Τετάρτη
16/07/2014

Yahoo, θέλει να φέρει επιλογή για πιο όμορφη αντι για πιο γρήγορη διαδρομή

Όταν μιλάμε για υπηρεσίες όπως Google Maps ή Apple Maps, ο στόχος τους εκτός από το να μας προσανατολίσουν είναι να μας δείξουν και την πιο σύντομη διαδρομή για να φτάσουμε στον προορισμό μας μια ώρα αρχύτερα. Ωστόσο η Yahoo είπε να κάνει τη διαδρομή λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

Ερευνητές της Yahoo σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τορίνο στην Ιταλία δημιούργησαν αλγόριθμο που προτείνει την πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή. Θέλουν να δημιουργήσουν χάρτες οι οποίοι θα επιτρέπουν να διαλέγουμε όχι την πιο σύντομη, αλλά την πιο όμορφη και γραφική διαδρομή.

Χρησιμοποιώντας απλά πειράματα οι επιστήμονες βρήκαν ότι όταν είχαν την επιλογή οι χρήστες διάλεγαν πάντα την πιο ευχάριστη διαδρομή αντί για την πιο σύντομη.

Πέρα από τις καθημερινές διαδρομές που κάνουμε από την δουλειά στο σπίτι και τις υπόλοιπες διαδρομές ρουτίνας, η νέα υπηρεσία θα ήταν πολύ χρήσιμη όταν επισκεπτόμαστε μέρη που δεν έχουμε ξαναπάει στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό. Δυστυχώς όμως το mobile app που θα μπορούσε να κάνει χρήση του συγκεκριμένου αλγόριθμου δεν υπάρχει ακόμη, οπότε προς το παρόν δεν θα δούμε τη νέα υπηρεσία της Yahoo εν δράσει.

Scenic-Road-yahoo-570

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η Φίλιππος λέει:

  Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται! Ειδικά για κάτι τύπους σαν κι εμένα που μ’αρέσει να «χάνομαι» σε ειδικές διαδρομές, μοιάζει ιδανικό!!! :-)

 2. Ο/Η RigoMS λέει:

  Για τουριστικα λεωφορεία μπορεί…..

 3. Ο/Η Φίλιππος λέει:

  @RigoMS φυσικά πάντα θα υπάρχουν και άτομα σαν κι εσένα που δεν ξεφεύγουν ποτέ απ’την πεπατημένη μη τυχόν και πάθουν τίποτα! Περαστικά σου και μείνε στην ανιαρή ζωή σου!

 4. Ο/Η RigoMS λέει:

  @φίλιππος σου εύχομαι να πας στο 1/10 από τα μέρη που έχω πάει και καλο είναι να μην πετάγεσαι χωρίς να ξέρεις…..αντικειμενικα σχολίασα γιατί ένα τεετοιο προτζεκτ είναι απίθανο να έχει απήχηση….

 5. Ο/Η tomtik λέει:

  Η yahoo θέλει νέο CEO,φούμαρα οι πανηγυρισμοί της Μαγιερ, -7%.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.