Ο αντιπρόεδρος της LG Display μίλησε για την τεχνολογία miniLED που χρησιμοποιούν η Samsung και άλλοι κατασκευαστές για τις τηλεοράσεις τους και η άποψή του δεν ήταν τόσο καλή.
«Η φωτεινότητα ενός LCD πάνελ που χρησιμοποιεί LED εξαρτάται από το πόσο ισχυρός είναι ο οπίσθιος φωτισμός. Είναι μια συσκευή που κάνει κακό στην υγεία των ματιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πιθανότατα ο αντιπρόεδρος της LG Display αναφέρεται στο flicker των miniLED panels, λόγω του συνδυασμού του Pulse Width Modulation (“διαχείριση πλάτους παλμού”) των επιπέδων του οπίσθιου φωτισμού και της μονίμως ενεργής (always-on) σάρωσης οπίσθιου φωτισμού. Παράλληλα, είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η μπλε ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα μάτια του ανθρώπου.
Η LG, από την πλευρά της, τα τελευταία χρόνια προωθεί τα OLED panels ως πιο ξεκούραστα για το μάτι συγκριτικά με τα LED LCD. Ανεξάρτητοι οργανισμοί δοκιμών, όπως η TUV Rheinland, επιβεβαιώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς με πιστοποιήσεις “Eye Comfort”.
Ακόμα, το Εθνικό Πανεπιστήμιο, Tsing-Hua, της Ταϊβάν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα κυβερνήσεις και καταναλωτές για τους κινδύνους των LED panels και της μπλε ακτινοβολίας.
Τα miniLED χρησιμοποιούνται από την LG στις νέες QNED τηλεοράσεις της, από τη Samsung στις Neo QLED, αλλά και από άλλους κατασκευαστές.
“Παράλληλα, είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η μπλε ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα μάτια του ανθρώπου.” Δεν είναι θέμα υποστήριξης από κάποιους, είναι γεγονός τεκμηριωμένο επιστημονικά.
Συμφωνω, ο αρθρογραφος πρεπει να διορθωσει το αρθρο του άμεσα.
Συμφωνώ απόλυτα, αυτό είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα με έρευνες εδώ και χρόνια ότι ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ https://www.health.harvard.edu/blog/will-blue-light-from-electronic-devices-increase-my-risk-of-macular-degeneration-and-blindness-2019040816365 πάμε παρακάτω …
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6288536/#:~:text=In%20summary%2C%20a,especially%20at%20night.
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/blue-light-has-a-dark-side (νεοτερο αρθρο απο το site που εθεσες κ εσυ γνωμη)
https://www.dovepress.com/the-clinical-effect-of-blue-light-therapy-on-patients-with-delayed-sle-peer-reviewed-fulltext-article-NSS#:~:text=In%20summary%2C%20wearing,of%20light%20therapy.
φιλαρακι οι συνεπειες του μπλε φωτος τωρα αρχιζουν και γινονται γνωστες ιδιαιτερα για τις νυχτερινες ωρες και τον υπνο…Να ψαχνεις καλυτερα τις πηγες σου γτ οντως και πριν 50 χρονια για το καπνισμα δεν θεωρουσαν οτι ηταν επιβλαβες.
Το πρώτο κείμενο που θέτεις αφορά παλαιότερη έρευνα (2018) από αυτήν που παρέθεσα (2019) άρα όπως λες και εσύ τα νεότερα δεδομένα είναι και πιο έγκυρα και δεύτερον το επόμενο άρθρο έρευνα αφορά περιπτώσεις με προϋπάρχουσα διαταραχή ύπνου άρα δεν μπορούμε να συσχετίσουμε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας με υγιείς ανθρώπους. Τις πηγές μου τις έψαξα πολύ καλά όπως και διάβασα ολόκληρο το κείμενο της έρευνας.
Σχετικά με το άρθρο που είναι στη σελίδα του (2020) Harvard αναρτήθηκε απλά (κακώς) ως κείμενο – άρθρο και όχι ως έρευνα από αυτά που βρίσκουμε σε μια απλή αναζήτηση στο Google.Ενώ ο σύνδεσμος που ανήρτησα έχει υπογραφή από τον David Ramsey η οποία κάνει και τη διαφορά. Επιπροσθέτως παρότι η επιστημονική κοινότητα δείχνει να αναλύει συνεχώς νέα δεδομένα είναι πιθανό αργότερα να αλλάξουν στάση και πράγματι τεκμηριωμένα σύσσωμοι να ταχθούν κατά αυτού του φάσματος φωτός. Ήδη υπάρχουν σε όλες τις κινητές συσκευές τρόποι για την προστασία από το μπλέ φάσμα οπότε είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.