Καλοκαιρινές διακοπές και διάσημοι τουριστικοί προορισμοί στο διαδίκτυο

Εν όψει καλοκαιρινών διακοπών, οι διαδικτυακές αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών όσον αφορά την εξεύρεση του ιδανικού τουριστικού προορισμού έχουν πάρει φωτιά. Σύμφωνα με το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο της Google, Google Insights, ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσον αφορά στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου βρίσκουμε τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Κεφαλονιά και την Πάρο.

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης, όσον αφορά στις καλοκαιρινές διακοπές στο διάστημα των τριών τελευταίων μηνών, είναι με σειρά προτεραιότητας οι: «ξενοδοχεία», «εισιτήρια», «διακοπές», «προορισμοί» και «πτήσεις».

, Καλοκαιρινές διακοπές και διάσημοι τουριστικοί προορισμοί στο διαδίκτυο

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χώρες που πραγματοποιούν περισσότερες διαδικτυακές αναζητήσεις όσον αφορά στον όρο «διακοπές» (holidays), για το τελευταίο τρίμηνο που διανύουμε, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα του Google Insights, είναι με σειρά προτεραιότητας οι ακόλουθες: Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Σιγκαπούρη, Χόνγκ Κόνγκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία και Καναδάς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι όροι «ελληνικές διακοπές» και «τουρκικές διακοπές» βρίσκονται στους 5 πιο γρήγορα αυξανόμενους όρους αναζήτησης παγκοσμίως.

Παράλληλα, όσον αφορά στις διαδικτυακές αναζητήσεις του όρου «διακοπές»  σε  σχέση με την Ελλάδα «greek holidays», παγκοσμίως, οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά διαδικτυακής αναζήτησης είναι οι ακόλουθες: Μεγ. Βρετανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Νότια Αφρική και Τουρκία. Επιπλέον, η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη και η Ρόδος φαίνεται να αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, με τους όρους «kefalonia», «santorinι» και «rhodos» να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων όρων αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλες οι αναζητήσεις που αφορούν στις διακοπές βρίσκονται σε σταθερά υψηλό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου με τη κορύφωση, όπως είναι λογικό, να συντελείται στο τέλος Μαΐου. Τέλος, συγκρίνοντας τον ίδιο όρο πριν από ένα χρόνο, διαπιστώνουμε ότι και πάλι η Μεγ. Βρετανία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία βρίσκονται ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αναζήτησης, όσον αφορά στις διακοπές στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Insights μπορείτε να επισκεφτείτε το: https://google.com/insights/search/

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.