Apple, το πιο πολύτιμο brand αφήνοντας πίσω Google και Coca-Cola

Η Interbrand ανακοίνωσε τη λίστα της με τα Best Global Brands για το 2014 και για μια ακόμη φορά μέσα στα 100 πολυτιμότερα ονόματα κυριαρχούν οι τεχνολογικοί γίγαντες. Στην κορυφή είναι η Apple με 118.9 δισεκατομμύρια δολάρια, αμέσως μετά η Google με 107 δισεκατομμύρια δολάρια και την τριάδα συμπληρώνει η Coca-Cola με 81 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανάμεσα στα 100 ονόματα, τα 13 είναι από τον τεχνολογικό τομέα και τα 5 από αυτά είναι στο top ten.
Την πεντάδα συμπληρώνουν IBM και Microsoft στην τέταρτη και πέμπτη θέση με αξία στα 72 και 61 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. Το brand της Samsung βρίσκεται στην έβδομη θέση με 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Apple και Google κατάφεραν να ρίξουν την 13χρονη κυριαρχία της Coca-Cola στην κορυφή των brands.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί αφήνουν πίσω γίγαντες της ψυχαγωγίας όπως Disney και MTV, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Mercedes Benz και BMW αλλά και υψηλής αξίας luxury brands όπως Louis Vuitton και Cartier.

Η λίστα της Interbrand δημιουργείται με βάση κάποια κριτήρια όπως η οικονομική επίδοση των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας, o ρόλος που παίζει η μάρκα στην επιλογή του προϊόντος από τους καταναλωτές (και πρέπει να πούμε ότι το δαγκωμένο μήλο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ως προς την επιτυχία των προϊόντων της Apple) και η δυνατότητα που έχει να επιβάλει premium τιμές.

apple valuable brand, Apple, το πιο πολύτιμο brand αφήνοντας πίσω Google και Coca-Cola

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Απαπαπα πτωχοί… Για κλείσιμο πάνε… :/ … …

nikos

Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτή η αξιολόγηση και πόσο υπετιμημένα είναι αυτά τα νούμερα που βλέπουμε, πάντως θεωρώ τη Google πολύ πιο ισχυρό brand..και μια σημείωση…δεν κατάφεραν Google και Apple να ρίξουν την Coca Cola από την κορυφή…απλά ακολουθεί πτωτική πορεία από μόνη της τα τελευταία χρόνια..

Ιωάννης jb

Προβλέπω ότι σε λίγα χρόνια η google θα είναι κάτι σαν την umbrella απο το resident evil!!!!!
Θα είναι δηλαδή κυρίαρχος του παιχνιδιού και θα κάνει ότι μα ότι γουστάρει στη παγκόσμια αγορά!!!! Μάλλον κακό μου ακούγεται..

Kostas Πειραιας

Ωραίο άρθρο γιατι απο τη μερα που αγόρασα το galaxy Pocket μου θεωρούσα την Samsung κάτι σαν τους Lannisters!

stelios04

Δυστυχώς η google θα ειναι σε λίγο η μόνη πηγή γνωσης-πληροφορησης-διασκέδασης και ότι άλλο θελήσει. Έχει γιγαντωθεί εκθετικά και μονο καλό δεν θα ειναι στο άμεσο μελλον

tech21man

Google και @#$α. BMW και mercedes! Το μονο μειονεκτημα τους ειναι οτι ειναι…γερμανικα…

Ιωάννης jb

Θα ήθελα μέσα και τη Sony παλαιότερα ήταν top

Γιαννης

Και το brand Greece ? 440 δισ $ ….. ( αλλα σε χρεος )….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.