Πέμπτη
05/04/2012

Google Art Project, Έργα τέχνης από τα μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης

H Google, σε συνεργασία με τρία από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσίασαν σήμερα το Google Art Project, το οποίο προσφέρει πλέον στους πολίτες του κόσμου τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα σπάνια έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω διαδικτύου.

www.googleartproject.com

Το Art Project στην Ελλάδα σε νούμερα:
Μουσείο Ακρόπολης: 24 έργα τέχνης
Μουσείο Μπενάκη: 510 έργα τέχνης – 95 καλλιτέχνες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: 159 έργα τέχνης – 19 καλλιτέχνες

Η συνεργασία της Google με τα μουσεία της Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης αποτελεί μέρος της διεύρυνσης του Art Project, που είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2011 με 17 μουσεία σε 9 χώρες και το οποίο πλέον μετρά 151 εταίρους-μουσεία σε 40 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ήδη περισσότερα από 30.000 αντικείμενα τέχνης -διαθέσιμα σε υψηλή ανάλυση.

Για τους τελευταίους επτά μήνες, η Google και τα τρία ελληνικά μουσεία συνεργάστηκαν στενά για την ολοκλήρωση του προγράμματος που προσφέρει στον «διαδικτυακό επισκέπτη» τη δυνατότητα να θαυμάσει, σε μοναδική ανάλυση, μερικά από τα ομορφότερα έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, σήμερα μπορεί κανείς να θαυμάσει μέσω του διαδικτύου και σε μοναδική ανάλυση, το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, τη βυζαντινή συλλογή του Μουσείου Μπενάκη και τα ειδώλια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ειδικά το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα 46 πολιτιστικά ιδρύματα στα οποία δίνεται η δυνατότητα στο «διαδικτυακό επισκέπτη» -με τη χρήση της τεχνολογίας Street View- να περιηγηθεί στις αίθουσες του μουσείου και να θαυμάσει τα εκθέματα από όλες τις πλευρές τους, καθώς αυτά στέκονται ελεύθερα στο χώρο.

Το Google Art Project κάνει την τέχνη εύκολα προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, σε μοναδική λεπτομέρεια, και αποτελεί μία ακόμα απόδειξη των δυνατοτήτων που παρέχει το διαδίκτυο στη διάδοση της γνώσης και του πολιτισμού.

Google Art Project, Έργα τέχνης από τα μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης

Google Art Project, Έργα τέχνης από τα μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Solon λέει:

    Πολύ καλή προσπάθεια αλλά δυστυχώς ελάχιστα έργα τέχνης υπάρχουν σε καλή ανάλυση. Πάντως έχασα 2-3 ώρες προχθές χαζεύοντας διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο και στάμπαρα κάποια έργα τέχνης που θα ήθελα να δω από κοντά.

  2. Ο/Η xalikoutis λέει:

    Αυτό το έχει δει κανείς να πάθει πλάκα http://acropolis-virtualtour.gr/acropolisTour.html
    Gigapixel απο ακρόπολη και ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ με την κάτοψη. Τι google και βλακειες.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.