Apple: Συζητά πιθανή εξαγορά της McLaren;

Οι σημερινές πληροφορίες των Financial Times έρχονται να ρίξουν περισσότερο λάδι στη φωτιά των φημών που κάνουν λόγο για τα σχέδια δημιουργίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου από την πλευρά της Apple. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για πιθανή εξαγορά της βρετανικής McLaren.

Η Apple αναφέρεται ότι προσέγγισε την κατασκευάστρια supercars για πιθανή εξαγορά ή στρατηγική επένδυση στην εταιρεία. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες.

Η McLaren είναι κυρίως γνωστή από την ομάδα που έχει στη Formula 1, ενώ έχουν ακουστεί και οι φήμες ότι η Apple σκεφτόταν να εξαγοράσει ακόμη και πρωτάθλημα της Formula 1.

Εκτός από τα αγωνιστικά οχήματα, η McLaren διαθέτει και ένα ταχύτητα αναπτυσσόμενο τμήμα με αυτοκίνητα δρόμου που ξεκίνησε πριν από περίπου δυο χρόνια και έχει λάβει τα εύσημα για το McLaren P1 υβριδικό hypercar και τη γκάμα των supercars. Επιπλέον, η McLaren διαθέτει επίσης μια μεγάλη συμβουλευτική ομάδα και και τεχνολογική ομάδα που προμηθεύει άλλες εταιρείες και ομάδες με διάφορα κομμάτια.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αξία της McLaren θα εκτιμηθεί στα 1.3 με 2 δισ. δολάρια, αλλά δεν είναι σαφές τι θα περιλαμβάνει το deal.

Η Apple αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το δημοσίευμα ενώ όπως είπαμε και παραπάνω είναι πολλές οι φήμες που τη θέλουν να σκέφτεται τη δημιουργία ηλεκτρικού και αυτόνομου οχήματος.

apple mclaren, Apple: Συζητά πιθανή εξαγορά της McLaren;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτερης

Θα καταστρεψει ενα θρυλο της αυτοκινητοβιομηχανιας. Μην σας πω θα αφαιρεσει και την εξατμιση αππ τα αυτοκινητα οπως εκανε με το headphone jack.

Darth

@Λευτερης φαντάζεσαι να βγάλει την εξάτμιση? αλλά ταυτόχρονα να το αφήσει με κανονικο κινητήρα και οχι με ηλεκτρικό? χαχαχαχα

Max91

Ωραία μετά ελπίζω να αγοράσει και τον πάγκο του κυρίου Μπάμπη στη λαϊκή που να πουλάει αληθινά μήλα για να επεκταθεί λίγο το πλούσιο – κακομαθημένο παιδί… Η Apple μας

One

Ας δωσει πρώτα καμια χορηγία στη McLaren και βλέπουμε.

@Λευτερης χαχαχα παντως καλη ιδεα να αφαιρεθεί η εξάτμιση μπας και ακούσουμε λιγο ηχο στη Formula 1.

Giannis

Δεν έχει κανένα νόημα η apple να αγοράσει την Mclaren. Συνήθως πολλές από αυτές τις φήμες αφορούν κόλπα με μετοχές και δεν ξέρω γω τι άλλο.

One

@Giannis η αυτοκινητοβιομηχανία εχει πολύ χρήμα και πολλά να δωσει στο μελλον με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και ειδικα τωρα που τα αυτοκίνητα γίνονται ολο και πιο έξυπνα, ολες οι μεγαλες εταιριες τεχνολογίας εχουν μπει στο παιχνιδι, όπως η Apple, Samsung, Sony και δεν ξερω πόσοι αλλοι. Αν δεν έβλεπαν κερδος σε αυτή την αγορα σίγουρα δεν θα ασχολούνταν.

dialteo

Η Maclaren το αρνήθηκε επίσημα από χθες άρα νομίζω ότι πρέπει να προστεθέι κάποιο ‘update’ στο άρθρο.
Το αν πρέπει η Apple να αγοράσει ή όχι κάποια αυτοκινητοβιομηχανία, είναι άλλη συζήτηση

Don mitso mou

Ειλικρινά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο να θέλει να μπει η apple στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αν υποθέσει κάποιος πως το κέρδος της απο κάθε iPhone ειναι της τάξης των 300-400$, τη στιγμή που η Toyota πουλάει με μέσο όρο καθαρού κέρδους στα 500$ και η Tesla ειναι μέσα περίπου 890 εκατομμύρια, δεν βρίσκω λογική. Εκτός κι αν υποθέτουν πως το αυτοκίνητο θα γίνει τόσο μεγάλη τεχνολογική πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα μπορούν χύσουν πολλα προϊόντα τους.

Don mitso mou

Lol. Τώρα είδα το “χύσουν”. Κτίσουν ηθελα να πω.

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά όλοι λέτε να αγοράσει το μήλο την McLaren, με τι; Με 1,3 δις- 2; Πάμε καλά. Αν τα νούμερα είναι αληθινά μιλάνε καθαρά για επένδυση ή μετοχές γιατί με 1000 αμάξια να πουλήσει η McLaren τα έβγαλε τα λεφτά της.
Λίγο αστείο το άρθρο μου φαίνεται……..

ChristosT

Υπάρχει διάψευση της McLaren και δεν βγαζει νόημα άλλωστε. Τί να δώσει η apple στην McLaren;
i-εξάτμιση;

Don mitso mou

“Revenues jumped 67 percent to 475 million pounds, or around $750 million, and operating profit was up 68 percent to 20.8 million pounds, or around $33 million.”

Όπως βλέπεις και με πωλήσεις 1670 μονάδων που είχε, αυτά ήταν τα κέρδη. Τα δυο δις που αξίζει ειναι κυρίως η τεχνογνωσία της απο formula 1 και κυρίως το τμήμα των composites της (είχα ενα στενό φίλο που δούλευε εκεί). Φυσικά και η κτιριαρα που σχεδίασε ο foster.

Agnostos13

Αν γινουν ηλεκτρικα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα φυγει η εξατμιση!

Αλέξανδρος

Ρε Don mitse πλάκα μας κάνεις; Όταν ένα αμάξι το πουλάνε κοντά στο 1 εκατομμύριο κατά μέσο όρο εσύ πιστεύεις ότι το “καθαρό” κέρδος που μένει στην εταιρεία ανά μονάδα είναι 19.760$;
Μόνο σου το λες, αν βάλεις την υποδομή της εταιρείας ( Κτήρια-εργοστάσια, πανάκριβα εργαλεία-εξαρτήματα και πατέντες+ formula ) πόσο πιστεύεις ότι αξίζει; 2 ψορόδις;

Don mitso mou

Εγώ δεν είπα ότι όντως αξίζει τόσα ή λιγότερα/περισσότερα. Είπα απλά πως το κέρδος δεν ειναι τόσο τεράστιο γενικά στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Καθαρά απο τα κέρδη των πωλήσεων. Για παράδειγμα η Toyota έβγαλε παραπάνω απο τριπλάσια έσοδα απο το τμήμα της που χρηματοδοτεί δάνεια για αγορά αυτοκινήτων παρά τα ίδια τα αυτοκίνητα. Η mclaren μπορεί να εχει 750 σε πωλήσεις αλλα εχει και τρομερά έξοδα. Ο φίλος μου έσπερνε περίπου 200000 λίρες το χρόνο. Και το r&d της τραβάει πολύ χρήμα. Κανε μια απλή έρευνα στο δίκτυο τί καθαρά έχει και η Ferrari.

“Total shipments reached 7,664 units, up 6%
Net revenues grew 3% (-3% at constant currencies) to Euro 2,854 million
Adjusted EBIT1 of Euro 473 million, 200bps margin increase

Don mitso mou

Net revenues grew 3% (-3% at constant currencies) to Euro 2,854 million
Adjusted EBIT1 of Euro 473 million, 200bps margin increase
Net profit amounted to Euro 290 million, +9%

Kateriniotis

Ναι οκ, και μετά ξύπνησε! Δεν πωλούνται τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο! Και γιατί άλλωστε να πωληθεί ή McLaren? Ούτε ζέστη έχει ούτε αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Kateriniotis

Ούτε χρέη, εννουουσα!

AnakinSkywalker

Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, η McLaren διέψευσε τις δημοσιεύσεις:

https://www.bbc.co.uk/news/business-37435865

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.