TransOS, Ένα cloud λειτουργικό σύστημα ετοιμάζεται στην Κίνα

Κινέζοι ερευνητές φέρονται να έχουν αναπτύξει το TransOS, το οποίο είναι ένα cloud λειτουργικό σύστημα, με σαφή πλεονεκτήματα, όπως είναι οι αυτόματες ανανεώσεις λογισμικού, η δυνατότητα να τρέχουν οι εφαρμογές παντού, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη συγκεκριμένου hardware και πολλά άλλα που δίνουν άλλη πνοή στο cloud computing.

Από τη μεριά του το TransOS είναι αποθηκευμένο σε έναν cloud server και παρουσιάζει γραφικό περιβάλλον χρήσης. Ο υπολογιστής καλεί συγκεκριμένο κώδικα που χρειάζεται κάθε φορά, ενώ δεν απαιτεί πόρους του συστήματος για κάτι που δεν τρέχει στο προσκήνιο την κάθε δεδομένη στιγμή. Οι δημιουργοί του TransOS λένε ότι δεν θα περιοριστούν μόνο σε υπολογιστές, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πλατφόρμες, όπως κινητά τηλέφωνα, ακόμα και οικιακές συσκευές.

, TransOS, Ένα cloud λειτουργικό σύστημα ετοιμάζεται στην Κίνα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vanzel

Σε τι διαφέρει δηλαδή απ το αποτυχημένο chromeOS ;

kal

Δεν έχουν καμία σχέση το ενα με το άλλο.. @Vanzel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Apple iOS

iOS 18: Έρχονται «επισκευές» σε Notes, Mail, φωτογραφίες και εφαρμογές γυμναστικής

Tο iOS 18 θα «επισκευάσει» πολλές από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Notes, Mail, Photos και Fitness.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.