Google Stadia: Ανακοινώθηκαν τιμή, τίτλοι και ημερομηνία έναρξης [βίντεο]

https://youtu.be/nx21mOYsb2k

Χρειάστηκε να περιμένουμε αρκετό καιρό αλλά τελικά η Google ανακοίνωσε όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για την υπηρεσία cloud gaming Google Stadia. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε το livestream της εταιρείας στο οποίο ανέφερε τιμές, ημερομηνία έναρξης, τίτλους παιχνιδιών, και άλλες πληροφορίες για τη Google Stadia.

Google Stadia, Google Stadia: Ανακοινώθηκαν τιμή, τίτλοι και ημερομηνία έναρξης [βίντεο]

Το πιο σημαντικό κομμάτι σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι η σταθερότητα της σύνδεσης και ανάλογα με την ταχύτητα της τη ποιότητα προσφέρει. Η Google παρουσίασε ένα γράφημα το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά τις απαιτήσεις σύνδεσης σε σχέση με την ανάλυση των γραφικών και την ποιότητα του ήχου.

Google Stadia, Google Stadia: Ανακοινώθηκαν τιμή, τίτλοι και ημερομηνία έναρξης [βίντεο]

Οπότε, για να παίξουμε με ανάλυση 720p στα 60fps με στερεοφωνικό ήχο θέλουμε ταχύτητα μεταξύ 5 και 10Mbps. Αν όμως θέλουμε να τρέχουμε 4K HDR στα 60fps και 5.1 Surround ήχο, τότε θα πρέπει να επενδύσουμε σε μία 54 σύνδεση και να ευχόμαστε να πιάνει τα 30 με 35Mbps, τουλάχιστον.

https://youtu.be/Qk3Qp_npjxE

Από πλευράς παιχνιδιών, στη Google Stadia θα βρούμε αρκετούς τίτλους μεταξύ των οποίων υπάρχουν κάποια μεγάλα ονόματα, όπως το The Division 2, το Metro Exodus, το Final Fantasy XV, το Mortal Kombat 11, και το Borderlands 3. Επίσης, υπάρχουν και δύο Stadia exclusive τίτλοι που είναι το Get Packed και το Gylt.

https://youtu.be/hUUCpdc9-6I

Ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στις τιμές, τόσο της συνδρομής, όσο και του εξοπλισμού που συνοδεύει τη Google Stadia. Αρχικά, η συνδρομή ακούει στο όνομα Stadia Pro, κοστίζει 10 ευρώ τον μήνα και δίνει πρόσβαση σε μία λίστα παιχνιδιών, και σε ανάλυση 4K στα 60fps. Τα νεότερα παιχνίδια που θα εισάγονται στην πλατφόρμα θα πρέπει να τα πληρώνουμε χωριστά.

https://twitter.com/GoogleStadia/status/1136668678529912842

Σε επίπεδο εξοπλισμού, έχουμε το Stadia controller ο οποίος τιμολογείται στα 70 ευρώ, και το πακέτο Stadia Founter’s Edition το οποίο θα κυκλοφορήσει φέτος και η τιμή του ανέρχεται στα 130 ευρώ. Το Stadia Founter’s Edition περιέχει ένα Chromecast Ultra, ένα Stadia controller, ένα αντίγραφο του Destiny 2 μαζί με το Shadowkeep expansion, και τρεις μήνες συνδρομή μαζί με τρίμηνο Buddy Pass με το οποίο κάνεις δώρο τρεις μήνες Stadia Pro σε έναν φίλο.

Google Stadia, Google Stadia: Ανακοινώθηκαν τιμή, τίτλοι και ημερομηνία έναρξης [βίντεο]

Η Google Stadia θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στο Βέλγιο, την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Το πότε κι εάν θα διατεθεί σε περισσότερες χώρες παραμένει ακόμη άγνωστο.

Αυτά ήταν λοιπόν τα νέα για τη Google Stadia. Οι τιμές είναι εν μέρη λογικές και το streaming ποιοτικού περιεχομένου απαιτεί την πληρωμή μιας καλής σύνδεσης. Εσείς τι γνώμη έχετε για τη Google Stadia.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Onoma

Πανάκριβο! Το γύρισαν όλοι σε συνδρομές

Greg

Τα UnLike που έχεις φαντάζομαι είναι από πιτσιρικάδες που τους πληρώνει ο μπαμπάς την συνδρομή PS Plus 60€ και κανά 30€ τον μήνα για να αγοράζουν τα DLC στο Fortnite, άρα δεν τους νοιάζουν τα λεφτά 😛 .Λοιπόν εδώ που φτάσαμε με την Sony και την Microsoft να σου πουλάει ΑΠΌ 69€ για ένα άδειο από περιεχόμενο CD και όλο το παιχνίδι να γίνεται στο Multyplayer και να θες άλλα 60€ τον χρόνο για την συνδρομή (η οποία πολύ συζήτηση γίνεται για το αν θα αυξηθεί εκ νέου με την έλευση των νέων κονσολών) για να έχεις πρόσβαση στο Multyplayer (συνολικά 129€ δηλαδή) δεν ξέρω αν θα θεωρούσα ακριβό αυτό που κάνει η Google με το Stadia, δηλαδή το να δίνεις 10€ τον μήνα δηλαδή 120€ τον χρόνο για να παίζεις τα παιχνίδια σου όταν για να τα παίξεις στην Sony (Playstation) ή στην Microsoft (Xbox) θες ΑΠΌ 69€ για το CD και άλλα 60€ η συνδρομή για το Multiplayer πάμε στα 129€ δηλαδή 9€ περισσότερα αλλά μην ξεχνάς ότι θες και 409€ (που για τα νέα PS5 και Xbox η τιμή θα κυμανθεί κάπου στα 550€ με 650€) για την κονσόλα που στην Google Stadia δεν έχεις και δεν… Συνέχεια »

Dimitris Marizas

Ακριβώς όπως τα είπες…

Nickolas

Όταν με το καλό βγει επίσημα θα δούμε τι ψάρια πιάνει. Όπως όλες οι υπηρεσίες και οι πλατφόρμες το θέμα είναι τι αποκλειστικότητες θα έχει, για την ώρα στην ουσία δεν έδειξε τίποτα. Αν δεν βγάλει παιχνίδια της προκοπής που να μην τα βρίσκεις πουθενά αλλού δε βλέπω το λόγο να δίνεις συνδρομή. Έτσι κι αλλιώς τα δωρεάν παιχνίδια θα είναι ελάχιστα. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα αγοράσεις κανονικά όπως κάνεις με τις κονσόλες, απλά το θετικό της υπόθεσης είναι οτι δεν χρειάζεται εγκατάσταση και ενημερώσεις. Ξεκινάς να παίζεις αμέσως. Όλα αυτά βέβαια αν έχεις σύνδεση της προκοπής.
Φυσικά όλα αυτά στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα δεν πρόκειται να το δούμε σύντομα.
Εγώ περιμένω να δω και το XCLOUD της Microsoft που έχει ακουστεί οτι θα έχει πάνω από 3.000 παιχνίδια και αν μπορείς να τα κατεβάζεις με μία συνδρομή xbox game pass σε PC, XBOX, τότε μιλάμε για πολύ καλή περίπτωση.

Agnostos13

Πιστεύω είναι μια λύση που θα ακολουθήσουν όλοι στο μέλλον για mainstream gaming (home και mobile)…
Για την ώρα πρέπει να ωριμάσει ωστέ να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους platform-grade τίτλους!
Για high-end gaming φυσικά ούτε λόγος…εφόσον μιλάμε για 60fps max!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.