Παρασκευή
13/02/2015

Google Maps: Καθοδήγηση για άνετη οδήγηση στις λωρίδες κυκλοφορίας

Σε μια είδηση που αφορά και εμάς, η Google ανακοινώνει μια νέα υπηρεσία για την εφαρμογή Google Maps για Android. Οι δημοφιλής χάρτες απέκτησαν υποστήριξη για σαφής οδηγίες οδήγησης στις λωρίδες κυκλοφορίας, μια λειτουργία δηλαδή η οποία θα μας καθοδηγεί στις λωρίδες ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας ώστε να προετοιμαστούμε για την επόμενη στροφή.

Η νέα δυνατότητα του Google Maps είναι διαθέσιμη από σήμερα για 15 Ευρωπαϊκές χώρες (μαζί και η Ελλάδα). Οι χώρες οι οποίες απέκτησαν την νέα υπηρεσία είναι οι εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Η υπηρεσίες οδηγιών λωρίδων κυκλοφορίας, διατέθηκαν αρχικά πέρυσι τον Μάιο, αλλά επεκτάθηκαν σταδιακά σε αρκετές μεγάλες χώρες της Ευρώπης τον περασμένο Δεκέμβριο. Με την πρόσφατη επέκταση των διαθέσιμων χωρών, η Google πλέον μετρά συνολικά 23 χώρες που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη λειτουργία.

Ελπίζουμε η δυνατότητα αυτή να διευκολύνει την καθημερινότητα και τα ταξίδια μας, ιδιαίτερα σε δρόμους της χώρας μας που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, πόσο μάλιστα αν κινούμαστε σε αυτούς για πρώτη φορά.

Google Maps logo

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η vyron λέει:

    δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε ως πλοηγος το google maps2 φορες που το χρησιμοποιησα, αλλα αν δεν θες να τα σκασεις ειναι μια ικανοποιητικη λυση

  2. Ο/Η Thodoris λέει:

    * «σαφείς οδηγίες»

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.