Τετάρτη
18/09/2013

Νεα βίντεο για το Ubuntu Touch

Η αρχή έγινε με τον Didier Rocher, software developer του Ubuntu, να μας δείχνει το Ubuntu Touch να τρέχει εξολοκλήρου πάνω στον Mir (τον display server τον οποίο αναπτύσει η Canonical για να αντικαταστήσει τον X server στα Ubuntu) και όχι μέσω κάποιου layer για το Android το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα. Αυτό που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο είναι καθαρά Ubuntu Touch να τρέχει πάνω στον Mir της Canonical.

Αν προσέξατε και εσείς το flickering στην οθόνη του κινητού, όπως και πολλοί άλλοι, ο Oliver Ries, developer για τον Mir, ανέβασε ένα παλαιότερο βίντεο του Mir να τρέχει σε ενα Nexus 4 το οποίο όπως ισχυρίζεται δείχνει τι να περιμένει κανείς από το Ubuntu Touch.

Σύμφωνα με τον Olivier Ries, το flickering που παρουσίαζεται στο αρχικό βίντεο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα του αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο integration και δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε bugs στον Mir. Μόλις λυθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το integration τότε θα πρέπει να αναμένουμε επίδοση όπως αυτή στο βίντεο που ακολουθεί.

Γιώργος Κολοκοτρώνης

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

 1. Ο/Η Darth λέει:

  Φαίνεται πολύ καλό ευχομε να συνεχιστεί η ανάπτυξη του και να προωθηθεί και στους κατασκευαστές οσο για εφαρμογες δεν υπάρχει θέμα έχουν σχεδόν ίδιο πυρήνα με android ένα απλό recompile και κάνα δυο αλλαγές θέλουν

 2. Ο/Η makis88 λέει:

  Εντυπωσιακό αλλά το κουράζει πολύ το ui του..

 3. Ο/Η imamis λέει:

  ΣΤΟ ubuntu ρε παιδιά, αμάν μ’ αυτό το ΣΤΑ linux, ΣΤΑ ubuntu κλπ

  Sorry για το off topic, καλοπροαίρετα το λέω για να συνηθίζουμε :)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.