Το iPod έγινε 15 χρονών

Στις 23 Οκτωβρίου του 2001, πριν από 15 χρόνια η Apple και πιο συγκεκριμένα, ο Steve Jobs, ανακοίνωσε το iPod. Η συσκευή ήρθε να αλλάξει την αγορά των MP3 players, αλλά και την πορεία της Apple, καθώς λόγο της επιτυχίας του την μετέτρεψε σε “consumer product” εταιρεία.

Μπορεί σήμερα το top προϊόν της να είναι το iPhone και όχι το iPod, όμως το δεύτερο είναι αυτό που θεωρείται ότι άνοιξε τιν δρόμο για να έρθει λίγα χρόνια αργότερα το iPhone και να απογειώσει την Apple.

Tον Απρίλιο του 2003 ήρθε το iTunes και το iPod κατάφερε να κάνει τεράστιες πωλήσεις. Με το iTunes, οι χρήστες του iPod μπορούσαν πολύ εύκολα να αγοράσουν ένα τραγούδι, να συγχρονίσουν το iPod με το desktop και να παίξουν το τραγούδι.

Όταν ανακοινώθηκε το iPhone τον Ιανουάριο του 2007, ο Jobs αρχικά το αποκάλεσε ως το καλύτερο iPod ever χάρη στα νέα χαρακτηριστικά που έφερε, όπως Touchscreen και Cover Flow. Οι χρήστες του iPhone έπρεπε να πιέσουν ένα iPod button στην κάτω πλευρά της οθόνης για να έχουν πρόσβαση στη μουσική. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2007 η Apple έφερε το iPod touch, μια συσκευή με οθόνη αφής που έμοιαζε με το iPhone, αλλά δεν μπορούσες να πάρεις τηλέφωνο. Αυτό έγινε το πιο δημοφιλές μοντέλο όλων των εποχών.

Φτάνοντας στο σήμερα, το iPhone είναι αυτό που έχει αντικαταστήσει πλέον το iPod. Η τελευταία φορά που ανακοίνωσε η Apple νέο iPod ήταν τον Ιούλιο του 2015, το iPod touch 6th gen.

apple ipod 15 years, Το iPod έγινε 15 χρονών

apple ipod 15 years, Το iPod έγινε 15 χρονών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Όντως η Apple είχε πιάσει τον ανταγωνισμό στον ύπνο… Πολύ καλή υλοποίηση που όμως με τα χρόνια και την επέλαση των smartphones έχασαν την αίγλη τους.

Giannis

Μία χρυσή δεκαετία για την apple με την παρουσίαση των ipod, iphone και ipad. Τρία προιόντα που άλλαξαν εντελώς την αγορά των gadget γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.