Business

Google: Αφαίρεσε το Mate X και το P30 Pro από το Android.com, μετά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ

Την τελευταία εβδομάδα η Αμερική απαίτησε τη διακοπή της συνεργασίας των αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei. Όλα ξεκίνησαν με την Google η οποία έχει περιθώριο τριών μηνών να βρει μία άκρη με τη Huawei, μέχρι να διακοπή οριστικά η συνεργασία της με την κινέζικη κατασκευάστρια, τόσο για την κυκλοφορία νέων συσκευών όσο και την αναβάθμιση των υφιστάμενων. Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα θέλει τη Google να αφαιρεί εξ ολοκλήρου τα Huawei Mate X και P30 Pro από το Android.com.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Google για το Android διαθέτει μία λίστα με συσκευές που χρησιμεύουν το λογισμικό, ώστε η εταιρεία να επισημάνει ότι το λειτουργικό της σύστημα τρέχει σε ποικίλα hardware. Επιπλέον, η Google χρησιμοποιεί τη σελίδα για να αναδείξει τις τελευταίες Android συσκευές από OEM, όπως τα Pixel, τα Nokia, και τα LG.

Εχθές στη σελίδα του Android.com

Η Google γράφει στη σελίδα αυτή ότι πάνω από 24.000 συσκευές τρέχουν Android και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να βρούμε ένα τηλέφωνο ή tablet που έχει φτιαχτεί ειδικά για εμάς.

Σήμερα στη σελίδα του Android.com

Ωστόσο, η εταιρεία προχώρησε στην αφαίρεση του Huawei Mate X από την πρώτη ενότητα της σελίδας, η οποία περιέχει τα πιο νέα και πιο εντυπωσιακά τηλέφωνα με Android. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται συσκευές όπως το Samsung Galaxy S10 5G, το LG V50 ThinQ 5G και το Xiaomi Mi Mix 5G. Όμως, το μόνο foldable smartphone της λίστα ήταν το Huawei Mate X.

Εχθές στη σελίδα του Android.com

Η κυκλοφορία του Huawei Mate X αναμένεται για τον επόμενο μήνα. Με δεδομένο ότι η κυκλοφορία του βρίσκεται εν μέσω της περίοδος των 90 ημερών, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η μοίρα της foldable συσκευής.

Σήμερα στη σελίδα του Android.com

Εκτός από το Mate X, αφαιρέθηκε από το Android.com και το Huawei P30 Pro, το οποίο βρίσκονταν στη λίστα των smartphones με “κάμερες που τραβούν τα βλέμματα”. Επιπλέον, κάποιοι διεθνείς πάροχοι έχουν ακυρώσει ή καθυστερούν την κυκλοφορία του Huawei P30 Pro, ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που υπάρχει για το μέλλον των συσκευών Huawei.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 23:20

Σχόλια

  • Ήταν πολύ επιθετική η πολιτική της Χαβάη και καλά έκανε... Αλλά δυστυχώς για αυτήν θα μάθει με τον χειρότερο τρόπο πως δεν γινεται να μπαίνεις στο ρουθούνι οποιουδήποτε χωρίς επιπτώσεις... Δε πιστεύω τίποτα περί κατασκοπίας κτλ. Αλλά δεν λυπάμαι καθόλου για το τέλος τους μιας και μπήκαν στο χώρο με μότο φανερά "Πάμε να τους διαλύσουμε" περαστικά!

    • Με την ιδια λογικη ακολουθει και η xiaomi , αρα να περιμενουμε και αυτην να διαλυθει.

  • Εγώ πραγματικά δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση..και από την άλλη ένας ολόκληρος κολοσσός σαν τη google δεν μπορεί να βρει μια λύση!!στο κάτω κάτω από ότι αντιλαμβανομαι και η google είναι χαμένη από αυτή την κόντρα.δεν υπάρχουν συμβόλαια,ριτρες κ.λ.π...?και στην τελική ας την αποκλείσει από τις ΗΠΑ...

  • Το 5G σημαίνει παρακολούθηση ακόμη και όταν "χ€ζ£!$". Θα διασυνδέεται με όλες τις συσκευές. Και το κολοχαρτο αν είχε τσιπ θα συνδέονταν μαζί του. Δεν υπάρχει περίπτωση οι ΗΠΑ να αφήσουν τους Κινέζους να το κάνουν αυτό. Τον έλεγχο τον θέλουν για την πάρτη τους. Η θα τη σβήσουν την Huawei ή θα τον "πιουν" μελλοντικά... Ξέρουν τι κάνουν... Και λογικά θα τη σβήσουν... Γιατί δεν βλέπω την Κίνα να κάτι κάτι το ιδιαίτερο προς το παρόν. Και πως να κάνει όταν την έχει κάνει την "λαμογιά" της... Και πόσο μάλλον όταν η ΗΠΑ κάνουν κουμάντο και στο ΝΑΤΟ... Μπαμ μπουμ... Χιχιχι....😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Για ακόμα μια φορά η Ευρωπαϊκή Αγορά πιάστηκε να κοιμάται του καλού καιρού. Έπρεπε να τρέχει λειτουργικό ανεξάρτητο από τους Αμερικανούς. Από την στιγμή που ο τρελός Τραμπ ξεκίνησε πόλεμο με την Κίνα σίγουρα σειρά θα πάρει και η xiaomi για τους ίδιους ευφάνταστους λόγους περί κατασκοπίας. Μόνο που μετά σειρά θα έχει και η Samsung η οποία έχει χρόνιο μέτωπο με την apple. Από την στιγμή που ο τρελός απασφαλισε οι εξελίξεις θα είναι αναμενόμενες. Καλό θα ήταν όλοι να δρουν νέες πλατφόρμες και να διαγράψουν οριστικά τον μεγάλο αδελφό.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.