Android 4.1 Jelly bean vs. 4.0 Ice Cream Sandwich [video]

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.1 Jelly Bean έκανε ντεμπούτο εχθές μέσα από το tablet Nexus 7 και φέρνει βελτιώσεις σε απόκριση, ομαλότητα και ταχύτητα κατά τη χρήση του smartphone και tablet σου. Στο παρακάτω βίντεο, χρησιμοποιώντας μια πανάκριβη κάμερα RED η ομάδα της Google τεστάρει δύο Galaxy Nexus με Jelly Bean και Ice Cream Sandwich σε δύο καταστάσεις, από μενού σε home screen και από επαφές πίσω σε home screen. Δείτε το βίντεο.

, Android 4.1 Jelly bean vs. 4.0 Ice Cream Sandwich [video]

Kudos to ManosNike

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης Ρ

ποτε ερχεται Ελλαδα το nexus?μηηπως ξερεις πανω κατω?

antonis

παντως πιος ο λογος του event? παρουσιαστηκε ενα φτηνιαρικο ταμπλετ και το νεο λειτουργικο το οποιο δεν εχει κατι καινουριο αλλα ειναι λιγο πιο γρηγορο απο το ics.. δεν καταλαβαινω…

Διονύσης

Κύριε Βλαχάκη μια ερώτηση για Tablet : Google Nexus 7 ή Samsung Galaxy Tab II 7.0?

και ερώτηση για Smartphone : Sony Xperia U ή Sony Ericsson Xperia Ray?

Διότι αυτά που έχω δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις μου.

Ευχαριστώ.

dimitrissa

@antonis για πολλους αυτη η μερα τους ανοιγει τον δρομο για αγορα ενος ταμπλετ.. Δεν μπορουμε ολοι να δινουμε πολλα λεφτα και αυτο το μηχανημα με τη μικρη τιμη και αυτα που προσφερει , δεν χαρακτηριζεται ως φθηνιαρικο ταμπλετ. Θα το χαρακτηριζα ενα πολυ καλο ταμπλετ που κανει τα παντα αλλα και η συσκευη με το μεγαλυτερο value for money ever.

Φιλικα 🙂

makis88

Επιτέλους άρχισαν να κάνουν ουσιαστικές αλλαγές στο android. Αυτή η αίσθηση lag που έχει πάντα με χάλαγε και ήταν καιρός να την προσέξουν.

Ender

Δεν είναι κάποια φοβερή έκδοση σε σχέση με το ICS.

Δεν είναι τυχαίο κατά τη γνώμη μου που κράτησε το πρόθεμα 4 και απλά έινε 4.1.

Ηδη το ICS είναι smooth και κάνει τα πάντα που θέλει ένας user ακόμα και upper intermediate.

Kινητά και tablet δηλαδη, αν τώρα θες να τρέχεις ξοπίσω σε κάθε ανθυπολεπτομέρεια που δε σου αλλάζει ιδιαίτερα την καθημερινή χρήση, τί να πω, αγοράζεις κάθε 6 μηνο και άλλο….και χάνεις το λόγο που το κάνεις…!

marios

Σε πολλα κινητα (βλεπε sony ericsson ics update) υπηρχε αρκετο laggarisma ειδικα στην homescreen (!) ,και αυτα με την δικαιολογια οτι το ics ειναι σχεδιασμενο για διπηρινα.τελος παντον το θεμα ειναι οτι αν οντως φτιαξουνε τα lags με τo jellybean θα ειναι μεγαλο update

antonis

δεν εχω κανενα προβλημα με αυτα απλως ο τροπος που τα προβαλουν μου την σπαει.. εγιναν τις μοδας τα event μετα την apple.. χρειαζοταν για αυτο η για το galaxys3 αυτες οι υπερπαραγωγες? μην τρελαθουμε.. το surface ειχε καποιο ενδειαφερον.. χ8ες τι παρουσιαστηκε δηλαδη καινουριο? αφου δεν εβαλαν ορχιστρα σαν το s3 παλι καλα

Tony Cool

Antonis εχει πολυ μεγαλη διαφορα το φτηνο απο φτηνιαρικο.Επισης εδω κανουνε για αλλους και αλλους λογους events,δεν θα κανανε για το καινουριο λογισμικο;Ακομα και αν οπως πολυ σωστα ειπες εχει ελαχιστες διαφορες απο το ics.

Vasilis

@antonis το event είναι το συνέδριο Google I/O και δε γίνεται μόνο για να παρουσιαστούν συσκευές και λειτουργικά! Έχει διάφορες παρουσιάσεις και workshops όπου παρουσιάζονται νέα πράγματα που αφορούν developers, δίνονται συμβουλές όσο αφορά τεχνικές προγραμματισμού για Android/Chrome/Maps κλπ κλπ… Ε παράλληλα με αυτό τις πρώτες δύο μέρες στα keynotes γίνεται το πανηγυράκι όπου παρουσιάζονται συσκευές που πάνε το software της google ένα βήμα παραπέρα (πέρσι Samsung Tablet και Chromebooks, φέτος Nexus 7, Nexus Q και βλέπουμε)

Κατά τη γνώμη μου το nexus 7 αλλάζει το σκηνικό στα tablets. Εγώ μάλλον θα το αγοράσω! Για 200 δολλάρια πέρνεις πολύ καλό hardware. Η 7ιντση δε ξέρω αν βολεύει. Νομίζω ότι για μένα είναι καλά πάντως! Φυσικά το συζητάω για να το φέρω από Αμερική! Όπως επίσης διάβασα ότι πλέον πουλάνε στο play store της αμερικής το Galaxy Nexus για 350 δολλάρια…FYI!!

antonis

καλα ρε παιδια διαφονουμε δεν πειραζει δεν ειναι κακο.. εγω βλεπω οτι προσφερουν τα ιδια πραγματα και καθε φορα τα παρουσιαζουν λες και ανακαλυψαν την αμερικη με σκοπο να μας τα φανε.. τωρα για την τιμη μην το χετε βεβαιο.. αμα σκασει ελλαδισταν 400+ να δω τι θα λετε 🙂 θα δειξει

Apostolos Vlahopoulos

@antonis φτηνιάρικο δεν θα το λεγα…δεν είναι ένα οποιδήποτε είναι asus….:)
12 πυρήνες gpu….!!!!
Όσον αφορά το Jelly Bean βελτιώσεις στην απόδοση και κάποιες ωραίες προσθήκες…(richer notifications).Ψάξτε επίσης να βρείτε ενα βίντεο με το πως δουλεύει το καινούριο search….το οποίο είναι siri like αλλά λίγο πιο συμβατικό…δεν το αντέγραψε….νομίζω ότι ήταν πολύ καλή η παρουσίαση χθες…

giannis_hd

@Applentwni….Δηλαδη θες να μας πεις οτι δεν παρουσιασε τιποτα πρωτοποριακο η Google ετσι??
Μαλλον εχεις προβλημα…Γιατι αυτα που παρουσιασε ηταν επανασταση φιλε…αλλα αν παρουσιαζε τα ιδια ακριβως η apple θα ησουν εδω και θα ελεγες “WOOW τι κανανε ρε οι θεοι???πωωω μαλακα δεν μπορω ειναι απιστευτοι!!!!αυτα ειναι τρομερα!!!20 χρονια μπροστα”

Καληνυχτα ;)))

antonis

ναι κατσε να παιξεις angry birds στους 12 πυρινες να μου πεις αν ειναι καλο.. με τοσο χωρο και χωρις sd.. αχ αχ αχ!!!! 🙂

Andrew

Κωστα το neo v θα παει 4.1?

Γιώργος

Ρε παιδιά συγνώμη τι λέτε? Είναι φτηνιάρικο το nexus 7? Tegra 3, 1gb ram και IPS οθονη. Κάνει μόνο 200 δολάρια. Πάμε καλά? Δηλαδή τι άλλο θέλετε από ένα tablet? Και τα 16gb είναι υπέρ αρκετά! Το μόνο που δεν έχει είναι κανονική κάμερα αλλά δεν νομίζω και πολλοί να την χρησιμοποιήσετε! Φιλικά πάντα! 🙂

Panos7GR

@antonis: Χάνεις την ουσία κοιτώντας μόνο την τιμή! Το ότι κάνει τόσα και είναι από κατασκευάστρια εταιρία ASUS και ότι είναι συσκευή της Google, αυτό λέει παρά πολλά!!! Αν είχε από πίσω δαγκωμένο μηλαρακι άνετα χτυπούσε 400αρα+…! Τα 16GB δεν τα θεωρώ λίγα αλλά κι αν είναι με τις Cloud υπηρεσίες που υπάρχουν όπως Dropbox και Box είναι υπέρ αρκετά! Το ότι προσπαθούν να “βγάλουν στο παιχνίδι” άτομα που δεν έχουν ή δεν θέλουν να σκάσουν 500αρες για ένα tablet, εταιρίες όπως Google, Amazon κτλ, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους καταναλωτές!!! Επίσης για κάτι που είπες με το συμπάθιο κιόλας και χωρίς να το θεωρώ προσβολή το να “σκοτώνεις” την ώρα σου, τους περισσότερους που έχω δει να παίζουν Angry Birds είχαν συσκευές της Apple και οι περισσότεροι που είχαν αυτές τις συσκευές αποθηκευτικό χώρο 16 ή 32GB είχαν παιχνιδάκια και εφαρμογές της πλάκας, όπως την γατούλα που λέει οτι λες και τέτοια… Άρα δώσε μια περιουσία εσύ για μια συσκευή που θα την γεμίσεις “βλακιουλες” και ασε τους άλλους που θέλουν value for money. Ο Vasilis στο σχόλιο#11σου απάντησε σωστά και λιτά οτι το συνέδριο Google I/Q δεν ήταν μόνο για την παρουσίαση ενός tablet με ένα λογισμικό… Συνέχεια »

antonis

εχω galaxys2! δεν ειμαι fun της apple! επειδη ολοι σε μενα αναφερεστε το σταματαω εδω λεγοντας. καλο το nexus7 και καλο το οτι ειναι προσιτο! μπορει και γω να το παρω! αν και δεν ειμαι σιγουρος για την τιμη αν θα ειναι τοση εδω.. μου την σπαει λεω λοιπον οτι στην ουσια κανουν event για να παρουσιασουν τι? πραγματα τα ιδια με αυτα που κραταμε τωρα στα χερια μας.. σαν κατι νεο και συγλονιστικο! και η apple και η samsung και η google.. βγαλτε το οκ αλλα ελεος με τα event.. με το gs3 ακομα γελαμε η ορχιστρα τους μαρανε..

αρης

θελω να σας κανω μια ερωτηση σσε ολους τους techoblogers πιο ειναι το καλυτερο κινητο στην τιμι 200 και κατω ευχαριστω!!

Κωνσταντίνος

Δε θέλω να γίνομαι γκρινιάρης αλλά όπως το παρουσιάζει η google τη διαφορά τη βλέπεις στα 120 FPS???

Περνάει το μήνυμα οτι είναι πιο γρήγορο αλλά έ….

αρης

α σ κανω μια ερωτισει πιο πιστευεις οτι ειναι το καλυτερο κινητο στην τιμη 200 και κατω (και εαν ειναι windows fone δν με πειραζει )?

Periklis

Άρη σε αυτό που ρωτάς η απάντηση είναι sony ericsson neo v. Όσο και να το έψαξα δεν υπάρχει καλύτερο. Κάνε σύγκρίσεις με άλλα κινητά στο https://www.gsmarena.com/ και θα το δείς και απο μόνο σου. Ήμουνα ανάμεσα σε neo v και galaxy ace. Το neo v ακι πιο καινούργιο και καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.