To Wear OS θα αντικαταστήσει το Tizen στα νέα Samsung smartwatches

, To Wear OS θα αντικαταστήσει το Tizen στα νέα Samsung smartwatches

H φήμη υπάρχει εδώ και καιρό και οι τελευταίες… ανακαλύψεις τη φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Καλά κρυμμένος κώδικας δείχνει ότι η Samsung θέλει να αντικαταστήσει το Tizen με το Wear OS στα smartwatches που θα παρουσιάσει εντός του 2021.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο το Samsung Galaxy Watch 4 όσο και το Samsung Galaxy Watch Active 4 θα έχουν το λειτουργικό σύστημα Wear OS αντί για το Tizen. Οι πληροφορίες που έρχονται από διάφορες πηγές κάνουν αναφορά για τη λέξη newos που υπάρχει στη γραμμή του κώδικα των νέων μοντέλων και το οποίο προφανώς και παραπέμπει σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Wear OS και όχι το Tizen.

Ένας από τους λόγους που η Samsung οδηγείται σε αυτή την αλλαγή είναι το ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες εφαρμογές για το Wear OS έναντι του Tizen, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει έναν κατασκευαστή smartwatch, αφού χωρίς πληθώρα εφαρμογών δεν υπάρχει μεγάλη χρηστικότητα μίας έξυπνης συσκευής.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Σίγουρα θα είναι πολύ καλό και εύχομαι να βάλουν ανθρώπινη μπαταρία να κρατάει. Κάποιος πρέπει να φωνάξει δυνατά μήπως και ακούσουν οι Κορεάτες.

Διογενης

Δυστυχώς έχει να κάνει με την τεχνολογία της οθόνης και όχι με την μπαταρία. Η Garmin και η Huawai έχουν άλλη τεχνολογία (φυσικά με αντίστοιχα limitations) και αντέχουν τουλάχιστον 10 μέρες με always on… Στην τελική, γιατί να έχουμε 16bit colours και απεικόνιση σαν του κινητού στο χέρι μας, θυσιάζοντας ένα βασικότερο για ρολόι χαρακτηριστικό όπως η αυτονομία και το always on…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Διέρρευσαν οι πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες και προδιαγραφές

Η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6 τους επόμενους μήνες, με διαρροές να έχουν ήδη αποκαλύψει πολλά.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung One UI

Samsung Galaxy A73 & Galaxy A33 αποκτούν τώρα το One UI 6.1

Η Samsung ξεκίνησε πρόσφατα τη διάδοση του One UI 6.1 στις μεσαίας κατηγορίας συσκευές της και σήμερα είναι η σειρά των Galaxy A73 και Galaxy A33.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.