Η Xiaomi ανοίγει εργοστάσιο κατασκευής smartphones στη Τουρκία

, Η Xiaomi ανοίγει εργοστάσιο κατασκευής smartphones στη Τουρκία

Στη Τουρκία θα ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής smartphones η Xiaomi μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους που ήδη διανύουμε και θα απασχολήσει σχεδόν 2.000 άτομα. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 30 εκ. δολαρίων Αμερικής και στο peak του το εργοστάσιο θα μπορεί να κατασκευάζει 5 εκ. smartphones ετησίως.

Η Xiaomi έχει παρουσία στη Τουρκία από το 2019 με τον Usher Liu, Country Manager της χώρας να δηλώνει «Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας χωρίς διακοπή και ελπίζουμε να προχωράμε τις ενέργειές μας ένα βήμα πιο πέρα κάθε φορά».

Το νέο εργοστάσιο θα έχει έκτση 14.000 τ.μ. και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής φορτιστών, Salcomp. Να θυμήσουμε ότι και άλλες εταιρείες κατασκευής smartphones όπως η OPPO διατηρούν μέρος της παραγωγής τους στη Τουρκία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αθηναγόρας

Παρατήρηση πρώτη : 5εκ τηλέφωνα είναι ικανά μόνο για την αγορά της τουρκίας. Άρα από μόνη της η είδηση δεν μας προϊδεάζει και για τόσο μεγάλη επένδυση.
Παρατήρηση δεύτερη : Στην Ελλάδα, παρόλο που κατά καιρούς είχαμε πολύ ψηλά ποσοστά σε ΝΟΚΙΑ, SAMSUNG, XIAOMI δεν επενδύει κανείς, ούτε για να κάνει χαρτόκουτα συσκευασίας κινητών. Κ δεν φταίει ούτε ότι δεν έχουμε τα αντίστοιχα μυαλά, ούτε ότι έχουμε πολύ υψηλούς μισθούς. Η νοοτροπία μας και η νομοθεσία μας φταίει.

Stratos

Πότε ξανά xiomi αν όντος ισχύει αυτό οπός και για αμάξια hyundai

Dem

και τι να κανουν ειναι μοναδικη σταθερη λυση χωρις γραφεικρατιες κλπ μέσα στην ευρωπη (και χωρίς να πληρώνουν σε διαματια )

Aiwnios

Δεν θελω να στη χαλασω αλλα αρχισε να ξηλωνεις το 50% των εξαρτημάτων του σπιτιού σου. Είναι πολυ πιθανο μέχρι και οι πρίζες σου να ειναι κατασκευασμένες στη τουρκία.

Judge

αν θες να κανεις εμπαργκο ,μπραβο σου και καλα κανεις, αλλα αν θες να ριξεις ευθυνες ξεκινα απο την εκαστοτε κυβερνηση που δεν κανει την οικονομια μας ελκυστικη σε επενδυσεις.
και εσυ αν ειχες εταιρεια το μεγιστο κερδος θα κοιταγες. και η τουρκια καλως ή κακως υπερτερει .
μακαρι να ριξουν φορους και ΦΠΑ και κατι μπορει νασ γινει.

Elias

Έτσι είναι, όταν δεν μειώνεις τον ΦΠΑ για να έρθει να επενδύσει ο Κινέζος. Αυτά να τα διαβάζουν στα υπουργεία μπας και βάλουνε μυαλό. Στην Ελλάδα μόνο εξωγήινοι για επενδύσεις 👽

SUPS 👨‍⚖️

Ζηταμε κυρωσεις απο την ΕΕ και εδω ο Ελληνας θα κουβαλαει κινητο made in turkey…Γελαει ο κοσμος…

Τάσος

Παιδιά το 80% στα αναλώσιμα μέρη των αυτοκινητοβιομηχανιών φτιάχνονται στην Τουρκία και εμείς κάνουμε παράπονα για ένα κινητό που στην προκειμένη περίπτωση είναι αναμφισβήτητα λογικό να πάει και να εγκαταστήσει ένα εργοστάσιο εκεί. Θέλει φθηνή πόρτα στην Ευρώπη και κάποια τεχνογνωσία του προσωπικού λειτουργικότητα του κράτους χωρίς γραφειοκρατία και ποιός της το παρέχει αυτό η Τουρκία. Θα ρίξει και λίγο χρήμα η εταιρεία θα προσλάβει και κάμποσους CSDαδες από το Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια να κάνει τα καλά μάτια. Έτοιμοι σε 5 χρονακια θα φτιάχνουν 20 εκατομμύρια συσκευές.

Τακης

τώρα ο Ελληνας, θα ψάχνει Xiaomi εκτός Τουρκίας, μέσω Internet.
Η Τουρκία, κάνει τη δουλειά της, δίνει κίνητρα σε επενδύσεις και δεν κολλάει σε γραφειοκρατία…στην Ελλάδα, όποιος προσπαθεί, απογοητεύεται με την κωλυσιεργία και τους υψηλούς φόρους. Ούτε Έλληνας, δεν επενδύει πλέον στο ελληνικό κράτος!

I am

Οι κακοί Τούρκοι και οι καλοί κινέζοι; καλύτερα αντί να κοιτάμε με βάση το έθνος να κοιτάμε τις συνθήκες εργασίες που υπηρετούν τόσοι άνθρωποι.

SUPS 👨‍⚖️

σωπα ρε φιλε τοτε γιατι δεν αγοραζατε ολοι σας LG που ηταν για χρονια made in Korea?

SUPS 👨‍⚖️

Βλεπω ααρχισε το ξεπλυμα για να κυκλοφορουν με made in turkey κινητα σε λιγο καιρο…Δαπαναει το κρατος ενα καρο λεφτα για να στελνει ολος ο πληθυσμος λεφτα απεναντι…

Το Μακρύ Ποδάρι

Στη ΧΙΑΟΜΙ προσθέστε την OPPO και τη SAMSUNG (& την άγνωστη σε μένα Tecno Mobile), που δεν θα συναρμολογούν μόνο συσκευές, αλλά ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία θα λαμβάνει χώρα σε Τουρκικά εργοστάσια και τα προϊόντα θα πωλούνται σε Ευρώπη κ.α.

Xiaomi & Oppo έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή στα εργοστάσια.

H Τουρκία φέρεται να έδωσε ειδικά κίνητρα για τη προσέλκυση κατασκευαστών smartphone, ενώ θέλει να μειώσει το εμπορικό της έλλειμμα, καθότι περί τα $6δις δαπανώνται ετησίως για εισαγωγή συσκευών smartphone.

https://www.hurriyetdailynews.com/global-smartphone-makers-plan-production-in-turkey-161050
https://www.dailysabah.com/business/tech/1st-made-in-turkey-oppo-smartphone-on-sale
https://www.dailysabah.com/business/tech/chinese-xiaomi-to-begin-smartphone-production-in-turkey
https://www.dailysabah.com/business/tech/1st-chinese-tecno-smartphone-made-in-turkey-to-be-ready-in-march

SUPS 👨‍⚖️

αφου θα ειναι ολοκληρη η παραγωγικη διαδικασια εκει θα εχουν σιγουρα το made in turkey πανω τους οποτε θα ξερουμε τι πωλειται εδω και απο που…

Νικ

Στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ κανένας να επενδύσει όποιος επενδυ στην Ελλάδα χάνει τα λεφτά του ρωτήστε και εμένα που έχασα λεφτά με έχει καταστρέψει αυτή η χώρα λοιπόν με λίγα λόγια η Τουρκία είναι έξυπνοι ξέρετε τι είπε ο Ερντογάν φέρτε τα μαύρα λεφτά και δεν σας πειράζω ούτε θα σας ρωτήσω πού τα βρήκατε μόνο 2% το χρόνο δεν θα πληρώνει φόρο ενώ στην Ελλάδα φέρτε τα λεφτά από το 25% και ένας όρος που τα βρήκες Ελλάδα τέλος ξυπνήστε εγώ ο ίδιος έχασα λεφτά και
Αυτές οι εταιρείες πηγαίνουν σε χώρες που δεν έχουν γραφειοκρατία δεν υπάρχει φέρε λεφτά να δουλεύει ο κόσμος να μπαίνει το χρήμα στην Ελλάδα τέτοια γραφειοκρατία που υπάρχει Hollywood . Ήρθε στην Ελλάδα και τον διώξανε οι γραφειοκράτες οι κοτσαμπάσηδες οι ρουφιάνοι κλέφτες Πούτιν ένα λεπτό στη φυλακή δεν έχουν πάει πάει κόσμος στη φυλακή και διαλύονται οικογένειες πραγματικά διαλύονται οικογένειες δεν υπάρχει εδώ xiaomi είναι έξυπνα άτομα στην Ελλάδα δεν σε ξέρουμε τελικά απλά είπα όποιος κατάλαβε καλά κατάλαβέ μπράβο πού πας στην Τουρκία και χαίρομαι που πας στο Τουρκια ρ
ι και καλά κάνουν και πάω στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.