Android One: Ξεκινά Update σε 6.0.1 Marshmallow

Οι πρώτες πληροφορίες για την έναρξη της διάθεσης του Android 6.0.1 Marshmallow ήρθαν στο φως από κατόχους συσκευών με λειτουργικό Android One. Συγκεκριμένα, οι πρώτες πληροφορίες έρχονται από τις Φιλιππίνες και αφορούν στο Cherry Mobile G1.  

To μοντέλο αυτό εμφανίζεται να πήρε το Android 6.0.1 Marshmallow και κυκλοφορεί στην τοπική αγορά. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα τι περιλαμβάνει το μικρό αυτό update, το οποίο δεν φέρνει μεγάλες αλλαγές ή βελτιώσεις, απλώς τις διορθώσεις για κάποια bugs που έχουν εμφανιστεί. Δεν είναι ένα προγραμματισμένο security patch της Google, αφού αυτό έχει ήδη διανεμηθεί για τον μήνα Νοέμβριο.

Πάντως, σύμφωνα με το Phone Arena, τα Nexus δεν έχουν αλλάξει το νούμερο του λειτουργικού τους και δείχνουν ότι τρέχουν το Android 6.0 Το επόμενο μεγάλο update για το οικοσύστημα του Android είναι το 6.1, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2016 και εκτιμάται ότι θα φέρει πολύ περισσότερες αλλαγές, χωρίς να μπορούμε ακόμα να πούμε τι θα περιλαμβάνει.

Android 6.0.1 Marshmallow, Android One: Ξεκινά Update σε 6.0.1 Marshmallow

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
λεόντιος

ΕΛΕΟΣ
για αυτό εγκαταλείπω το addware bloatware android διότι κινητό 500€ και ακόμα να πάρει λόλιποπ !!
ενώ κινητό 120€ τρέχει μαμά το τελευταίο

έρε ααπλ αλλά είσαι ακριβή πανάθεμα αλλά τελικά σε βάθος χρόνου σέβεσαι τον αγοραστή
for haters έχω και τις 3 πλατφόρμες εκτός ΒΒ

rose

Λεοντιος , προτιμω να τρεχω μια παλιοτερη εκδοση αντροιντ πχ 5.0 (που ειναι αθλια ) σε ενα smartphone των 260ευρω lg g3 κτλπ ,και να αλλαξω την συσκευη μου με qhd αναλυση σε δυο χρονια παρα να παρω στα ιδια λεφτα (και περισσοτερα) ενα τηλεφωνο που θα παιρνει αναβαθμισεις για τεσσερα χρονια και θα εχει αναλυση 720p το 2020 .

Αλέξανδρος

Φίλος Λεόντιος, με μια διαφορά, αυτά που έχεις απο android 4.0 στα αλλά δύο θα τα πάρεις και γώ δεν ξέρω πότε αν και για τα wp επιφυλάσσομαι.
Μην κολλάτε και τόσο στις αναβαθμίσεις αλλά στο τι προσφέρει η κάθε πλατφόρμα.

Άρης

Μάλλον πρέπει να πάρεις nexus!!! Δε ξέρεις τι πα να πει Android χωρίς nexus!

James

Εφ όσον σας ενδιαφέρει τόσο πολύ να παίρνετε όλα τα updates, γιατί δεν το λαμβανετε υπ’ όψιν σας όταν διαλέγετε ποια συσκευή θα αγοράσετε και αντί αυτού πάτε και ψωνίζετε από εταιρίες που αποδεδειγμένα κάνουν κακή δουλειά στον τομέα αυτό; Δε σας φταίει κανένας.

Theo

@James γιατι τα nexus δεν είναι κινητά για μόστρα… τόσο απλά!

NickOS

Αν θέλετε αναβαθμίσεις στο Android κινητό σας για τουλάχιστον 2 χρόνια, να πάρετε κάποιο Nexus ή κάποιο Android One ή κάποιο με Cyanogen και να σταματήσετε τη γκρίνια. Και όχι, δε θα μπορείτε να κάνετε μόστρα με αυτά τα κινητά προς τα έξω.

Καμία εταιρία από αυτές που βγάζουν 10+ νέα μοντέλα κάθε χρόνο δεν ενδιαφέρεται για σωστή υποστήριξη και αναβαθμίσεις σε όλες τις συσκευές, αφού είναι πρακτικά δύσκολο να υποστηρίζεις πλήρως περισσότερα από 10 μοντέλα ταυτόχρονα, αλλά ενδιαφέρεται μόνο για πωλήσεις (βλ. Samsung με 20+ νέα μοντέλα μόνο το 2015, LG με 18+ νέα μοντέλα μόνο το 2015, Huawei με 16+ νέα μοντέλα μόνο το 2015 κ.λ.π.).

λεόντιος

έχω nexus 7 gsm tilapia 2012 με cm 4.4. γιατί με την 5.0 στοκ σέρνεται και το είχα πληρώσει το 2012 470€
το αντίστοιχο 480€ iPad 2013 mini retina τρέχει την 9 μια χαρά
το Lumia 640 ds είναι ΓΕΛΟΙΟ ΜΕ ΤΑ 8.1 και τρέχω fast ring 10 με πολλά bugs και περιμένω να τα δώσει επίσημα για να πω ότι έχω κινητό

Geopan

Κάτοχος nexus 5 με android 6 φυσικά. Η συσκευή πάει σφαίρα …Υπάρχουν συγκριτικά στο YouTube με Galaxy s6 και iPhone 6 που το φαιρνουν δίπλα δίπλα σε real life χρήση ( άνοιγμα εφαρμογών ,gaming, σερφάρισμα κλπ). Και γιατι να μην μπορώ να κάνω μόστρα με το nexus δηλ?

nexus5

nexus5 εδω. Τι iphone λέτε και ρεε αχαχαχαχαχαχαχα.

mitsakos1986

παιδια καλα ολα αυτα αλλα ας παμε και στα σημαντικα…εμεις που εχουμε το nexus 5 το 6.1 θα το παρουμε η παπακια;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.