Apple: Πτώση πωλήσεων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

Μια ημέρα πριν το press event, όπου θα κάνει τις ανακοινώσεις νέων MacBook, η Apple έδωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο. Εξακολουθεί να είναι μια εταιρεία με τεράστια κέρδη, αλλά για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, τα έσοδα παρουσιάζουν πτώση.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, η εταιρεία έβγαλε 56.9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 9% από την περασμένη χρονιά. Η πτώση αυτή είναι αισθητή στα προϊόντα κλειδιά της Apple.

Ο τεχνολογικός κολοσσός απέστειλε κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου 45.5 εκατ. iPhones, 9.3 εκατ. iPads και 4.9 εκατ. Macs. Συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2015, έχουμε 5.2% πτώση στα iPhones, 6% στα iPads και 14% για τα Macs. Η πτώση της τάξης του 14% είναι πολύ μεγάλη, αν δούμε μόνο τον αριθμό. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι η Apple δεν έχει αναβαθμίσει τη σειρά τελευταία.

Μιας και όπως είπαμε έχει προγραμματίσει Mac event για τις 27 Οκτωβρίου, όπου θα ανακοινώσει MacBook Pro με OLED μπάρα αφής, Touch ID η και 13 ιντσών MacBook Air, για την περίοδο των γιορτών, λογικά αναμένει αυξημένες πωλήσεις. Το ίδιο περιμένουμε και από το iPhone 7, το οποίο δεν είναι πολύ καιρό στην αγορά και μέσα στα αποτελέσματα του τριμήνου που διανύουμε θα δούμε αν και πόσο βοηθήθηκε από την αποτυχία του Samsung Galaxy Note 7.

Εκτός από τα παραπάνω προϊόντα, η Apple έχει και το Apple Watch, το οποίο σημείωσε πτώση 21% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Η Apple περιμένει επίσης την περίοδο των γιορτών να κάνει πωλήσεις το νέο Apple Watch 2.

apple sales slow down, Apple: Πτώση πωλήσεων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechGeek

Κάποτε είχε το πιο όμορφο κινητό με την καλύτερη κάμερα, κάποτε είχε τα πιο όμορφα και best built laptops. Πλέον δεν έχει τίποτε εκτος από το διαφορετικό software της. Κυριολεκτικά η Samsung, οι Κινέζοι, η Lenovo, HP, Asus, Razer και άλλοι την έχουν ξεσκίσει σε όλους τους τομής. Από laptops μέχρι κινητά. Και αυτά από ένα κάτοχο iPhone.

shadgr

Το android είναι καλύτερο πια. Για ποιο λόγο να πάει κάποιος στο επόμενο; είμαστε και μεις, αλλά μας περνάνε για εντελώς γίδια

aptalikos

Αυτό γίνεται όταν υποτιμάς τον πελάτη σου και νομίζεις ότι θα τον αρμέγεις μια ζωή. Η αναγνωρισιμότητα δεν αρκεί σε ένα προϊόν τεχνολογίας.

Giannis

Χαζεύω τα σχόλια και μάλλον διαβάσατε μόνον τον τίτλο. Πούλησε 45,5 εκατομύρια iphone χωρίς να περιλαμβάνεται το 7/7+. Δηλαδή συσκευές 2 ετών. Αν συνυπολογίσουμε οτι έχουν πουληθεί πάνω απο 1 δις iphones συνολικά, είναι μόνο λογικό να έχει έναν περιορισμό στην αναπτυξη (γιατί για αυτό μιλάμε). Όσο για τα macs αύριο παρουσιάζονται τα καινούργια οπότε εκεί αναμένεται άυξηση πωλήσεων. Σε λίγο θα μας πείτε ότι χρεωκοπεί κιόλας. 59 δις έσοδα είχε, σε ένα τρίμηνο που γενικά δεν είναι καλό για αυτήν αφού είναι πάντα πριν την ανακοίνωση του νέου iphone. Βρείτε μία εταιρεία με αναλογα νούμερα και μετά πείτε μου ότι χρεοκοπεί.

TechGeek

@Giannis Κατανοείς ότι για πρώτη φορα από το 2001 είχε πτώση εσόδων σε ένα χρόνο? Κανεις δεν είπε τις βλακείες που έγραψες. Απλός είναι φανερό ότι πλέον δεν ηγείται σε κανένα τομέα και πολύ πολύ αργά οι χρηστες την εγκαταλείπουν.

Chris_BMW

Υπάρχουν παρα πολλές επιλογές πλέον σε τηλέφωνα ιδιαίτερα σε αγορές που το I phone πουλούσε σαν τρελό (βλ.Κινα ) .Εμενα τα νούμερα μου φαίνονται απόλυτα λογικά .45 μυρια I phone πριν ανακοινωθεί το 7.. δεν ειναι λίγος ο αριθμός . Ξέρετε πόσες εταιρίες απλα τα ονειρεύονται ;Τέλος όσο αφορά τα I pad κ τ mac επίσης λογικό αφού το I pad ειναι μια συσκευή που δεν αλλάζεις ουτε κάθε δυο χρονια ποσο μάλλον κάθε χρόνο ενω τα MacBook ανανεώνονται τωρα .

Theo

@Giannis Εσύ διαβάζεις δηλαδή θέλεις να μας πεις. Απέστειλε γράφει, δεν σημαίνει ότι πουλήθηκαν. Και ναι, κάθε χρόνο την ίδια αηδία βγάζει, βαρεθήκαμε άλλο.

Agnostos13

Το συγκεκριμενο τριμηνο ηταν στην πραγματικοτητα ενα νεκρο τριμηνο…
Κανενα νεο προϊον δεν παρουσιαστηκε μεσα στο τριμηνο ενω στο προηγουμενο τριμηνο η μονη ανανεωση ηταν μια ελαφρως ανανεωμενη εκδοση του Macbook του 2015…
Επισης να συνυπολογισουμε οτι τα Macbook Pro δεν εχουν δεχτει ανανεωση απο τις αρχες του 2015…
Τελος δεν υπαρχουν πλεον τα iPods…
Οι αναλυτες δεν ειναι πολυ αισιοδοξοι ουτε για φετος ενω του χρονου αναμενεται εκτοξευση των πωλησεων…

Agnostos13

Και φυσικα αρκετοι ειναι αυτοι που αναμειναν για το νεο iPhone 7 (περσυ με τα S ηξεραν πανω-κατω τι θα δουν)…

Tasoskp

Οι πιο πολλοι απο εδω μεσα δεν εχουν πιασει στα χερια τους ποτε προιον της Απλ, ποσο μαλλον τα λαπτοπ της. Δεν υπαρχει ultrabook που να παιζει στα ισια το MBPr, απο πλευρας οθονης, ευχρησιας, βαρους, κατασκευης, software κλπ σ αυτα τα λεφτα. Αν θες να δωσεις λαπτοπ στο χιλιαρικο ειναι πραγματικα μονοδρομος. Εξω (εχω ζησει Δανια, Σουηδια, Ολλανδια και Αμερικη) τα 9/10 λαπτοπ ειναι Μακ και τα 7/10 iPhone για τους απλους αυτους λογους. Οποιος δε το βλεπει αυτο παλα εθελοτυφλει. Μιλαμε για την εταιρεια που ειναι trendsetter και στους δυο τομεις και ολοι προσπαθουν να μοιασουν. Οσο για τα κινητα υπαρχει κοσμος που δε του αρεσει το Android και θελει κατι απλο να δουλευει τελεια off the box και το iPhone το κανει και το κανει για πολυ καιρο. Και οταν θες να το πουλησεις παιρνεις σχεδον τα μισα λεφτα πισω, οπως με ολα τα προιοντα μιας ποιοτικης εταιρειας. Αυτο δε παει να πει οτι τα κινητα γενικοτερα δεν ειναι πανακριβα και υπερτιμημενα, αν και εφοσον καποιοι προτιθενται να δωσουν τοσα λεφτα για κινητο παει να πει οτι υπαρχει αγορα. Μιλαμε για βασικους κανονες αγορας τωρα.. Τωρα αν οι τιμολογησεις ειναι σωστες που στην Ελλαδα με μισθους 500… Συνέχεια »

ChristosT

Οι χρήστες παγκοσμίως έχουν ξυπνήσει σε όλους τους τομείς. Θέλουν και τελευταίο hardware και άνεση με ελευθερίες στο λειτουργικό. Η apple ποτέ δεν τα έδωσε και ούτε θα τα δώσει. Θέλει απλά να αρμέγει. Δεν γίνεται… Έβαλε dual camera και πάλι πίσω είναι. Κινητά με low specs και πάλι η μπαταρία τσίμα τσίμα…αργεί φόρτιση, το ίδιο design εδώ και αιώνες, πανάκριβη η κοστολόγηση σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Θα συμφωνήσω οτι οι κινέζοι έρχονται με δικούς τους επεξεργαστές και πολύ ανοδικά και με design αλλά και specs που έχουν ανταπόκριση απο τους γνώστες. Άν συνεχίσει έτσι η apple απλά κάποια στιγμή η τεχνολογία θα την προσπεράσει μαζί με όλα τα άλλα. Άν δεν σταματήσει τις ανοησίες με το λειτουργικό της και τον ολοένα περιορισμό των features και μή σε τόσο κλειστό οικοσύστημα…απλά κάποια στιγμή θα τελειωσει. Πάνε οι εποχές του Brand name και των πεταμένων χρημάτων σε νταβα…λικια. Βγάζω 3.5mm και πουλάω 150 ευρώ ασύρματα ακουστικά απλά είναι για γέλια. Το σκότωσε το 7άρι αλλά δεν θέλει να το παραδεχτεί. Ο άλλος θέλει να έχει κινητό και να αγοράζει ότι αυτός θέλει και όχι ότι κινεζιά του πουλάς ως φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ο καταναλωτής έχει την δύναμη και… Συνέχεια »

Alkis86

Είμαι υποστηρικτής της Apple έχουν περάσει από τα χέρια μου πολύ καλά προϊόντα Apple αλλά στην παρούσα φάση θεωρώ πως δεν έχει να μου δώσει κάτι το ξεχωριστό κάτι που θα με κάνει να δόσω τα 800ευρουλακια μου και να πω ότι έχω το κάτι ανώτερο το κάτι ιδιαίτερο καλό χρυσό τι i Phone 7 αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πιο εξελιγμένη μορφή του είδη καλού 6/6s. Για εμένα θεωρω ήρθε ο καιρός να κάνει την μεγάλη αλλαγή σε οθωνη /bezels νεοτερισμους σε συνδιασμους υλικών κατασκευής γυαλί δέρμα ξύλο μεταλο ανθρακονιμα μπαμπού δεν ξέρω και εγώ τι άλλο υλικό , γρήγορη φόρτιση μεγαλύτερη μπαταρία και κάποια προτοτυπια που ποτέ και πουθενά δεν έχουμε ξαναδεί όταν τα κάνει όλα αυτά θα είμαι φουλ διαθεσιμος για να αγοράσω το next big thing

Agnostos13

Οσοι θέλουν και τελευταίο hardware και άνεση με ελευθερίες στο λειτουργικό πανε σε καποια συσκευη της σειρας με android που ανανεωνεται καθε 6 μηνο…
Οσοι θελουν κατι ποιοτικο και αξιοπιστο παιζουν εναλλακτικα…

Agnostos13

Η αντιστοιχα windows pc…

mourouzis2005

Μετά από ένα σημείο είναι κουραστική η καραμέλα με τα Low specs όταν με αυτά τα “low specs” η Apple πετυχαίνει κορυφαία νούμερα στα Benchmarks. Από την άλλη για ποια ελευθερία στο λογισμικό μιλάμε όταν το 80% των χρηστών θέλει απλά να ακούσει μουσική, να σερφάρει, να στείλει mail και να μπει σε facebook, twitter, instangram, snapchat κοκ; Αυτή είναι η πλειοψηφία και γουστάρει Apple. Σημειώνω απλώς ότι η αγορά smartphone συνολικά είναι στάσιμη, έχει εξαντληθεί η ανάπτυξή της και πλην της Huawei όλες οι άλλες εταιρείες βλέπουν μικρότερα shipments.

bezilys

@Christos T κάτσε ρε φίλε πιο design εδώ και αιώνες το design αυτό που έχει στο 7 το έχει από το 6 δηλαδή 2 χρόνια που τους είδες τους αιώνες!!??δεν είμαι fan τις iPhone αλλά μην λέμε ότι θέλουμε!ηπαρχουν ακόμα πολύ άνθρωποι που αγοράζουν με βάσει brands!…

petros

θα παθει ότι επαθε nokia, Ericsson, Motorola, επαναπαυθηκε και την προσπερναει ο ανταγωνισμός

George

Εχετε πολυ πλακα οσοι κανετε σχολια ειδικα οι τυποι οπως ο φιλος πιο κατω που λεει οτι εσεις οου βριζεται apple δεν εχετε πιασει στα χερια σας τα προϊόντα της. Φιλε μου μαλλον το αντιθετο γινεται αν ειχες πιασει και καποια αλλη συσκευη οτι και να ειναι θα ειχες καταλαβει οτι η ποιοτητα υπαρχει παντου και σε πολυ καλυτερα dealαπο τον μονοδρομο των 750 ευρω της εταιρίας που τοαο πολυ αγαπας. Καλα και αν παμε σε pc laptop μερια απκα γελαει ο κοσμος οποιος ασχολειται εστω και λιγο με υπολογιστες μπορει να καταλαβει οτι εχει μεινει πιο πισω απο ολους για desktop πουλαει ακομα την αηδια που εχει να υο ανανεώσει δεν ξερω και εγω ποσα χρονια και το πουλει τα ιδια λεφτα και τωρα προσπαθει να αναβαθμισει τα λαπτοπ με τι; καλυτερη οθονη και touch id???οι εποχες που ακουγε ο ασχετος κοσμακης RETINA DISPLAY και παθαινε σοκ εχουν παρεσει ξυπνηστε και μην ειστε fan boys

Vasilist

Για όσους λένε για low spec θα συμφωνήσω αλλά παιδιά πάει σφαίρα και με low spec.. Δεν έχει σημασία αν έχει 4 πυρήνες η 2 από την στιγμή που το ios τρέχει με δύο πυρήνες με την ίδια ταχύτητα που πάνε τα Android με 4/8 πυρήνες , ναι είναι low αλλά σε συνδυασμό με το ios πάει όσο πάνε τα High end Android και πολλά τα ξεπερνάει.

Chris_BMW

Vasilist @ Τι διαβάζω εδω μέσα …. Φίλε μου το έχω ξαναπεί θέλεις να αποκαλείς το I phone low spec δικαίωμα σου δημοκρατία έχουμε ο καθένας λέει οτι γουστάρει .. Θέλεις να δεις αυτό το” low spec” τηλέφωνο πόση ώρα κάνει να επεξεργαστεί ένα 4K video σε σχέση με οποιοδήποτε μα οποιοδήποτε android;

Humble opinion

@Vasilist το πρόβλημα με την Apple είναι πως πουλάει Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Α. Αν πουλήσει φτηνά, τότε όλοι θα σπεύσουν να αγοράσουν τα προιόντα της. Είναι σίγουρο. Όλοι ενδόμυχα γουστάρουν ένα iPhone, iMac…

bezilys

@Humble opinion η Apple πουλάει ακριβά περισοτερο λόγο brand.δηλαδή τι ήθελες να είχε το iPhone με 500 -600 ευρώ?χαχαχαχα

Vasilist

@chris_bmw ναι είναι low spec αλλά πετάει με το ios που για μένα είναι πιο καλά optimized από το vm που σηκώνει το Android δηλαδή λειτουργικό μέσα στο λειτουργικό.
Και η γνώμη μου είναι πως αν είχε κανένα sd820 η exynos το iPhone θα βλέπαμε τρελά νούμερα.
Αλλά όπως και να έχει απο ταχύτητα είναι στην κορυφή, μαζί με λίγα καλά Android τώρα από κάμερα, μπαταρία, οθόνη δεν το συζητώ υπάρχουν πολύ καλύτερα τηλέφωνα στην αγορά γιαυτό και οι πωλήσεις πέφτουν.

Agnostos13

@Humble opinion:
Αν πουλαγε φθηνα θα ηταν η Xiaomi!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.