Οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone με LineageOS και Ubuntu Touch


Αν και βρίσκεται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο, οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone, το οποίο τρέχει LineageOS και Ubuntu Touch. Οι άνθρωποι πίσω από την ιστοσελίδα συνεργάστηκαν με την εταιρεία F(x)tec για τη δημιουργία του hardware, ώστε το XDA να επικεντρωθεί στο software.

Αν και το λειτουργικό του είναι το γνωστό LineageOS, η συνέχεια δηλαδή του Cyanogenmod, το Pro1-X θα υποστηρίζει και το Ubuntu Touch, με πλήρη υποστήριξη Android gestures και των εφαρμογών Android, μέσω του AnBox. Αν κάποιος συνδέσει τη συσκευή με ένα monitor θα μπορεί να τρέχει ένα πλήρες περιβάλλον Linux. Βέβαια, τίθενται κάποια θέματα απόδοσης, καθώς το smartphone είναι εξοπλισμένο με τον Snapdragon 835, συνοδευόμενο από 8GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, οπότε δε ξέρουμε αν τόσο παλιό SoC θα μπορεί να σηκώσει εύκολα ένα πλήρες Ubuntu.

XDA, Οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone με LineageOS και Ubuntu Touch

Η οθόνη της συσκευής είναι 5,99 ιντσών τεχνολογίας OLED, με ανάλυση FHD+. Η συσκευή έχει αρκετό πάχος, 14 χιλιοστών, καθώς και αρκετό βάρος, 243 γραμμαρίων. Αυτό γιατί στο πίσω μέρος βρίσκεται ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY. Η μπαταρία της συσκευής ανέρχεται στα 3.200mAh, με υποστήριξη Quick Charge 3.0 μέσω Type-C. Η κύρια κάμερα της συσκευής βασίζεται στον αισθητήρα IMX363 της Sony με ανάλυση 12MP, ενώ η selfie κάμερα είναι στα 8MP.

Το Pro1-X θα υποστηρίζεται (σαφώς) ενεργά από την κοινότητα των XDA-Developers, ενώ εκτός από LineageOS και Ubuntu Touch η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι εργάζεται στην υποστήριξη Sailfish OS και ακόμα και Windows. Το θέμα είναι ότι η συσκευή θα κοστίζει 899 δολάρια, με μία προσφορά για τους πρώτους αγοραστές στα 639 δολάρια. Επίσης, όσοι προλάβουν προ-παραγγελία ελάχιστων τεμαχίων θα μπορέσουν να το αποκτήσουν με 599 δολάρια. Αν και θέλαμε να δούμε μία τέτοια συσκευή, η τιμή και τα χαρακτηριστικά του ίσως να αποτρέψει τους περισσότερους.

XDA, Οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone με LineageOS και Ubuntu Touch

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Πολύ καλή σαν ιδέα και θα περπατούσε αν βάζαν τον 865 στα χρήματα που ζητάνε.
Έχω περιέργεια πως θα πάει.
Αυτό πάντως θα κάνει καλό στην αγορά, μπορεί όχι με την πρώτη προσπάθεια, αλλά σίγουρα αν το συνεχίσουν και με την υποστήριξη του software μακροπρόθεσμα, θα αποδώσει καρπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Cyanogen cyanogen mod

Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Cyanogen, αποκάλυψε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες της θα διακοπούν, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης για τα nightly builds. O open-source κώδικας θα παραμείνει διαθέσιμος για όποιον θέλει να εργαστεί πάνω σε αυτόν.

News Android Blu Blu Android smartphones

Cyanogen: Ετοιμάζει το πρώτο βήμα για να “ξεφορτωθεί” την Google

Μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος της απέφερε 80 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων τελικά δεν ήταν η Microsoft, η αξία της Cyanogen είναι περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό που θέλει η Cyanogen είναι κατά κάποιον τρόπο να “κλέψει” το Android από την Google.

News OnePlus one Ubuntu Touch

OnePlus One με Ubuntu Touch

H κοινότητα των developers φαίνεται ότι μετά τις Nexus συσκευές έχει αρχίσει να γλυκοκοιτάει και να πειραματίζεται πάνω και στο δημοφιλές OnePlus One. Η ανάπτυξη μιας έκδοσης Ubuntu Touch που θα τρέχει ομαλά στο OnePlus έχει ξεκινήσει μετα πρώτα βίντεο από την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί να βρίσκονται στο YouTube.

Smartphones Canonical Meizu Ubuntu Touch

Meizu και Canonical, Πιο κοντά στην κυκλοφορία Ubuntu Touch smartphone;

Φουντώνουν περισσότερο οι φήμες σχετικά με την συνεργασία Canonical με Meizu για την παραγωγή του πρώτου Ubuntu Touch Smartphone. Μπορεί ακόμη στην CES να μην έχει γίνει κάποια σχετική ανακοίνωση αλλά στην Κίνα οι διαρροές σχετικά με το ζήτημα όλο και πληθαίνουν. Πιο συγκεκριμένα η πηγή του Weibo αναφέρει πως ο Li Nan, VP της […]