Τρίτη
21/04/2015

Clear: To app που καθαρίζει τα προφίλ σου από όσα δεν θες να θυμάσαι

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους η δεν έχουν προσληφθεί, επειδή κάτι που είχαν ανεβάσει στο προφίλ που έχουν σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Instagram κλπ, τους πρόδωσε.

Αν λοιπόν θέλετε να δείξετε ένα άψογο προφίλ, αλλά φοβάστε ότι αυτά που έχετε ανεβάσει στο παρελθόν μπορεί να σας προδώσουν, έρχεται η εφαρμογή Clear. Αντί να καθίσετε να ψάξετε τι μπορεί να προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στο προφίλ σας και να το σβήσετε χειροκίνητα, το Clear συνδέεται με τους λογαριασμούς σας σε Facebook, Twitter και Instagram για να σκανάρει ότι έχετε κάνει τόσα χρόνια στα social media. Στη συνέχεια σας δείχνει τι βρήκε και αποφασίζετε τι θα διαγράψετε.

Αυτό γίνεται με τη χρήση αλγορίθμων και του υπερυπολογιστή της IBM, Watson, ο οποίος βοηθά στο φιλτράρισμα του υλικού. Φιλτράρει πόστ που έχουν λέξεις κλειδιά όπως βλασφημίες, θέματα που αφορούν στην ισότητα των δυο φύλων, τους ομοφυλόφιλους κλπ. Γενικά επικεντρώνεται σε αρνητικές λέξεις.

Το app δημιουργήθηκε από τον Ethan Czahor που πέρσι είχε αναλάβει την καμπάνια του Αμερικανού πολιτικού Jeb Bush, αλλά παραιτήθηκε όταν βγήκαν στην δημοσιότητα διάφορα tweets που είχε κάνει και περιελάμβαναν αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν απλά αστεία.

Μιας και γνωρίζει ακριβώς πως είναι να εκτίθεσαι για κάτι που έχεις πει πριν από καιρό και δεν θυμάσαι πια, ή δεν το πιστεύεις καν, ο Czahor δημιούργησε το Clear.

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στο iOS σε μορφή beta.

clear app

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η manolis λέει:

    θα προτιμήσω το δικό μου αλγόριθμο της εφαρμογής που έχω φτιάξει εγώ και μάλιστα η εφαρμογή αυτή είναι πολύ απλή στη χρήση της: ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΙΠΟΤΑ και μάλιστα με βρισιές ή ειρωνία για κανένα!!

    Και αν κάποιος καίγεται να το κάνει αυτό, ας ανοίξει ένα «ανώνυμο» λογαριασμό και ας το κάνει!!! ;)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.