Intel: Έρχονται απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων

Intel απολύσεις, Intel: Έρχονται απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου η Intel αναμένεται να ανακοινώσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων της.

Η Intel απασχολεί περίπου 113.700 υπαλλήλους παγκοσμίως. Αν και το δημοσίευμα του Bloomberg δεν αναφέρει που θα γίνουν οι περικοπές, σημειώνεται πως στα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ μπορεί να υπάρξει έως και 20% μείωση προσωπικού.

Η Intel πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στις 27 Οκτωβρίου. Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 34 σεντς και πωλήσεις 15,43 δισ. δολαρίων, με βάση τις εκτιμήσεις της Intel για κέρδη περίπου 35 σεντς ανά μετοχή και 15 – 16 δισ. δολάρια σε πωλήσεις. Το προηγούμενο τρίμηνο, η Intel παρουσίασε κέρδη 1,71 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 19,19 δισ. δολάρια.

H τελευταία φορά που η Intel απέλυσε μεγάλο αριθμό εργαζομένων ήταν τον Απρίλιο του 2016, όπου ανακοίνωσε ότι «κόβει» 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 11% του εργατικού της δυναμικού. Η εταιρεία αντιμετωπίζει μια απότομη μείωση της ζήτησης για επεξεργαστές υπολογιστών, που αποτελεί την κύρια δραστηριότητά της, ενώ προσπαθεί να ανακτήσει μερίδιο αγοράς που χάθηκε από ανταγωνιστές, όπως η Advanced Micro Devices.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.