Η Samsung διαψεύδει τις φήμες για εσωτερική ανάπτυξη πυρήνων CPU

Mόλις χθες, ένα δημοσίευμα από τη Νότια Κορέα υποστήριζε ότι η Samsung ξεκινά εκ νέου την ανάπτυξη πυρήνων CPU υψηλής τεχνολογίας και θα έχει custom πυρήνες επεξεργαστών έως το 2027. Εκπρόσωποι της εταιρείας, ωστόσο, αργότερα επικοινώνησαν με τα μέσα και διέψευσαν την είδηση.

“Μια πρόσφατη αναφορά μέσων ενημέρωσης ότι η Samsung έχει δημιουργήσει μια εσωτερική ομάδα αφιερωμένη στην ανάπτυξη του πυρήνα της CPU δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τα νέα, έχουμε εδώ και καιρό πολλές εσωτερικές ομάδες υπεύθυνες για την ανάπτυξη και τη βελτιστοποίηση της CPU, ενώ στρατολογούμε συνεχώς παγκόσμια ταλέντα από σχετικούς τομείς”, δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι η Samsung θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Arm για τους πυρήνες CPU που θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά smartphone. Η βρετανική εταιρεία ημιαγωγών πρόσφατα απαγόρευσε στους κατασκευαστές να κάνουν αλλαγές στα σχέδια πυρήνων και ο περιορισμός θα ισχύει για όλα τα τσιπ που χρησιμοποιεί η Samsung για τα smartphone Galaxy της – Exynos, Qualcomm’s Snapdragon ή Dimensity και Helio της Mediatek.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.