Η Apple πατεντάρει καλώδια που φωτίζουν στο σκοτάδι

apple glowing cables, Η Apple πατεντάρει καλώδια που φωτίζουν στο σκοτάδι

Η Apple κατέθεσε αίτηση για μια νέα πατέντα η οποία θα βοηθά τους χρήστες να βρουν και να τοποθετήσουν εύκολα το καλώδιο στο κινητό τους, ακόμη και μέσα στο σκοτάδι. Πρόκειται για καλώδια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η Apple οραματίζεται καλώδια των οποίων οι άκρες είναι ορατές στο σκοτάδι.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς πολύ εύκολα να το τοποθετείς στο κινητό, ενώ μια ακόμη λειτουργία του είναι να ειδοποιεί τους χρήστες.

Για παράδειγμα μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα όταν η μπαταρία είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, να έχει άλλο χρώμα όταν φορτίζει και άλλο όταν έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση. Οι συγκεκριμένοι λόγοι μάλλον είναι και η πραγματική αιτία που δημιούργησε η Apple την συγκεκριμένη πατέντα και όχι τόσο για να βοηθηθούν οι χρήστες στο σκοτάδι.

Η πατέντα αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα connectors όπως Lightning, USB-C, ακόμη και Thunderbolt. Μιας και πρόκειται απλά για πατέντα, δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα τη δούμε να εφαρμόζεται.

apple glowing cables, Η Apple πατεντάρει καλώδια που φωτίζουν στο σκοτάδι

apple glowing cables, Η Apple πατεντάρει καλώδια που φωτίζουν στο σκοτάδι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
james

Εγώ έχω απενεργοποιήσει ακόμα και το led ειδοποιήσεων του κινητού γιατί μέσα στο σκοτάδι είναι ενοχλητικό όταν έρχεται κάποια ειδοποίηση και αναβοσβήνει. Πόσο μάλλον να είχα και φωτιζόμενα καλώδια.

JD

Γουαοοοουυυ, η αγαπημένη μας εταιρεία με σήμα το μήλο ανακάλυψε και το φωσφόριζε καλώδιο , ΖΗΤΩ H APPLE.Μιλάμε για Innovation όχι αστεία!

giorgosgek

σωστος ο James περα απο το οτι υπαρχουν ηδη τετοια καλωδια που “ανακαλυψε” η apple και πατενταρε, ειχε πλακα αλλα το πεταξα νομιζω , ηταν πολυ ενοχλητικο…

bezilys

Ότι χειρότερο!

Xarisgru

Εντελως πρωτοποριακό! Οι κινεζοι του ebay έχουν μεινει με το στομα ανοιχτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.