Samsung GPU με τη βοήθεια βετεράνου της Nvidia;

samsung gpu βοήθεια βετεράνος nvidia Chien Ping Lu, Samsung GPU με τη βοήθεια βετεράνου της Nvidia;

Η Samsung είχε ξεκινήσει να προσλαμβάνει προσωπικό για να αναπτύξει τη δική της GPU, με τις προσπάθειές της να γίνονται πιο έντονες μιας και ο ηγέτης της προσπάθειας αυτής είναι ο βετεράνος Chien-Ping Lu, που είχε εργαστεί στην Nvidia και το nForce chipset.

Ο Chien-Ping Lu δεν είχε συνεργαστεί μόνο με την Nvidia αλλά και τη MediaTek, για την ανάπτυξη της δικής της GPU και να απελευθερωθεί από τις ARM και Imagination, με το project να ματαιώνεται αν και είχε φτάσει κοντά στην ολοκλήρωσή του. Πλέον είναι ο ηγέτης του SGPU project της Samsung για την ανάπτυξη της δικής της GPU η οποία σύμφωνα με όσα ακούγονται, θα έχει υψηλές επιδόσεις.

Η έρευνα επάνω στη νέα GPU αφορά τα VLIW design τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν μεγάλες ποσότητες δεδομένων, κάτι το οποίο είναι σημαντικό και ουσιαστικό για την επεξεργασία και απόδοση των γραφικών, ενώ θα βρει “γόνιμο έδαφος” στις εφαρμογές σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, ο Chien-Ping Lu διαθέτει αρκετές κατοχυρωμένες πατέντες σχετικά με το συσχετισμό των GPU και του machine learning, και είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας NovuMind η οποία αναπτύσσει AI chips που καταναλώνουν χαμηλά ποσά ενέργειας.

Φαίνεται πως η Samsung ασχολείται πολύ σοβαρά με τον τομέα της GPU μιας και όχι μόνο θέλει να ενισχύσει τα smartphone της με GPU καλύτερες από τις προηγούμενες αλλά και να ενισχύσει τη θέση της στις GPU σχετικά με το machine learning και τις απαιτητικές AR/AI εφαρμογές οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία στο μέλλον.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.