Project Cider, φέρνει iOS εφαρμογές σε Android συσκευές

Έξι PhD φοιτητές του Columbia University στο τμήμα των Computer Sciences ανέπτυξαν μια εφαρμογή η οποία καταφέρνει να «γεφυρώσει» το χάσμα ανάμεσα σε iOS και Android. Η εφαρμογή ονομάζεται Cider και ουσιαστικά επιτρέπει σε iOS εφαρμογές να τρέχουν σε Android συσκευές.

Αυτό δεν γίνεται μέσω κάποιου προσομοιωτή ή virtual machine όπως θα περιμέναμε, αλλά αντιθέτως ξεγελά με κάποιον τρόπο τα apps έτσι ώστε να «πιστέψουν» ότι τρέχουν σε οικείο περιβάλλον.

Δυστυχώς το project βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, για παράδειγμα οι εφαρμογές τρέχουν αργά, δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα hardware features επομένως το GPS και το δίκτυο δεν αναγνωρίζονται.

Αυτά τα εμπόδια ευελπιστούν να ξεπεραστούν στο μέλλον έτσι ώστε οι αποκλειστικές εφαρμογές που επιδιώκουν να αποκτήσουν οι πλατφόρμες να μην παίζουν σημαντικό ρόλο στο εξής. Βέβαια, το μόνο πρόβλημα δεν είναι τεχνικής φύσεως μιας και είναι σχεδόν αδύνατο να τους επιτρέψουν να το κυκλοφορήσουν.

Στο video βλέπουμε ένα Nexus 7 (2012) με Cider το οποίο μπορεί να τρέξει εφαρμογές όπως Yelp και Apple iBooks:

, Project Cider, φέρνει iOS εφαρμογές σε Android συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ε κατι τετοιο θα ηταν πολυ αστειο για την apple!

Πανω που θα εδινε αδεια στους δικηγορους μετα απο τη δικη με τη samsung.

Παρεμπιπτοντως πολυ καλα τρεχουν οι εφαρμογες android στο blackberry αλλα…

Charis

Κωστα αν μάθεις καποιο νεο κρατά μας ενημερους

NtinosMD

Απο τη στιγμη που οι οντως χρησιμες εφαρμογες ειναι cross-plattform apps ποιο το οφελος να γινει ολη αυτη η διαδικασια? Θα ηταν προτιμοτερο μια συσκευη με dual-boot κατα τη γνωμη μου-εαν κ επι της πραξης αρκετα δυσκολουτσικο. Σαν προσπαθεια παντως καλη αλλα εχει πολυ δουλεια μπροστσ του κ φαινεται….

Panos7GR

Πολύ καλό θα ήταν να το βλέπαμε κάποτε κι εμεις από κοντά. Μπράβο στα παιδιά! Είναι αλήθεια πως όταν διάβασα τον τίτλο, λέω “emulator”, αλλά έκαναν κάτι πιο τολμηρό. Προσπαθήσανε να “ξεγελάσουν” τις εφαρμογές και το σύστημα. Ωραίοι!
Προσωπικά, όπως ειπα και πιο πριν δεν πιστεύω να το δούμε ποτέ εμείς, όμως θεωρώ σίγουρο πως δεν ήταν αυτός και ο σκοπός τους. Περισσότερο το κάνανε για να τραβήξουν τα βλέμματα και των δύο εταιριών και γενικότερα όλων των εταιριών software, ώστε να πάρουν κάποια θέση. Και τα κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα μας! 😉

Panos

Εαν ηθελα μια εφαρμογη της Apple σε Android αυτη θα ηταν το Mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Apple iOS

iOS 18: Έρχονται «επισκευές» σε Notes, Mail, φωτογραφίες και εφαρμογές γυμναστικής

Tο iOS 18 θα «επισκευάσει» πολλές από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Notes, Mail, Photos και Fitness.