Δόθηκαν 25 άδειες κυκλοφορίας στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google

Τα αυτοκινούμενα οχήματα της Google έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια καταφέρνοντας να διανύσουν πάνω από 700.000 χιλιόμετρα χωρίς να προκληθεί κανένα ατύχημα σύμφωνα με τη Google, ή μάλλον σχεδόν κανένα καθώς μια φορά προκλήθηκε ένα αλλά από κανονικό οδηγό.

Ωστόσο τα test drives πραγματοποιούνται κυρίως σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα της Google όμως κατάφεραν να πάρουν άδειες κυκλοφορίας και θα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε όλους τους δημόσιους δρόμους της Καλιφόρνια. Η Google κατάφερε να πάρει στο σύνολο 25 άδειες οι οποίες επιτρέπουν σε αυτόματα Lexus SUV, Audi και Mercedes Benz να κυκλοφορούν νόμιμα στους δρόμους.

Στην Καλιφόρνια κάθε οργανισμός μπορεί να υποβάλλει αίτηση αδείας για αυτοκινούμενο όχημα, με την κάθε άδεια να κοστίζει 150 δολάρια για το πρώτο όχημα και 50 δολάρια για κάθε επόμενο ενώ απαιτείται από τις εταιρείες που τα δοκιμάζουν να καλύψουν κόστος ασφάλειας έως και 5 εκατομμύρια δολάρια.

google self driving car, Δόθηκαν 25 άδειες κυκλοφορίας στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vassilis Papathanasiou

τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!1

Γιώργος Γκ.

Έχουμε σταματήσει να γράφουμε, να διαβάζουμε, αμα σταματήσουμε να οδηγαμε κιόλας … “Λαμπρό” το μέλλον του ανθρώπου …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.