Games

Το PlayStation 5 κερδίζει το Xbox Series X στα σημεία

Όταν πρόκειται για τις κονσόλες των Microsoft και Sony, η διαμάχη μεταξύ των παικτών θυμίζει αυτή των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Υπάρχει όμως μία βασική διαφορά, στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τεχνολογικά προϊόντα και τα specs δεν κάνουν ποτέ λάθος. Οπότε, ποιο θα είναι πιο ισχυρό; Το Xbox Series X ή το PlayStation 5;

Θα είναι όντως πιο ισχυρό;

Μέχρι σήμερα, και βασιζόμενοι σε όσα έχουν διαρρεύσει ή έχουν γίνει γνωστά, οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Xbox Series X θα υπερισχύσει του PlayStation 5. Αρκετοί στηρίζουν την άποψη τους και στη διαφορά ισχύος που παρουσιάζει το Xbox One X με το PlayStation 4 Pro.

Φαίνεται όμως ότι για πρώτη φορά η ζυγαριά γέρνει προς τη μεριά της Sony. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο χρήστης του Twitter, Tidux, ο οποίος σύγκρινε τις δύο κονσόλες στα βασικά τους χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Tidux, το Xbox Series X και το PlayStation 5 έχουν ισοδύναμους επεξεργαστές, αλλά το Series X υπερισχύει σε επίπεδο GPU κατά περίπου 1 Teraflop.

Το PlayStation 5 επανέρχεται και ισοφαρίζει χάρη στη RAM, τόσο σε bandwidth όσο και σε μέγεθος. Από εκεί και έπειτα, η νίκη ανήκει στο PS5, το οποίο έχει γρηγορότερο και μεγαλύτερο SSD, και συνολικά καλύτερες επιδόσεις από το Xbox Series X.

Εάν αυτή η διαρροή είναι αληθής, και η πηγή του Tidux έχει δίκιο, τότε το PlayStation 5 έχει καλύτερη μνήμη RAM και τα παιχνίδια θα φορτωθούν γρηγορότερα. Ωστόσο, από τη στιγμή που και οι δύο κονσόλες χρησιμοποιούν SSD οι διαφορές στους χρόνους φόρτωσης θα είναι απλά ονομαστικές, και όχι ουσιαστικές.

Από την άλλη, μία καλύτερη GPU θα βοηθήσει το Xbox Series X να προσφέρει καλύτερη ποιότητα γραφικών. Επίσης, η Microsoft ισχυρίζεται ότι ο SSD είναι τροποποιημένος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως RAM. Οπότε, κανείς δεν ξέρει πώς θα αποδίδει εν τέλει η κονσόλα της.

Σε κάθε περίπτωση, το αν το PlayStation 5 θα είναι καλύτερο από το Xbox Series X παραμένει άγνωστο. Τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσουν οι κονσόλες και να βγουν τα πρώτα επίσημα review.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 31 Ιανουαρίου 2020 16:39

Σχόλια

  • Ουσιαστικα θα ειναι πανω κατω στα ιδια,οποτε αναλογα τι αποκλειστικα παιχνιδια αρεσουν στον καθενα θα ειναι το ουσιαστικοτερο κριτηριο για το ποια κονσολα θα παρει!!Αναλογα και την τιμη βεβαια..Καλες θα ειναι..ειδικα αν εχουμε και 60αρια καρε στα παιχνιδια ας ειναι και 1440p αναλυση,σιγα τη διαφορα στην τελικη..κανεις δεν παιζει στο 1 μετρο για να δει το 4κ..

  • Εγώ πιστεύω πως έκανες ένα τεράστιο λάθος το Xbox Series X θα έχει ίδιο σκληρό δίσκο με το PS5 (NV.ME SSD) όσο για την RAM δεν έχει ακουστή τίποτα παρά μόνο φήμες. Αλλά πιστεύω πως θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά στο κομμάτι του Hardware.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.