iPhone 8 και 8 Plus: Πρόβλημα με στατικό θόρυβο στις κλήσεις

iphone 8 noise problem, iPhone 8 και 8 Plus: Πρόβλημα με στατικό θόρυβο στις κλήσεις

Τα iPhone 8 και 8 Plus είναι διαθέσιμα για το καταναλωτικό κοινό εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα. Παρά τον μειωμένο αριθμό πωλήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις iPhones, κυρίως λόγω του επερχόμενου iPhone X και των ελάχιστων διαφορών σε design / χαρακτηριστικά συγκριτικά με το iPhone 7, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήδη το προτίμησαν.

Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα πρώτης κυκλοφορίας δεν εκλείπουν από τα φετινά iPhones, με δυσλειτουργία στην βασικότερη “δουλειά” του κινητού.

Συγκεκριμένα, αρκετοί χρήστες κάνουν παράπονα για αισθητή παρουσία στατικού θορύβου κατά την πραγματοποίηση κλήσεων από τα iPhone 8 ή iPhone 8 Plus τους. Ο αριθμός των ενοχλημένων κατόχων είναι αρκετά μεγάλος ώστε να αναγκάσει την Apple σε επίσημη παραδοχή του προβλήματος, ξεκινώντας διεργασίες για την επίλυση του. Ο στατικός θόρυβος δεν ακούγεται αν η κλήση μεταφερθεί σε ακουστικά, ηχείο ή τα stereo ηχεία του iPhone. Οι χρήστες τον ακούν μόνο αν συνομιλούν κανονικά, λαμβάνοντας τα ηχητικά κύματα από το ακουστικό της συσκευής πάνω από την οθόνη. Να σημειωθεί επίσης πως ο θόρυβος ακούγεται κατά την διάρκεια κλήσεων FaceTime.

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία βέβαιη λύση στο θέμα, εξού και η διεξαγωγή έρευνας από το Cupertino. Οι συμβουλές του Αμερικάνου κολοσσού για πιθανή επίλυση είναι η εργοστασιακή επαναφορά του iPhone 8 και η χρήση του iCloud Backup για την επανεγκατάσταση των δεδομένων. Σε μερικούς κατόχους τα παραπάνω βήματα απέφεραν καρπούς, στους περισσότερους όμως όχι. Κάποιοι χρήστες μάλιστα προχώρησαν σε δωρεάν αντικατάσταση του iPhone τους, με το νέο να παρουσιάζει το ίδιο θέμα.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για πρόβλημα στο software ή στο hardware. Για καλό της Apple η δυσλειτουργία αυτή θα πρέπει να επιδιορθώνεται με μια απλή ενημέρωση, διαφορετικά η εταιρεία καλείται να αντικαταστήσει τις συσκευές (ή να αλλάξει τα προβληματικά εξαρτήματα με δωρεάν service) και να προχωρήσει σε ανάκληση όσων μοντέλων δεν έχουν πουληθεί ακόμα. Σύντομα θα γνωρίζουμε αν ο στατικός θόρυβος κατά την διάρκεια κλήσεων με iPhone 8 και 8 Plus είναι ένα απλό ζήτημα στο iOS ή ένα ακόμα μεγάλο #gate στον τομέα των κινητών τηλεφώνων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
combo

Ξεκινήσαμε….

Chris07

ikaputt

ΝΙΚΟΣ

Νταξ,θα το φτιάξουν.Μη τρελένεστε

George

Λογικό και αναμενόμενο. Οπως στο παρελθόν και άλλα μοντέλα της apple έχουν παρουσιάσει προβλήματα, έτσι και τώρα. Και όχι μόνο τα iPhone βέβαια, αλλά το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω στις περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν κινητά. Η διαφορά υπάρχει στην αντίληψη που διακατέχει τους κατόχους των iPhones. Επειδή έχουν πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσουν ένα πολυδιαφημισμένο, υπερτιμημένο προϊόν, “ξεχνούν” ότι στην πράξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα κινητό, κατασκευασμένο στην Κίνα. Μακριά από εμένα τα iPhone, έχω αγοράσει άλλα “κινέζικα” κινητά με το 1/3 ή ακόμα και 1/4 κόστος, που δουλεύουν ΤΕΛΕΙΑ και χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα ακόμα και μετά από χρόνια σκληρής χρήσης.

στασου μυγδαλα

αυτο το ειχε και το iphone 6 και το 6s τωραω το καταλαβαν?

manosz

Γι’αυτό δν τρέχουμε σαν ζώα να τα πάρουμε από την πρώτη μέρα..λες κ θα εξαφανιστούν..

Κώστας Ζ.

@ΝΙΚΟΣ, “μην τρελαινεστε”, 800€ δωσαν αλλα σιγα, και να έχει πρόβλημα τι εγινε;
Δεν είναι έτσι Νικολή!

Geektech

ετσι, ετσι,,, ξεκινησαν τα ωραιαααααααα
παρτε μηλο λεμε οτι καλυτεροοο

Agnostos13

Παιδικες ασθενεις πρωτων παρτιδων…
Οποιος δεν εχει υπομονη…εχει ποδια!

Fok

George σε μια δράση τα λες ολα:
“” Επειδή έχουν πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσουν ένα πολυδιαφημισμένο, υπερτιμημένο προϊόν, “ξεχνούν” ότι στην πράξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα κινητό, κατασκευασμένο στην Κίνα. “”
Και συμπληρώνω. Όπως όλα τα ακριβά κινητά, όσο διαφημισμενα και να είναι, όσο κι αν τα χρυσό πληρώσαμε, τα πιο πολλά είναι φτιαγμένα στην Κίνα,( που κακώς ως άσχετοι κάποιοι κατηγορουν ) και η πραγματική τους αξία δεν είναι πάνω από 200 ευρώ.
Άρα γινόμαστε γραφικοί όταν ταυτιζομαστε με μια συσκευή.

Fok

Εννοούσα φράση
Συγνώμη για την ένσταση αλλά, είναι κρίμα technoσαιτ να έχει τόσο απαρχαιωμένο τρόπο γραφής χωρίς διόρθωση.

νωντας

Σαπιο το υπερ-τιμημενο μηλο τελικα..Καποιοι το ελεγαν και value for money οτι να`ναι………

pazzo

μου είχε τύχει στους 2 μήνες σε iphone 4 όταν έμενα Αγγλία. πήγα στο apple store και μου το αντικατέστησαν σε 5 λεπτά. Μου είχε κάνει εντύπωση κιόλας, γιατί δεν το έλεγξαν καν εάν έλεγα την αλήθεια ή όχι, και απλά μου έδωσαν καινούριο.

ΝΙΚΟΣ

Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι είναι το σωστό.Αλλά όπως έγραψαν κ άλλοι ,υπάρχει το πρόβλημα κ σε παλαιοτερα μοντέλα.Οπότε ας πρόσεχαν ή ας προσέξουν αυτοί που θα την ξαναπατήσουν.Δικό τους πρόβλημα. Και για εμένα να τους κόψει ένα κουστουμάκι 200ευρώ να γουστάρουν κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Gear Apple iPad iPadOS

Apple: Αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους σχεδόν 40 δισ. δολάρια για το iPadOS – Αναγνωρίστηκε ως «gatekeeper»

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ αναγνώρισαν το iPadOS, το λειτουργικό σύστημα της Apple για iPad, ως σημαντικό gatekeeper.