Google: Κυκλοφορεί δικό της smartphone μέσα στη χρονιά;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google θα λανσάρει το δικό της κινητό φέτος. Σε αντίθεση με τα Nexus smartphones, τα οποία τρέχουν stock Android και κατασκευάζονται από μεγάλα ονόματα για λογαριασμό της Google, αυτό θα το αναλάβει η ίδια.

Από τη στιγμή που θα είναι συσκευή της Google, τα updates θα έρχονται πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα Android, στα οποία οι κατασκευαστές πρέπει να εγκρίνουν τις εκδόσεις του Android πριν γίνει το download και η εγκατάσταση.

Σε κάποιο βαθμό η Google θα ακολουθήσει τα βήματα της Apple, η οποία έχει αναλάβει τόσο το software όσο και το hardware των συσκευών της. Η Apple έχει ένα κλειστό software που χρησιμοποιείται μόνο από την ίδια, ενώ το Android της Google είναι ανοιχτό και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο.

Ο CEO της Google έχει δηλώσει πρόσφατα ότι η εταιρεία θέλει να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια στην κατασκευή κινητών και πρόσφατα πήρε τον πρώην πρόεδρο της Motorola ως υπεύθυνο του τμήματος hardware.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telehraph, ακόμη κι αν η Google κυκλοφορήσει το δικό της smartphone, η ίδια αναμένεται να συνεχίσει και τη σειρά Nexus. Όσο για το κινητό με το δικό της brand, λέγεται ότι θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά.

google smartphone, Google: Κυκλοφορεί δικό της smartphone μέσα στη χρονιά;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Επιτέλους …!!

ManS

Όλο και αυξάνεται ο ανταγωνισμός… για να δούμε τι θα καταφέρει η Google!

alex

Κατι τετοιο ομως δεν θα εβγαζε νοημα, εκτος και αν η Google δωσει μεγαλη ωθηση οσον αφορα το hardware, καθως το Android εχει φτασει στο 80% μεριδιο αγορας χωρις η Google να εχει δικο της κινητο. Μαλιστα για να δωσει αυτην την ωθηση η Google θα πρεπει να ξοδεψει δισεκατομμυρια για αναπτυξη, marketing, υποστηριξη πωλησεων κ.α.

Paul

Έτσι μπράβο .Μπάς και μπει ένα τέλος στον αχταρμά

James

Αυτες οι συσκευές θα είναι τα nexus, απλά θα είναι 100% σχεδιασμένα από τη Google και μάλλον δε θα έχουν το λογότυπο της εταιρίας κατασκευής. Η Google προς το παρόν δε διαθέτει δίκτυο διανομής και service ώστε να το κάνει μόνη της και ούτε έχει νόημα να βγάλει μία νέα σειρά, εφόσον αυτό που θέλει, μπορεί να το κάνει με την υπάρχουσα.

Anakin

Δεν θα καταφέρει να ρίξει την τεράστια Samsung από την πρώτη θέση

Nick Papakyriazis

Βρε λες να αγοράσει το mobile τμήμα της HTC που πάει για τα τάρταρα ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.