Κυριακή
10/05/2015

Google: Οι χρήστες θα ορίζουν τι πληροφορίες βλέπουν τα Android apps

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google ετοιμάζεται να προσφέρει στους χρήστες Android περισσότερο έλεγχο σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα. H Google θα αναβαθμίσει την πλατφόρμα της έτσι ώστε οι χρήστες να καθορίζουν καλύτερα τις πληροφορίες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι Android εφαρμογές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, αυτό που θα κάνει η Google είναι να προσθέσει κάποιες επιλογές παραπάνω έτσι ώστε ο κάθε χρήστης να αποφασίζει σε τι θέλει να έχουν πρόσβαση τα apps.

Εδώ και καιρό το Android έχει λιγότερα app permission controls από το iOS και η αλλαγή της Google αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του developer conference που θα γίνει τον επόμενο μήνα. Ήδη η Google έχει αναβαθμίσει την πλατφόρμα του Android έτσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση, αλλά τώρα θα μπορούν να καθορίζουν το τι μπορεί να «βλέπουν» τα apps αυτά.

Ο έλεγχος θα γίνεται σε τομείς όπως φωτογραφίες, επαφές, τοποθεσία κλπ.

google permissions

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η FuryOfTheTiger λέει:

  Αυτο δεν το εχει το Android 4.3 και το βγαλανε

 2. Ο/Η Αντρέας λέει:

  Nai onomazotane App Ops

 3. Ο/Η Νικος Z1 λέει:

  Καλό ακούγεται.. Αλλά ας δούμε και τι θα ισχύει στην πράξη.

 4. Ο/Η apopet λέει:

  Αυτό το έχει το mate7 και το ονομάζει permission manager. Σε κουράζει στην αρχή με κάθε καινούρια εφαρμογή Που πρέπει να ρυθμίσεις αλλά μετα από καιρό είναι ότι καλύτερο να βλέπεις την στιγμή που ζητάει πρόσβαση κάθε εφαρμογή και που.

 5. Ο/Η Λευτέρης λέει:

  Όντως τα huawei είναι μπροστά σε αυτόν τον τομέα…. είναι ωραίο να μπορεία να βλέπεις ποιες εφαρμογές έχουν προσβαση σε ποιον πόρο του συστήματος (επαφές, κάμερα κτλ )…..

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.