Apple: Θα εκδώσει ομόλογα ύψους 1 δισ. δολαρίων και θα τα πουλήσει στην Ταϊβάν

Η Apple σχεδιάζει για πρώτη φορά την έκδοση ομολόγων στην Ταϊβάν με στόχο να λάβει κεφάλαια ύψους 1 δις δολαρίων. Τα ομόλογα θα είναι διάρκειας 30 ετών και αναλυτές αναφέρουν ότι είναι μια συνηθισμένη κίνηση.

Τα ομόλογα που σκοπεύει να εκδώσει η Apple στην Ταϊβάν θα είναι σε Αμερικανικά δολάρια και σύμφωνα με τα όσα λένε αναλυτές στο πρακτορείο Reuters είναι μια κίνηση που έχουν κάνει και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας με στόχο πάντα την εισροή κεφαλαίων.

Η ρευστότητα στην Ταϊβανέζικη αγορά ομολόγων είναι μεγάλη και οι αγοραστές ομολόγων μεγάλης διάρκειας όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες αναζητούν ομόλογα από φερέγγυους πωλητές με όσο το δυνατόν υψηλότερες αποδόσεις. Είναι δε συχνό το φαινόμενο στο νησί το οποίο είναι και έδρα της αλυσίδας διανομής της Apple, να εκδίδονται τέτοιους ύψους ομόλογα σε δολάρια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο μόλις η Intel πούλησε ομόλογα διάρκειας 30 ετών με απόδοση 4,7 τοις εκατό αξίας 915 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τον Ιανουάριο η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον πλανήτη, η Anheuser Busch InBev πούλησε ομόλογα αξίας 1,47 δις δολαρίων με απόδοση 4,915 τοις εκατό.

Όσον αφορά την κίνηση της Apple αναλυτές της αγοράς αναφέρουν ότι η απόδοση των ομολόγων θα βρίσκεται μεταξύ 4,2 και 4,3 τοις εκατό.

Apple, Apple: Θα εκδώσει ομόλογα ύψους 1 δισ. δολαρίων και θα τα πουλήσει στην Ταϊβάν

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.