Samsung, νέο quad-core Exynos ModAp chip με LTE για να «χτυπήσει» Qualcomm

H Samsung παρουσίασε το νέο Exynos ModAP chip. Aν κάτι έλειπε από το Exynos Chip της Samsung μέχρι σήμερα, ήταν η υποστήριξη για ενσωματωμένο LTE modem κάτι το οποίο έκανε την Qualcomm κυρίαρχη μέχρι τώρα.

Όμως το νέο 4-πύρηνο Exynos ModAP έχει ενσωματωμένο LTE modem με advanced 4G LTE συνδεσιμότητα και είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία 28nm HKMG. Ο επεξεργαστής υποστηρίζει Heterogeneous Multi-Processing (HMP), που επιτρέπει και στους πυρήνες να λειτουργούν ταυτόχρονα (4x Cortex-A15 + 4x Cortex-A7).

Επιπλέον το συγκεκριμένο chip έχει dedicated image signal processor για να παρέχει στον χρήστη υψηλής ποιότητας εικόνες και βίντεο(2160p video στα 30fps) κατά την εγγραφή αλλά και στην αναπαραγωγή. Όλα αυτά γίνονται με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με προηγούμενα chip και αναμένεται να ανταγωνιστεί τα υψηλά σε τιμή Snapdragon chip της Qualcomm.

Samsung Exynos ModAp, Samsung, νέο quad-core Exynos ModAp chip με LTE για να «χτυπήσει» Qualcomm

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Καλά όλα αυτά με τους exynos…αναβαθμίσεις παίρνουν αυτοί οι exynos???το note 3 neo που πήρα εδώ και 3 μέρες,ενώ είναι ένα καταπληκτικό ταμπλετοφωνο,(πραγματικά ειναι τελειο)θα πάρει την αναβάθμιση σε 4.4 κιτ κατ ή ας το ξεχάσουμε καλύτερα και να μείνουμε στην 4.3???

Theodore.

Απο ο,τι ειδα,μονον το 810 της Qualcomm,ειναι στα 20nm.Τα αλλα δυο,801 και 805,ειναι στα 28,οπως και ο exynos.

konstantine73

@Greg…..

Το 2 ετων Note2 μου εχει exynos 4412 και είμαι με επισημη 4.4.2

Εδωσες που εδωσες παρε το κανονικο note3…..για μενα πολύ fail το neo…το οποιο μονο στο chip γραφικων υπερεχει από το παλιο πια Note2

Γιώργος

Μακριά από τους exynos δεν τους παρέχει καθόλου υποστήριξη ή samsung! Ειδικά στο s3 που έχω είναι πολύ απαράδεκτα τα πράγματα!

Theodore.

Τι σχεση εχει ο exynos με την οποια υποστηριξη δινει η εταιρια;
Το τηλεφωνο εχει μικρη μνημη,σε σχεση με τις απαιτησεις των νεων βερσιον και των διαφορων εσωτερικων μλπα μπλα που εχει βαλει μεσα αυτη.
Οποιοι θελουν να κρατησοιυν το τηλεφωνο,ας κοιτανε στους Εγγλεζους με τις πατεντες,και ειναι πολυ πιθανον να βγει καποια βερσιον,που θα πεταει εξω διαφορα μπλιμπλικια και θα δινει τη δυνατοτητα να μπει η 4.4.2.

Greg

Δηλαδή να μη περιμένω και πολλά.το note 3 neo στη Κίνα την έχει την αναβάθμιση σε kit kat.Τέλος πάντων,και με την 4.3 καλά είναι,αν και περίμενα ότι θα τη πάρω την αναβάθμιση.το κινητό είναι πραγματικά φοβερό και με έχει βολέψει απίστευτα.μέχρι και η μπαταρία του κρατάει 1.5-2 μέρες (για αυτό το πήρα,το είχα δει σε έναν φίλο μου).ευχαριστώ για τις διευκρίνησεις.

dimz

Δε θα ‘πρεπε να στοχεύουν για τους 64bit ARMv8 πυρήνες αντί για ακόμα μια έκδοση στα 32bit;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.