iPhone: Αντιμετωπίζει πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ιράν

Πρόβλημα είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Apple με τα iPhone στο Ιράν μιας και η χώρα λαμβάνει μέτρα εναντίον του λαθρεμπορίου και η Apple δεν έχει συμμορφωθεί με αυτά ακόμη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση του Ιράν για να αντιμετωπίσει κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν στη χώρα και είναι προϊόντα λαθρεμπορίου θα πρέπει όλες οι συσκευές που εισάγονται επίσημα να καταγράφονται στην εθνική βάση χρηστών τηλεπικοινωνιών. Όσες συσκευές δεν έχουν καταγραφεί δεν θα μπορούν να συνδεθούν στα δίκτυα και άρα πρακτικά θα είναι άχρηστες.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Apple και τη διάθεση των iPhone στο Ιράν είναι πως η Αμερικανική εταιρεία δεν έχει κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο στη χώρα ο οποίος και θα αναλάβει να κάνει την παραπάνω διαδικασία. Αν μάλιστα αυτό δεν συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, λένε οι πληροφορίες, τότε όλα τα iPhones που βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων απλά θα αποσυρθούν αφού δεν θα λειτουργούν στα τοπικά δίκτυα.

Η Apple ξεκίνησε να πουλά iPhone στο Ιράν το 2013 όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαλάρωσε τις κυρώσεις που απαγόρευαν από επιχειρήσεις να πωλούν στο ΙΡάν συσκευές όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ασύρματα router. Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο για τα παραπάνω.

iPhone, iPhone: Αντιμετωπίζει πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ιράν

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone Samsung

Φημολογούμενη συμφωνία Samsung – Apple φέρνει το αναδιπλούμενο iPhone ένα βήμα πιο κοντά

Οι φήμες για ένα αναδιπλούμενο iPhone ακούγονται εδώ και πολύ πολύ καιρό, ωστόσο φαινόταν πως η Apple δεν ήταν ικανοποιημένη.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι θα έχει 20% φωτεινότερη οθόνη

Το iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα έχει μια οθόνη που θα είναι 20% πιο φωτεινή από αυτή του προκατόχου του.

Smartphones Apple featured iPhone

10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

Μπορεί τώρα να περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 αλλά η Apple ετοιμάζει ήδη τις επόμενες γενιές και συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές.

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.