Apple Cloud Gaming: Έρχεται η απάντηση στα xCloud και Stadia;

, Apple Cloud Gaming: Έρχεται η απάντηση στα xCloud και Stadia;

Μπορεί η πολιτική του App Store να μην επιτρέπει cloud gaming υπηρεσίες, όπως το project xCloud της Microsoft ή το Stadia της Google, όμως σίγουρα αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο στην ίδια την Apple.

Σύμφωνα με πατέντα που εντόπισε η ιστοσελίδα Patenly Apple, η Apple ετοιμάζει τη δική της cloud gaming υπηρεσία, η οποία θα κάνει χρήση του δικτύου 5G που θα έχουν τα επερχόμενα μοντέλα της σειράς iPhone 12, ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις.

Η περιγραφή της υπηρεσίας:

Μία διαδραστική υπηρεσία, ελεγχόμενη από ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G). Το Cloud Gaming (γνωστό και ως gaming κατ’ απαίτηση) είναι ένας τύπος διαδικτυακού gaming που επιτρέπει την άμεση και κατ’ απαίτηση ροή βίντεο των παιχνιδιών σε διαφορετικές υπολογιστικές συσκευές, μέσω ενός thin client.

Τα χειριστήρια και τα πατήματα των πλήκτρων μεταδίδονται στο διακομιστή, όπου εγγράφονται και στη συνέχεια ο διακομιστής στέλνει την απάντηση του παιχνιδιού στα στοιχεία ελέγχου εισόδου. Το τρέχον σύστημα 5G δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει διαδραστικές υπηρεσίες για game rendering μέσω cloud με αποτελεσματικούς τρόπους.

, Apple Cloud Gaming: Έρχεται η απάντηση στα xCloud και Stadia;

Τι όμως ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω; Όπως βλέπουμε, σε αντίθεση με τις Microsoft και Google, η Apple φαίνεται να αναφέρει αποκλειστικά το Cloud Gaming μέσω 5G δικτύων. Εκτός από την έλλειψη υποδομών προς το παρόν, κάτι τέτοιο θα περιορίσει και τους παίκτες αρκετά, για να μη μιλήσουμε καν για τις χρεώσεις. Επίσης, θα πρέπει η υπηρεσία να μην ενημερώνεται μέσω του App Store, καθώς μετά θα έρθουν αρκετές δικαστικές διαμάχες.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.