Το NFC θα χρησιμεύει και για τη φόρτιση smartwatches και earbuds

NFC, Το NFC θα χρησιμεύει και για τη φόρτιση smartwatches και earbuds

Η ασύρματη φόρτιση και η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση έχουν ξεκινήσει να γίνονται από τα βασικά χαρακτηριστικά των flagship smartphones, αλλά απαιτούν τη χρήση ανεξάρτητων πηνίων για τη μεταφορά της ενέργειας. Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα, καθώς το NFC chip που διαθέτουν τα περισσότερα σύγχρονα smartphones θα επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση συσκευών.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία και τι δυνατότητες προσφέρει

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του NFC Forum, η νέα τεχνολογία θα ονομάζεται WLC και θα ενεργοποιεί μία κεραία η οποία θα χρησιμοποιείται τόσο για την μεταφορά δεδομένων όσο και την ασύρματη φόρτιση συσκευών.

Χάρη στην WLC τεχνολογία, θα είναι δυνατή η φόρτιση μικρών IoT συσκευών, όπως τα έξυπνα ρολόγια, οι fitness trackers, τα ασύρματα ακουστικά, οι ψηφιακές πένες, μικρά ασύρματα ηχεία, και πολλά άλλα. Στο μέλλον, ίσως καταστεί δυνατό το NFC chip να φορτίζει ασύρματα και μεγαλύτερες συσκευές, όπως smartphones ή και tablets.

Το NFC Forum αναφέρει ότι χάρη στην WLC οι κατασκευαστές smartphones θα μπορούν να δίνουν στα έξυπνα τηλέφωνα τους τη δυνατότητα να φορτίζουν ασύρματα άλλες συσκευές, χωρίς να αυξάνουν το κόστος τους με την προσθήκη ανεξάρτητων πηνίων.

Επιπλέον, η απουσία των πηνίων φόρτισης θα ελευθερώσει χώρο στο εσωτερικό των συσκευών επιτρέποντας τη μείωση του μεγέθους τους, ή την προσθήκη άλλων εξαρτημάτων που θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Gear Apple iPad iPadOS

Apple: Αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους σχεδόν 40 δισ. δολάρια για το iPadOS – Αναγνωρίστηκε ως «gatekeeper»

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ αναγνώρισαν το iPadOS, το λειτουργικό σύστημα της Apple για iPad, ως σημαντικό gatekeeper.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro: Δυσκολεύεται η εταιρεία να το κάνει φθηνότερο

Tο Apple Vision Pro έχει κυκλοφορήσει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και οι πωλήσεις έχουν αρχίσει να μειώνονται σύμφωνα με τον Mark Gurman.