Facebook: Το νέο hardware lab είναι φτιαγμένο για Oculus VR headset και internet drones

Το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα site στον πλανήτη και προφανώς διαθέτει παραπάνω από αρκετούς πόρους για να διαχειρίζεται και να δοκιμάζει mobile apps και web serives, όπως το καινούργιο του lab για δοκιμές νέου hardware.

Το νέο αυτό lab – όπως το ονομάζει το facebook – βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και καταλαμβάνει 2.200 τετρ. πόδια ή λίγο περισσότερο από 200 τετραγωνικά μέτρα. Ο χώρος είναι γεμάτος με πανάκριβο εξοπλισμό τον οποίο θα βρει κανείς κατά κύριο λόγο σε εργοστάσια κατασκευής όπως για παράδειγμα ένα κόφτη μετάλλου σε φύλλα με νερό ή μια φρέζα πέντε αξόνων. Αυτό το χώρο το Facebook τον ονομάζει Area 404.

Αν τώρα έχετε την απορία πως ένα τέτοιο εργαστήριο θα βοηθήσει το Facebook να μεγαλώσει η σύντομη απάντηση είναι πως δεν θα το βοηθήσει. Αυτές οι εγκαταστάσεις αξιοποιούνται από το Connectivity Lab του Facebook ως τμήμα της πρωτοβουλίας Internet.org όπου στοχεύει να φέρει πρόσβαση στο internet σε αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση drones, δορυφόρων και laser. Επιπλέον οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται από την Oculus, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το ομώνυμο VR headset.

Αν σας ξενίζει κάπως αυτό να σας ενημερώσουμε ότι είναι μέρος του δεκαετούς πλάνου που έχει ήδη ανακοινώσει ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg, από τον περασμένο Απρίλιο σε βήματα των τριών, πέντε και δέκα ετών, με μακροπρόθεσμο στόχο η εταιρεία του να ασχοληθεί με αγορές πρωτοποριακές όπως το VR, η συνδεσιμότητα στο internet και η τεχνητή νοημοσύνη.

Facebook, Facebook: Το νέο hardware lab είναι φτιαγμένο για Oculus VR headset και internet drones

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.