Τα μελλοντικά AirPods θα έχουν αισθητήρες αφής;

, Τα μελλοντικά AirPods θα έχουν αισθητήρες αφής;

Τα AirPods έχουν κατακτήσει την αγορά των TWS τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η Apple έχει αναπαυτεί και δεν κοιτάει να προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες. Ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα ήταν η ενσωμάτωση spartial sound στα AirPods Pro και μάλιστα μέσω ενός firmware update.

Μέσα από νέες πατέντες μαθαίνουμε για τα μελλοντικά σχέδια της Apple στον τομέα των TWS. Όπως βλέπουμε από την εικόνα, η εταιρεία έχει σκοπό να ενσωματώσει αισθητήρες αφής στα ακουστικά, ώστε να προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο μέσω κινήσεων. Μέχρι σήμερα τα ακουστικά της Apple έκαναν χρήση αισθητήρων πίεσης για τον έλεγχο τους, ο οποίος ναι μεν προστατεύει το χρήστη από ατυχή πατήματα, αλλά περιορίζει τις επιλογές των κινήσεων.

Όπως και να έχει, σίγουρα η εταιρεία θα πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε να γλυτώσει από τα τυχαία πατήματα που μπορεί να φέρει η τεχνολογία αφής. Βέβαια, τα AirPods έχουν ήδη αισθητήρα για να εντοπίζει αν ο χρήστης τα φοράει ή όχι, οπότε τα προβλήματα θα είναι μειωμένα έτσι κι αλλιώς, σε σχέση με τις προτάσεις touch άλλων εταιρειών.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.