Windows 10: Έφτασαν σε 400 εκατομμύρια συσκευές

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 βρίσκονται πλέον σε 400 εκατομμύρια ενεργές συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για το OS της Microsoft, αν σκεφτούμε ότι και ο ρυθμός υιοθέτησης στο mobile δεν είναι ο καλύτερος.

Ως ενεργές συσκευές υπολογίζονται αυτές που ήταν ενεργές μέσα στις τελευταίες 28 μέρες. Ο αριθμός παρουσίασε αύξηση από τον Μάιο όταν είχε ανακοινώσει η Microsoft ότι τα Windows 10 βρίσκονται σε 300 εκατ. συσκευές. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αφορά σε όλες τις πλατφόρμες, υπολογιστές, tablets, smartphones, Surface Hubs, Xbox One και HoloLens.

Ο αρχικός στόχος της Microsoft ήταν να φτάσει στο 1 δισ. συσκευές μέχρι το 2018, αλλά φαίνεται πως είναι μη ρεαλιστικός και η ίδια κάνει πίσω. Στοχεύει και πάλι να φτάσουν τα Windows 10 σε 1 δισ. συσκευές όμως δεν θέτει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

Μεταξύ των ανακοινώσεων που έκανε η Microsoft ήταν ότι άφησε να εννοηθεί πως οι συμμετέχοντες στο Windows Insider test program θα μπορούν πολύ σύντομα να πάρουν στα χέρια τους early Windows “Redstone 2” builds και τον ανανεωμένο Edge browser.

windows 10 400 millions, Windows 10: Έφτασαν σε 400 εκατομμύρια συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SmashTheSystem

Windows 10 Education, από ΑΠΘ, μέσω της πλατφόρμας DreamSpark, η οποία διανέμει λογισμικό της Microsoft σε φοιτητές, νόμιμα, με κλειδί προϊόντος, ενεργοποιημένα τον Ιούνιο. Σήμερα, μου έβγαλε κάτω δεξιά στην οθόνη την ειδοποίηση ότι πρέπει να ενεργοποιήσω τα Windows!!!
Βάζω το κλειδί που τα είχα ενεργοποιήσει και μου βγάζει διάφορα σφάλματα. Δεν ήταν κάποια προσφορά ορισμένου χρόνου, ούτε τελείωσα την φοίτηση μου στο ΑΠΘ, ώστε να ακυρωθεί το κλειδί. Θέλει να με τρελάνει η Microsoft και να με κάνει να σπάσω το λάπτοπ;
Δεν έγινε καμία αλλαγή σε υλικό (μητρική κτλ), ούτε και κανένα format. Έτσι της την έδωσε της Microsoft και αποφάσισε να μου ακυρώσει το κλειδί προϊόντος. Καλά ήμουν τόσα χρόνια με Linux.

Νίκος 31

Ακόμα να κάνει το πρώτο περσινό Update στον υπολογιστή, κολάει στο 30% της εγκατάστασης και κάνει επανεκκίνηση…

Το Skype στον υπολογιστή κολάει και θέλει κλείσιμο άνοιγμα μέσω Task Manager 2-3 φορές για να ανοίξει. Το κάνει σε πολλούς διαβάζω, δεν το έχουνε ανακαλύψει τόσο καιρό; Και μάλιστα με 4-5 αναβαθμίσεις του Skype που κάνανε;…

Και στο κινητό κάθε αναβάθμιση και χειρότερα. Σέρνεται στην κυριολεξία, κολάει ο Edje, το Store κάθε πάτημα κάνει 10 δευτερόλεπτα να ανοίξει την σελίδα που θέλεις (το ίδιο και προς τα πίσω) και γενικά αν δεν δώ τρομερές αλλαγές εντός του 2016 θα περάσω το 17 σε Xiaomi Android.

Νίκος 31

Άσε που δεν ανανεώνει το Store με τίποτα, τα ίδια και τα ίδια, ακόμα πρώτη θέση έχουνε την εφαρμογή του RIO 2016….

Κάποιος να τους πεί ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες τελειώσανε πρίν απο 40 ημέρες…

Παναγιώτης

ναι και μπράβο της…
Αλλά δεν μας λέει οτι μας τα έπρηξε με τα μηνύματα για αναβάθμιση… οτι ΠΙΕΖΕ τους χρήστες να αναβαθμίσουν με το ζόρι !!!
Βλέπω και τα παραπάνω σχόλια και απορώ…
Μόνο στο δικό μου pc + laptop δουλεύουν άψογα;

Gvirginia

@SmashTheSystem
Τα σφάλματα που σου βγάζει έχουν κωδικούς. Ψάχνεις μόνος σου για λύση ή επικοινωνείς με την υποστήριξη της Microsoft.

@Νίκος 31
Πού έχουν 1η εφαρμογή το RIO 2016? Στο Desktop εμένα δε μου το εμφανίζει στην αρχική σελίδα, ούτε στα “Top Free Apps”.

@Παναγιώτης
Έλα ντε… Και στο δικό μου, ευτυχώς, κανένα σημάδι προβλήματος.

Νικος

Όχι Παναγιώτη, δεν είσαι μόνος. Όλα άψογα και σε μένα. Τα καλύτερα Windows…..

Πέτρος Π

Πραγματικά απορώ με τα σχόλια εδώ μέσα… Σέρνεται λέει ο ένας, κολλάει ο edge (που είναι πιο γρήγορος από τον chrome και καταναλώνει και λιγότερη ενέργεια!), δεν δουλεύει το Skype… Άντε με το καλό πηγαίνετε στο android, στα Linux ή όπου αλλού θέλετε.. δεν νομίζω να λείψετε στην Microsoft 🙂 Νομίζω ότι ακόμα η Microsoft εξακολουθεί να ηγείται σε όλες τις εξελίξεις, κάνει τρομερή δουλειά τόσο σε software όσο και σε hardware (βλ. HoloLens, surface κλπ κλπ)…

Απλά απ’ό,τι φαίνεται είναι για πιο ψαγμένους χρήστες… Εδώ στο techblog οι περισσότεροι δήλωναν ότι δεν τους αρέσουν τα 10άρια επειδή δεν είχαν την κλασική έναρξη, και επειδή θα τους κλέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.. Λες και είναι 100 χρονών ή ζουν σε καμιά σπηλιά…

Νικοςς

@Νικος31 ακριβώς στην ίδια θέση με σένα ήμουν σε κινητό.. το γυρισα σε ανδροιδ Xiaomi γτ δεν παλευοταν η κατάσταση. Με λίγα χρήματα πήρα ένα vfm και είμαι πανευτυχής.. σε λίγο καιρό θα πάρω κ κάποια περιφερειακά του

Νίκος 31

Ευτυχώς που έχουμε και τους ψαγμένους τύπου Πέτρου και μας ανοίγουν τα μάτια. Χάκερ μου εσύ, σε βλέπω σύντομα στην Ουάσιγκτον για εργασία.

ΥΓ.Έχει πολύ πλάκα πάντως, δεκάδες αναγνώστες του Blog να με κατηγορούνε σαν Fanboy της Microsoft 2 χρόνια τώρα και όταν αναφέρεις 2-3 ελαττώματα των Windows, να προσπαθεί η άλλη πλευρά να σε βγάλει και τρελό. Και η πλάκα είναι ότι 1 χρόνο τώρα έχει βουίξει το Google με τα 2 συγκεκριμένα προβλήματα της αναβάθμισης και του Skype. Όλοι είναι τρελοί, εκτός απο τους Ελληνάρες μας!

ΥΓ2. Πέτρο δεν ξέρω αν καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, αλλά στα κινητά το 1GB της Cosmote το καταναλώνει με απλή χρήση σε 3-4 ημέρες. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα, πάρα πολύ…

Πετρος Π

@Nikos 31 : Μα με αυτά που γράφεις είναι σαν να μην έχεις δουλέψει ποτέ τα 10αρια ούτε σε pc ούτε σε κινητό… Και τι ειρωνεία είναι αυτή περί hacker… Εδώ μου λες ότι δεν μπορείς να το κανεις update και ότι σου κολλάει το Skype, δεν είναι πυρηνική φυσική… Όσο για τον edge μόνο αν είσαι 15 ώρες στο YouTube και βλέπεις βίντεο μπορεί να σου φάει τόσα δεδομένα, εκτός αν στα τρώει κάποια άλλη άσχετη εφαρμογή και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι… Εμενα τα 500 gb μου κρατάνε ένα μήνα…
Είπαμε, να ξέρουμε και λίγο γιατί μιλάμε, γιατί τα 10αρια γενικά έχουν φάει το θαψιμο της αρκούδας, κυρίως από άτομα που δεν τα έχουν δουλέψει ποτέ…

Topdim

Μαζί με τα 7, τα καλύτερα Windows που βγήκαν, με μόνο παράπονο λίγο με το WiFi, που μερικές φορές δεν λέει να συνδεθεί.
Τώρα σε όσους κολλάνε, τι να πω κάντε και καμία αναβάθμιση ρε παιδιά, μην τα βάζετε σε υπολογιστές δεκαετίας, έλεος πια.

ChristosT

Windows 7 τα καλύτερα ever. Καθαρά στην εγκατάσταση χωρίς σαβούρα, σταθερά, απλά στην χρήση, έναρξη κλπ…όλα απλά και άψογα. Δεν τα αλλάζω με τίποτα.Τα 10 τα έχω βάλει σε μερικούς και είναι μετρίως ευχαριστημένοι λόγω του ότι λειπει το aero απο τα Default και ανοίγουν συνεπώς λίγο ελαφρώς πιό γρήγορα τα παράθυρα. Τα δοκίμασα για ένα τρίμηνο και τα σουτάρισα. Διαφορές δεν είδα με 7, είχε πρόβλημα με αποσυνδέσεις στο wifi και στο Lan. Οι εφαρμογές απο τα Default που έχει είναι για…να μην πώ. Η παραμετροποίηση ΣΚΕΤΗ ζαλάδα. Τα βιομετρικά δίνουν και παίρνουν…μέχρι και ο edge σε παρακολουθεί χωρίς να τον χρησιμοποιείς όπως και πόσες άλλες εφαρμογές του λειτουργικού. Αποτυχία σκέτη προσωπικα τα βρίσκω (προσωπικά μιλάω πάντοτε εκφέροντας γνώμη). 7 και πάλι 7. Ο πιό τυχερός αριθμός της Microsoft. Όταν μάλιστα σκυλιάζουν να βάλουν βιομετρικά και στα 7 καταλαβαίνει κανείς που το πάει η microsoft. Δεν θέλει πολύ μυαλό και τί κάνει πίσω απο τις πλάτες μας. Να προλάβω οτι δεν μπαίνω σε πονηρά sites, δεν χακάρω την NSA, δεν είμαι κατάσκοπος, δεν έχω κρατικά μυστικά κλπ…αλλά όπως αυτοί δεν σέβονται το θέμα privacy έτσι και εγώ δεν σέβομαι το προιόν τους. Είναι δικαίωμα μου να έχω άποψη και… Συνέχεια »

tolkien

Τωρα γιατι ο καθενας γκρινιαζει δεν ξερω. εγω τα εχω τα windows 10 Pro σε 7 pc και πετανε παντου. Ουτε κολλαει το skype , ουτε εχω θεμα με activate γενικως ολα perfect.
ΑΛΛΑ και αλλαγη hardware που εκανα σε σκληρο και μνημες κανενα θεμα. Για λιγο προσεξτε τι κανετε παρα να λετε οτι να ναι.
Λογικα σ αυτον που κολλαει σε καποιο % κατι κανεις λαθος με κανα προγραμμα που ισως το κολλαει.

ChristosNL800

Έχω laptop και πέρασα τα 10 με το που βγήκαν.Από την πρώτη στιγμή μου άρεσαν πολύ περισσότερο απο τα 8αρια και μετά από τα updates που έχουν κάνει δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα,είναι πολύ smooth.
Όσο για τον edge,όντως είναι γρήγορος όμως κάθε φορά που τον χρησιμοποιώ κολλάει μερικές φορές για 2”-3” και μετά ξεκολλάει.
Το store ούτε και εμένα μου αρέσει,αλλά δεν μου είναι και απαραίτητο κιόλας.
Συγνώμη, αλλά τα περι κλασσικής έναρξης μου φαίνονται ανοησίες,ποιο το νόημα?

Γιωργος

Και εμενα δεν κάνει το anniversary update, κάνει επανεκκίνηση, προχωράει το πρώτο στάδιο, πετάει οθόνη σφαλματος για μερικά δευτερόλεπτα, κάνει επανεκκίνηση και ξανά επαναφορά συστήματος. Και όχι, δεν έχω υπολογιστή δεκαετίας αλλα skylake 6500 με 16gb ram και 240 ssd. Το ότι δεν βγάζει σε μερικούς σφάλμα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μια αναζήτηση στο Google θα δείτε ότι υπάρχει θέμα. Και σταματήστε αυτη την καραμέλα περί hardware, γνώσεων, άσχετων κτλ. Βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξέρετε τον άλλο.

NikosAr

Τα win 10 πραγματικά είναι τα καλύτερα windows που έχει βγάλει η Microsoft… ιδίως όταν κάνεις 1η εγκατάσταση και σε παλαιότερα συστήματα δεν χρειάζεται απο τη μεριά σου προσπάθεια…όμως 1. θα συμφωνήσω για την επιθετική πολιτική της όπως και με την ιδιωτικότητα ηπάρχει μεγάλο θέμα και 2ον ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ για να εξανεμιστούν τα διάφορα προβληματάκια ….

Junkermann

ChristosT, αν έχεις και τηλέφωνο «χαζό» με κουμπιά και ΔΕΝ χρησιμοποιείς facebook, twitter, skype, linkedin, g-mail, outlook, instagram κτλ, τότε εντάξει.

Εάν τώρα έχεις τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα της Google(!!!…), iPhone, iPad, χρησιμοποιείς κάποιες από τις παραπάνω υπηρεσίες, τότε απλά δεν έχω λόγια.

Παλαιότερα καθαρή εγκατάσταση έκαναν μόνο οι τεχνικοί.
Πλέον η διαδικασία είναι αστεία. Καθαρή εγκατάσταση των «10» Anniversary και είδα desktop σε 10 (δέκα) λεπτά.

NikosAr, πολύ ωραίες και βελτιωμένες είναι και οι stock εφαρμογές, τύπου «Mail», «Καιρός», «Groove music» κτλ. Ειδικά με το «Mail» έχω πάθει πλάκα.

_Junkermann

NikosAr

@Junkermann ++

Mary

Έχουμε και την ομάδα υπεράσπισης των windows 10 εδώ. Έλεγα και εγώ τι μας έλειπε…
Δηλαδή το να έχουν κάποια θέματα τα Windows 10 σε μερικούς δεν παίζει έ; Είναι όλοι κατα της Microsoft…
Και στο κάτω κάτω τι σας καίει τόσο, εσείς τα δημιουργήσατε; Μη χειρότερα.

Εγώ πάντως με τα 7 είμαι υπερευχαριστημένη όποτε μένω εκεί προς το παρόν.

ChristosT

@Junkermann όταν λέω καθαρά…εννοώ απο τα default τι περιέχει το λειτουργικό και τί εγκαθίσταται. Διαβάζετε τι λέω ή λέτε αυτό που θέλετε να πείτε;
Εννοώ οτι όταν κάνεις καθαρή εγκατάσταση δεν έχει metro apps κλπ χαζομάρες που ούτε ξηλώνονται και απο το σύστημα στο κάτω κάτω.
Εννοώ κάνεις Install Windows 7 clean και έχεις ένα λειτουργικό ΜΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Ούτε ΤΟΝΟΥΣ βιομετρικών σε κάθε εφαρμογή.
Όχι σαβούρες. Για windows mobile προσωπικά απέχω και όποιος του αρέσει γούστο και καπέλο του.

Gvirginia

@Mary
Εγώ δε βλέπω καμία ομάδα υπεράσπισης. Εκτός από τον Πέτρο, βλέπω 15+ σχόλια από τα οποία τα μισά αναφέρουν τα προβλήματα που έχουν με τα 10 και τα άλλα μισά ότι δεν έχουν πρόβλημα με τα 10.
Κανένας δεν είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε στρουθοκαμηλίζει. Αλίμονο, bug free λειτουργικό δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.

Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε κάποιος να πει:
“Έχουμε και την ομάδα κατηγορίας των Windows 10 εδώ. Δηλαδή το να μην έχουν κάποια θέματα τα Windows 10 σε μερικούς δεν παίζει ε;”

Μην αρπάζεσαι με το παραμικρό.

Νίκος 31

Εγώ πάλι κάνω κριτική, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και προϊόντων που έχω στην κατοχή μου. Το ότι χρησιμοποιώ Windows υπολογιστή και τηλέφωνο τι πάει να πεί, ότι δεν θα κριτικάρω αυτό που αγόρασα και που χρησιμοποιώ; Τα πλήρωσα όλα αυτά, δεν μου τα χάρισαν και είμαι απο αυτούς που έχουνε υποστηρίξει την Microsoft και κυρίως στον τομέα των τηλεφώνων, πρόσφατα αγόρασα και 3ο κινητό, ενώ έβλεπα τα προβλήματα έδωσα ακόμα μια ευκαιρία μπάς και δούμε κάτι διαφορετικό. Και τι είδα; Κάθε προηγούμενη αναβάθμιση και καλύτερα, ενα υδατογράφημα; (αν το αναφέρω σωστά, που έβλεπες ώρα κτλ με κλειστή οθόνη) και με το προτελευταίο Update το χαλάσανε και αυτό, λέω ψέματα; Lumia 550. Για τον Edge, πως λειτουργεί σωστά; Τις μισές σελίδες δεν τις εμφανίζει σωστά, άλλες παγώνουνε και κλείνεις τον Browser, άλλες παγώνουνε για αρκετά δευτερόλεπτα με την μπάρα περίπου στο 90%, μεγενθύνεις την σελίδα και στην ξαναμικρίνει επειδή αποφάσισε μετά απο 1 λεπτό να ανοίξει την τελευταία φωτογραφία, πολλές σελίδες με News247 ανοίγεις άρθρο και ξεκινάει απο κάτω τις σελίδας στο τελευταίο σχόλιο και πρέπει να σκρολάρεις μισή ώρα μέχρι να φτάσεις στην αρχή του άρθρου (πρέπει να το διορθώσανε πρόσφατα), ενώ ιστοσελίδες όπως ο sporfm για παράδειγμα δεν πατιούνται τα λίνκς.… Συνέχεια »

Νίκος 31

Και παρακαλώ, ας σταματήσουμε αυτή την καραμέλα περί έμπειρων, άσχετων, Hardcore χρηστών, ψαγμένους, έχεις 20 χρόνια μηχάνημα κτλ.

Και στην τελική ο ψαγμένος θα πάει σε διανομή του Linux ή άλλη εναλλακτική, όχι στα πλάγκ εν πλέι Windows, το λειτουργικό του λαού που χρησιμοποιούν και 5 χρονών παιδιά.

Πέτρος Π

@Gvirginia : Δηλαδή εμένα με διαχωρίζεις και με βάζεις στην “ομάδα υπεράσπισης των windows”?? Καλά δεν με πειράζει κιόλας… Απλά συνέχεια ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του σχετικά με τα 10άρια… Και ειδικά όσον αφορά τα κινητά Windows από τα 100 άτομα που εκφέρουν γνώμη, ζήτημα είναι να έχουν πιάσει οι 2 ποτέ κινητό με Windows στα χέρια τους… Οπότε σαν ευχαριστημένος χρήστης Windows 10 τόσο σε pc όσο και σε κινητό θέλω να παρουσιάσω την εμπειρία μου προς αποκατάσταση της αλήθειας! 🙂 Όσο για όλους αυτούς που παραπονιούνται, να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού!! 😉

sannad

Καλημέρα! έχω βάλει τα windows 10 σε υπολογιστή του 2008 που πριν είχε vista με μοναδική αναβάθμιση αλλαγή σκληρού σε SSD. Θέλω να σας πω ότι από πριν αλλά ακόμα περισσότερο τώρα με το anniversary update όλα λειτουργούν ρολόϊ. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να έχουν προβλήματα αλλά ας ψάξουν πρώτα μήπως τους φταίει κάτι άλλο. Σταματείστε να είσαστε προκατειλημμένοι και get a life!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.