Τα βινύλια ξεπερνούν σε πωλήσεις τα CD για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια

, Τα βινύλια ξεπερνούν σε πωλήσεις τα CD για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια

Η πτώση των πωλήσεων CD είναι κάτι που γνωρίζουμε ότι συμβαίνει εδώ και χρόνια, με πολλούς χρήστες πλέον να στρέφονται σε συνδρομητικές υπηρεσίες για την ακρόαση των αγαπημένων κομματιών τους. Όμως, η αξεπέραστη ακόμα ποιότητα που προσφέρουν τα βινύλια φαίνεται πως είναι αρκετή για να πείσει τους μουσικόφιλους να συνεχίσουν να αγοράζουν.

Φέτος, έγινε κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και 40 χρόνια. Η ένωση Recording Industry Association of America έδωσε στη δημοσιότητα τα κέρδη των πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2020, με τα CD να καταγράφουν πωλήσεις 129,9 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας πτώση 48%. Από την άλλη, τα βινύλια ξεπέρασαν κατά πολύ αυτό τον αριθμό, φτάνοντας τα 232,1 εκατομμύρια δολάρια και σημειώνοντας άνοδο 4%.

Βέβαια, ακόμα και το αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τα βινύλια δεν ήταν αρκετό για να ανεβάσει τις πωλήσεις φυσικών δίσκων, με συνολική πτώση 23%. Από την άλλη, οι υπηρεσίες streaming συνεχίζουν να φέρνουν τα περισσότερα έσοδα, καθώς με αύξηση 12% στο πρώτο εξάμηνο έφτασαν τα 4,8 δισεκατομμύρια κερδών. Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι οι χρήστες επί πληρωμή έχουν αυξηθεί κατά 24%.

Συνολικά, οι πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 5,6%, με συνολικό κέρδος 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι η ώθηση δόθηκε από τις streaming υπηρεσίες, οι οποίες κατέχουν το 85% των συνολικών κερδών της βιομηχανίας.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.