Η Amazon εκτός από drones θα χρησιμοποιεί και αλεξίπτωτα

Τα σχέδια της Amazon για να κάνει παραδόσεις με drones είναι εδώ και καιρό γνωστά. Η ιδέα είναι ότι ένα drone θα παραλαμβάνει το πακέτο και θα προσγειώνεται μπροστά στην πόρτα του σπιτιού, όπου και θα το αφήνει. Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, η Amazon σχεδιάζει να παραδίδει τα πακέτα με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο, με την χρήση αλεξίπτωτου.

Η ιδέα της Amazon για τα drones παραμένει η ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι το τελικό βήμα της παράδοσης. Η ιδέα του αλεξίπτωτου ίσως προσφέρει περισσότερα οφέλη, αφού μια προσγείωση θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για ζώα, παιδιά και αντικείμενα.

Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που ο αέρας παρασύρει το αλεξίπτωτο; Σύμφωνα με την πατέντα, το drone θα επιβλέπει την παράδοση του πακέτου καθώς αυτό είναι στον αέρα. Σε περίπτωση που αποκλίνει από την πορεία του θα δώσει εντολή στον μηχανισμό να χρησιμοποιήσει ένα πτερύγιο ή πεπιεσμένο αέρα ώστε να το επαναφέρει.

Μπορεί η συγκεκριμένη πατέντα να ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα, ωστόσο είναι αρκετά περίπλοκη και ίσως κοστίζει αρκετά. Πως σας φαίνεται η ιδέα της Amazon;

Amazon Drones, Η Amazon εκτός από drones θα χρησιμοποιεί και αλεξίπτωτα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.