Εκπρόσωπος LG: Η τεχνολογία miniLED κάνει κακό στα μάτια

LG, Εκπρόσωπος LG: Η τεχνολογία miniLED κάνει κακό στα μάτια

LG, Εκπρόσωπος LG: Η τεχνολογία miniLED κάνει κακό στα μάτια

Ο αντιπρόεδρος της LG Display μίλησε για την τεχνολογία miniLED που χρησιμοποιούν η Samsung και άλλοι κατασκευαστές για τις τηλεοράσεις τους και η άποψή του δεν ήταν τόσο καλή.

«Η φωτεινότητα ενός LCD πάνελ που χρησιμοποιεί LED εξαρτάται από το πόσο ισχυρός είναι ο οπίσθιος φωτισμός. Είναι μια συσκευή που κάνει κακό στην υγεία των ματιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιθανότατα ο αντιπρόεδρος της LG Display αναφέρεται στο flicker των miniLED panels, λόγω του συνδυασμού του Pulse Width Modulation (“διαχείριση πλάτους παλμού”) των επιπέδων του οπίσθιου φωτισμού και της μονίμως ενεργής (always-on) σάρωσης οπίσθιου φωτισμού. Παράλληλα, είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η μπλε ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα μάτια του ανθρώπου.

Η LG, από την πλευρά της, τα τελευταία χρόνια προωθεί τα OLED panels ως πιο ξεκούραστα για το μάτι συγκριτικά με τα LED LCD. Ανεξάρτητοι οργανισμοί δοκιμών, όπως η TUV Rheinland, επιβεβαιώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς με πιστοποιήσεις “Eye Comfort”.

Ακόμα, το Εθνικό Πανεπιστήμιο, Tsing-Hua, της Ταϊβάν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα κυβερνήσεις και καταναλωτές για τους κινδύνους των LED panels και της μπλε ακτινοβολίας.

Τα miniLED χρησιμοποιούνται από την LG στις νέες QNED τηλεοράσεις της, από τη Samsung στις Neo QLED, αλλά και από άλλους κατασκευαστές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

“Παράλληλα, είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η μπλε ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα μάτια του ανθρώπου.” Δεν είναι θέμα υποστήριξης από κάποιους, είναι γεγονός τεκμηριωμένο επιστημονικά.

SUPS 👨‍⚖️

Συμφωνω, ο αρθρογραφος πρεπει να διορθωσει το αρθρο του άμεσα.

Σωστά τα λέτε

Συμφωνώ απόλυτα, αυτό είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα με έρευνες εδώ και χρόνια ότι ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ https://www.health.harvard.edu/blog/will-blue-light-from-electronic-devices-increase-my-risk-of-macular-degeneration-and-blindness-2019040816365 πάμε παρακάτω …

SUPS 👨‍⚖️

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6288536/#:~:text=In%20summary%2C%20a,especially%20at%20night.
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/blue-light-has-a-dark-side (νεοτερο αρθρο απο το site που εθεσες κ εσυ γνωμη)
https://www.dovepress.com/the-clinical-effect-of-blue-light-therapy-on-patients-with-delayed-sle-peer-reviewed-fulltext-article-NSS#:~:text=In%20summary%2C%20wearing,of%20light%20therapy.
φιλαρακι οι συνεπειες του μπλε φωτος τωρα αρχιζουν και γινονται γνωστες ιδιαιτερα για τις νυχτερινες ωρες και τον υπνο…Να ψαχνεις καλυτερα τις πηγες σου γτ οντως και πριν 50 χρονια για το καπνισμα δεν θεωρουσαν οτι ηταν επιβλαβες.

Πάμε πάλι

Το πρώτο κείμενο που θέτεις αφορά παλαιότερη έρευνα (2018) από αυτήν που παρέθεσα (2019) άρα όπως λες και εσύ τα νεότερα δεδομένα είναι και πιο έγκυρα και δεύτερον το επόμενο άρθρο έρευνα αφορά περιπτώσεις με προϋπάρχουσα διαταραχή ύπνου άρα δεν μπορούμε να συσχετίσουμε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας με υγιείς ανθρώπους. Τις πηγές μου τις έψαξα πολύ καλά όπως και διάβασα ολόκληρο το κείμενο της έρευνας.

Όμως

Σχετικά με το άρθρο που είναι στη σελίδα του (2020) Harvard αναρτήθηκε απλά (κακώς) ως κείμενο – άρθρο και όχι ως έρευνα από αυτά που βρίσκουμε σε μια απλή αναζήτηση στο Google.Ενώ ο σύνδεσμος που ανήρτησα έχει υπογραφή από τον David Ramsey η οποία κάνει και τη διαφορά. Επιπροσθέτως παρότι η επιστημονική κοινότητα δείχνει να αναλύει συνεχώς νέα δεδομένα είναι πιθανό αργότερα να αλλάξουν στάση και πράγματι τεκμηριωμένα σύσσωμοι να ταχθούν κατά αυτού του φάσματος φωτός. Ήδη υπάρχουν σε όλες τις κινητές συσκευές τρόποι για την προστασία από το μπλέ φάσμα οπότε είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.