Pixel phone: Άφησε πίσω Apple και Samsung στη διάρκεια του Black Friday

Η Google ανακοίνωσε τα πρώτα “Made by Google” smartphones υπό το νέο Pixel brand. Tα Pixel και Pixel XL ήρθαν να αντικαταστήσουν τα Nexus και σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για την Google που μπαίνει στην premium αγορά και στέκεται απέναντι σε μεγάλα ονόματα.

Μέχρι στιγμής τα Pixel και Pixel XL τα έχουν πάει πολύ καλά σε πωλήσεις, ενώ οι προβλέψεις είναι επίσης πολύ καλές. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του Black Friday τα smartphones είχαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Localytics, τα Pixel ήταν τα smartphones με τις καλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ανέλυσε τα δεδομένα Android και iOS smartphones, για να δει που έγιναν οι περισσότερες ενεργοποιήσεις. Τα δεδομένα του Σαββατοκύριακου του Black Friday συγκρίθηκαν με δεδομένα που συλλέχθηκαν 4 εβδομάδες πριν.

Τα Pixel τα πήγαν εξαιρετικά καλά σημειώνοντας άνοδο 112% στις νέες συσκευές που ενεργοποιήθηκαν συγκριτικά με 4 εβδομάδες πριν. Στην δεύτερη θέση ήρθε το Samsung Galaxy S7 με άνοδο 36%. Τα iPhone δεν μπόρεσαν να περάσουν τις επιδόσεις των Android, το iPhone 7 είδει άνοδο 13% στις νέες ενεργοποιήσεις. Το iPhone 7 Plus ανέβηκε μόλις 1%. Αυτά που τα πήγαν αρκετά καλά ήταν τα iPad Pro (9.7″) και iPad Mini 2 με 24% και 19%, αντίστοιχα.

pixel black friday, Pixel phone: Άφησε πίσω Apple και Samsung στη διάρκεια του Black Friday

pixel black friday, Pixel phone: Άφησε πίσω Apple και Samsung στη διάρκεια του Black Friday

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Simon

Στο S7 συμπεριλαμβάνεται και το edge μήπως; Το 7 plus είναι μέσα στο 13%;

aptalikos

Επίσης το S7 έχει βγει από το Μάρτιο και έχει κάνει το μεγάλο όγκο πωλήσεων, πάμε τώρα σε 2,5 μήνες για το S8.

VasiliS7Edge

Αν η Google είχε πουλήσει 10κινητα και την Black Friday 21 είναι 112%. Αν η Apple πουλούσε 500 στην Black Friday πούλησε 560 δεν σημαίνει ότι η Google πούλησε περισσότερα από την Apple η Samsung. Κάνω λάθος;

Ντ. Ζας

Όχι μονάδες αλλά αύξηση πώλησης?Οκ. Φιλότιμη προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν σούπερ πετυχημένο τηλέφωνο αλλά δεν πιάνει και πολύ. Η συνολικές πωλήσεις θα δείξουν την αλήθεια.

Sint

Αληθεύει ότι ήρθαν χτες Ελλάδα με τιμές 850 το απλό και 1000€ το xl και μάλιστα στα 32 μόνο Giga? Αν ισχύει, όλο το παραπάνω είναι ένα διαφημιστικό τρυκ και τίποτε άλλο.

Σταύρος Χρι

Όσο και να προσπαθούν, κάθε μέρα αυτή την ίδια πιπίλα, δεν γίνεται να μας πείσουν. Κάθε μέρα διαφήμιση, ότι αυτά τα bezelόλφωνα είναι αυτό που χρειαζόμαστε σε τιμές apple! Έλεος πια φτάνει.
1) Αν θέλω το καλύτερο android συνολικά (τιμή, ποιότητα, χαρακτηριστικά) θα πάω σε Xiaomi, Hawuei.
2) A

Σταύρος Χρι

Όσο και να προσπαθούν, κάθε μέρα αυτή την ίδια πιπίλα, δεν γίνεται να μας πείσουν. Κάθε μέρα διαφήμιση, ότι αυτά τα bezelόλφωνα είναι αυτό που χρειαζόμαστε σε τιμές apple! Έλεος πια φτάνει.
1) Αν θέλω το καλύτερο android συνολικά (τιμή, ποιότητα, χαρακτηριστικά) θα πάω σε Xiaomi και Hawuei.
2) Αν θέλω να πάρω το καλύτερο brand για να πουλήσω μούρη ανεξάρτητα χρηματικού ποσού σε android θα πάω σε Samsung που επίσης θα είμαι πολύ καλά.
3) Αν παρόλα αυτά θέλω και καλό τηλέφωνο, και το καλύτερο brand και δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για τιμή θα πάω σε Apple βέβαια.

Να πάρω ένα τηλέφωνο με ελατώματα iPhone και να είναι android που φοράει και ένα κινητό των 50 ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ…

(Το προηγούμενο ποστ ανέβηκε μόνο του :P)

chris

To αξίζει κ με το παραπανω.
Αυτό που δεν αξίζει είναι στις τιμες στις οποιες ανακοινωθηκε στην Ελλαδα (τουλχ για την ωρα)

cghera

Το γεγονός ότι δίνουν αύξηση με ποσοστό κι όχι πλήθη είναι παραπλανητικό.
Καθώς το Pixel μόλις βγήκε στην αγορά οπότε οι ήδη ενεργοποιημένες μονάδες ήταν “λίγες” αναλογικά με των Apple, Samsung. Οπότε μπορεί να πούλησαν ακόμα κι ακριβώς τα ίδια κομμάτια και η αύξηση να φαίνεται μεγάλη για το Pixel και μικρή για τα iPhone Samsung.
Ακόμα κι αν η αύξηση αφορά το προηγούμενο διάστημα (π.χ. την προηγούμενη βδομάδα είχαν ενεργοποιηθεί 100 συσκευές και τώρα είχαν 212 ενεργοποιήσεις = αύξηση 112%) πρέπει να δούμε σε όλο το διάστημα από την κυκλοφορία της κάθε συσκευής πόσες ενεργοποιήσεις έχουν γίνει. Επιπλέον κάθε νέα συσκευή όποιας μάρκας και να είναι, στην αρχή της κυκλοφορίας της έχει μία ξαφνική άνοδο.

JohnWave

@Λορένα Σιούτη, νομίζω θα ήταν σωστό να συμπλήρωνες στον τίτλο στο τέλος “σε αύξηση του ποσοστού πωλήσεων” γιατί αν μείνει ως έχει είναι όντως παραπλανητικός όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω. Ξέρω ότι μπορεί να είναι έτσι ο τίτλος σε κάποιο ξένο site αλλά το ξένο site μπορεί να τον έχει γράψει έτσι ώστε να προωθήσει το Pixel ενώ το Techblog δεν πιστεύω να έχει κανένα τέτοιο σκοπό. Φιλικά 🙂

Chris_BMW

Το έχω ξανά ποστάρει και σε παλαιότερο σχόλιο μου .. Η Google ακολουθεί πιστά ότι ακριβώς έκανε η Apple παλιότερα δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι τα Google είναι περιζήτητα …

Chris_BMW

Στην τελική όλα αυτά είναι αναλύσεις επί των αναλύσεων. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό ..

Παπαροκας tiamat

Δεν υπαρχει πιο αντιπαθητικο τηλεφωνο. Μες τα προβληματα ειναι. Τι σκατα παραπανω εχει απο τα νεξους και το πουλανε τοσο . 1000 φορες iphone που αυτο ξεκινησε την μοδα των πεταμενων χρηματων .
Κατω οι αντιγραφεις της apple! Ουστ

John

Τελικά τώρα που γέμισε η αγορά iphone 7 που αγοράστηκαν με 22 ευρώ το μήνα σε 48 δόσεις ο καλύτερος τόπος να πουλάς μούρη στην καφετέρια και να φαίνεται ότι είσαι φραγκάτος είναι το Pixel.

Theo

@John Που είδες εσύ ότι η αγορά γέμισε iphone 7; Δεν έχω δει ούτε έναν. Εκτός εάν το λες ειρωνικά. Από την άλλη βλέπω κάτι που το ανέφερε και ο @aptalikos . Τα s7 πουλάνε πάρα πολύ ακόμα και μετά από 9 μήνες κυκλοφορίας και μάλιστα μετά από το κράξιμο για το note 7. Βγαίνει, επιπλέον, και το συμπέρασμα ότι ο κόσμος βαρέθηκε το iphone που είναι ίδιο τόσα χρόνια χωρίς εμφανείς αλλαγές. Γι αυτό μας έχουν ζαλίσει από τώρα για το iphone 8 που θα φέρει την επανάσταση. Ποια επανάσταση μωρέ ; Τόσο κόλλημα με αυτό το κινητό ; Δηλαδή οι άλλες εταιρίες δεν φέρνουν ποτέ την επανάσταση σύμφωνα με τα λεγόμενα των δημοσιογράφων. Προσπαθούν ακόμα να μας πείσουν για την apple. Μάλιστα.

James

Διαβάζοντας τον ξένο κυρίως τεχνολογικό τύπο, κάθε μέρα υπάρχουν άρθρα και reviews για τα pixel. Αντιθέτως το iPhone 7 είναι άφαντο, σα να μη βγήκε ποτέ.

Πωλήσεις μπορεί να μην κάνουν πολλές, λένε για 3 εκατομμύρια μέχρι τέλος του χρόνου, αλλά για πρώτη προσπάθεια είναι πάρα πολύ καλά.

Αν κάποιος θέλει να πετάξει 700 – 800 ευρώ (γιατί πεταμενα λεφτά τα θεωρώ) για τηλέφωνο, το pixel κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη επιλογή

P. P. S

Ειλικρινά, αν η Google γίνει πολύ Apple, θα αρχίσουμε να βλέπουμε με το ζόρι, με καλύτερο μάτι, κάτι tizen κ ότι άλλο προκύψει. Κακώς κατά τη γνώμη μου η Google πάει να ταυτιστεί με ένα τηλέφωνο και δη προβληματικό. Θα ήταν αλλιώς αν ήταν ένα Google Phone και δική της κατασκευή. Τελικά σε ότι αφορά τις συσκευές, οι Κινέζοι τείνουν να γίνουν μονόδρομος.

Chris_BMW

Theo@Μεγαλε μπορει κ να έχεις δει κ να μην το κατάλαβες … Πέρσι το 6s σύμφωνα με άρθρο εδω στο techblog ήταν το κινητό με τις μεγαλύτερες πουλήσεις τουλάχιστον μεχρι το Q3 .. Αν δεν ήθελες να το δεις μπορούσες να ισχυριστείς οτι έβλεπες παντού 6 άρια … Αν πιάνεις το συλλογισμό μου …. Εκτός κ αν εσυ έχεις μάτι κάτι παραπάνω απο αετίσιο ….. κ μπορείς να τα ξεχωρίσεις ….

Theo

@Chris_BMW Τα 7άρια ξεχωρίζουν. Το plus έχει διπλή κάμερα και το 7άρι έχει μεγάλο κύκλο στην κάμερα. Επίσης δεν έχουν και γραμμές πίσω. Γι αυτό ανέφερα δεν έχω δει ούτε 1.

petros

Chris BMW@ απλα πριν παντα ειχα αρκετους φιλους που εχαν παρει iphone, τωρα κανένα , νομίζω το edge του έκανε ζημιά στις πωλήσεις

Chris_BMW

Petros@ Τι ζημιά τους έκανε ρε φίλος ;; Μεχρι κ το Q3 το 6s ήταν το τηλέφωνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις (σύμφωνα με άρθρο εδω στο techblog) ενω παράλληλα έκλεινε κ χρόνο . Τωρα όσο αφορά το 7 είδωμεν .. Κλείνει ο χρόνος όπου να ναι θα ανακοινωθούν κ τ αποτελέσματα του Q4.

touba city

Πλακα μας κανουνε θελουν και 880 στο σκρουτζ!!@Αηντε βρε μουγκλ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.