Φιλε αντρεα με 400 ευρω ουτε αλκατελ δεν “γλεντας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.