MWC 2022: Φέτος έχει περισσότερα laptops και λιγότερα smartphones

MWC 2022, MWC 2022: Φέτος έχει περισσότερα laptops και λιγότερα smartphones

MWC 2022, MWC 2022: Φέτος έχει περισσότερα laptops και λιγότερα smartphones

H λέξη Mobile από το MWC 2022 φαίνεται ότι αφορά κατά κύριο λόγο στα laptops και tablets και λιγότερο στα smartphones. Στο φετινό Mobile World Congress, την τιμητική τους έχουν τα ευέλικτα φορητά εργαλεία παραγωγικότητας και λιγότερο οι mobile ναυαρχίδες.

Η επιστροφή του MWC σηματοδοτεί μία μεγάλη αλλαγή που δεν μπορούμε παρά να συσχετίσουμε και με τα χρόνια της πανδημίας και της τηλεργασίας. Έξυπνες συσκευές που είναι μεν φορητές, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως μικροί σταθμοί εργασίας όπου και αν βρισκόμαστε, όπως είναι τα ελαφριά laptops και τα 2 σε 1 μοντέλα είχαν την τιμητική τους.

Οι TCL, Motorola, Nokia και φυσικά η Honor με το Magic 4 Pro έδειξαν ότι παραμένει το ενδιαφέρον για τον κόσμο του mobile, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είδαμε τα αποκαλυπτήρια της ναυαρχίδας πριν από τα εγκαίνια του MWC 2022. Δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε και στο κομμάτι της ταχείας φόρτισης όπου είδαμε ήδη εκεί κάποιες καινοτομίες από την Realme και την OPPO.

MWC 2022, MWC 2022: Φέτος έχει περισσότερα laptops και λιγότερα smartphones

Από εκεί και πέρα, η Samsung με τους νέους φορητούς της, η Lenovo με τις νέες laptop προτάσεις, η Huawei που μπαίνει στην κατηγορία των 2-in-1, η Nokia που κάνει το ίδιο με νέα laptops και τα tablets της TCL έχουν δώσει τον τόνο του τι μπορεί να συνδέσει κανείς με την έννοια Mobile στο έτος 2022.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.