Meta: Στην πόρτα της εξόδου 11.000 υπάλληλοι – Τι υποσχέθηκε ο Mark Zuckerberg

Meta Mark Zuckeberg, Meta: Στην πόρτα της εξόδου 11.000 υπάλληλοι – Τι υποσχέθηκε ο Mark Zuckerberg

Ακολουθώντας το “κύμα” απολύσεων σε τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως το Twitter, η Meta ανακοίνωσε ότι απολύει το 13% των εργαζομένων της, περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην 18χρονη ιστορία της εταιρείας που προχωρά σε απολύσεις.

“Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο έχει επιστρέψει σε παλαιότερες τάσεις, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια διαφημίσεων οδήγησαν τα έσοδά μας πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεών μου”, ανέφερε ο Mark Zuckeberg σε επιστολή του προς τους εργαζομένους. “Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό”, πρόσθεσε.

Η Meta θα καταβάλει αποζημίωση ίση με τον βασικό μισθό 16 εβδομάδων συν δύο επιπλέον εβδομάδων για κάθε έτος υπηρεσίας καθώς και όλα τα υπόλοιπα αδειών. Η Meta ανέφερε ότι σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις διακριτικές δαπάνες και να παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra, X100s & X100s Pro: Διέρρευσαν οι τιμές των μοντέλων

Η vivo ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το X100 Ultra, το ολοκαίνουργιο smartphone της για το 2024.

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.

Business featured Jack Dorsey

Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

O Jack Dorsey ανακοίνωσε το Σάββατο στο Χ ότι δεν είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bluesky.