DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι
Τετάρτη, 03/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.
Κυριακή, 07/02/2021 · Κώστας Βλαχάκης
Στη Τουρκία θα ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής smartphones η Xiaomi μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους που ήδη διανύουμε και θα απασχολήσει σχεδόν 2.000 άτομα. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 30 εκ. δολαρίων Αμερικής και στο peak του το εργοστάσιο θα μπορεί να κατασκευάζει 5 εκ. smartphones ετησίως.
Η Xiaomi έχει παρουσία στη Τουρκία από το 2019 με τον Usher Liu, Country Manager της χώρας να δηλώνει «Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας χωρίς διακοπή και ελπίζουμε να προχωράμε τις ενέργειές μας ένα βήμα πιο πέρα κάθε φορά».
Το νέο εργοστάσιο θα έχει έκτση 14.000 τ.μ. και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής φορτιστών, Salcomp. Να θυμήσουμε ότι και άλλες εταιρείες κατασκευής smartphones όπως η OPPO διατηρούν μέρος της παραγωγής τους στη Τουρκία.
Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.
Τετάρτη, 03/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.
Τετάρτη, 03/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.
Τρίτη, 02/03/2021 · Αλέξανδρος Παππάς
Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.
Δευτέρα, 01/03/2021 · Αλέξανδρος Παππάς
Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Παρατήρηση πρώτη : 5εκ τηλέφωνα είναι ικανά μόνο για την αγορά της τουρκίας. Άρα από μόνη της η είδηση δεν μας προϊδεάζει και για τόσο μεγάλη επένδυση.
Παρατήρηση δεύτερη : Στην Ελλάδα, παρόλο που κατά καιρούς είχαμε πολύ ψηλά ποσοστά σε ΝΟΚΙΑ, SAMSUNG, XIAOMI δεν επενδύει κανείς, ούτε για να κάνει χαρτόκουτα συσκευασίας κινητών. Κ δεν φταίει ούτε ότι δεν έχουμε τα αντίστοιχα μυαλά, ούτε ότι έχουμε πολύ υψηλούς μισθούς. Η νοοτροπία μας και η νομοθεσία μας φταίει.
Πότε ξανά xiomi αν όντος ισχύει αυτό οπός και για αμάξια hyundai
και τι να κανουν ειναι μοναδικη σταθερη λυση χωρις γραφεικρατιες κλπ μέσα στην ευρωπη (και χωρίς να πληρώνουν σε διαματια )
Δεν θελω να στη χαλασω αλλα αρχισε να ξηλωνεις το 50% των εξαρτημάτων του σπιτιού σου. Είναι πολυ πιθανο μέχρι και οι πρίζες σου να ειναι κατασκευασμένες στη τουρκία.
αν θες να κανεις εμπαργκο ,μπραβο σου και καλα κανεις, αλλα αν θες να ριξεις ευθυνες ξεκινα απο την εκαστοτε κυβερνηση που δεν κανει την οικονομια μας ελκυστικη σε επενδυσεις.
και εσυ αν ειχες εταιρεια το μεγιστο κερδος θα κοιταγες. και η τουρκια καλως ή κακως υπερτερει .
μακαρι να ριξουν φορους και ΦΠΑ και κατι μπορει νασ γινει.
Έτσι είναι, όταν δεν μειώνεις τον ΦΠΑ για να έρθει να επενδύσει ο Κινέζος. Αυτά να τα διαβάζουν στα υπουργεία μπας και βάλουνε μυαλό. Στην Ελλάδα μόνο εξωγήινοι για επενδύσεις 👽
Ζηταμε κυρωσεις απο την ΕΕ και εδω ο Ελληνας θα κουβαλαει κινητο made in turkey…Γελαει ο κοσμος…
Παιδιά το 80% στα αναλώσιμα μέρη των αυτοκινητοβιομηχανιών φτιάχνονται στην Τουρκία και εμείς κάνουμε παράπονα για ένα κινητό που στην προκειμένη περίπτωση είναι αναμφισβήτητα λογικό να πάει και να εγκαταστήσει ένα εργοστάσιο εκεί. Θέλει φθηνή πόρτα στην Ευρώπη και κάποια τεχνογνωσία του προσωπικού λειτουργικότητα του κράτους χωρίς γραφειοκρατία και ποιός της το παρέχει αυτό η Τουρκία. Θα ρίξει και λίγο χρήμα η εταιρεία θα προσλάβει και κάμποσους CSDαδες από το Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια να κάνει τα καλά μάτια. Έτοιμοι σε 5 χρονακια θα φτιάχνουν 20 εκατομμύρια συσκευές.
τώρα ο Ελληνας, θα ψάχνει Xiaomi εκτός Τουρκίας, μέσω Internet.
Η Τουρκία, κάνει τη δουλειά της, δίνει κίνητρα σε επενδύσεις και δεν κολλάει σε γραφειοκρατία…στην Ελλάδα, όποιος προσπαθεί, απογοητεύεται με την κωλυσιεργία και τους υψηλούς φόρους. Ούτε Έλληνας, δεν επενδύει πλέον στο ελληνικό κράτος!
Οι κακοί Τούρκοι και οι καλοί κινέζοι; καλύτερα αντί να κοιτάμε με βάση το έθνος να κοιτάμε τις συνθήκες εργασίες που υπηρετούν τόσοι άνθρωποι.
Βλεπω ααρχισε το ξεπλυμα για να κυκλοφορουν με made in turkey κινητα σε λιγο καιρο…Δαπαναει το κρατος ενα καρο λεφτα για να στελνει ολος ο πληθυσμος λεφτα απεναντι…