Huawei AppGallery: Ξεκίνησε η μάχη μακριά αλλά και τόσο δίπλα στο Android

, Huawei AppGallery: Ξεκίνησε η μάχη μακριά αλλά και τόσο δίπλα στο Android

https://www.youtube.com/watch?v=1_5VaB_igs8

Μέχρι σήμερα είχαμε το Google Play, το App Store και τώρα έρχεται το Huawei AppGallery δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο CEO της Huawei, κ. Richard Yu κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη της μάχης που όλοι περιμέναμε να συμβεί από τον περασμένο Μάιο τότε που η Αμερική απαγόρευσε στην Huawei να χρησιμοποιεί τα Google Services στο λειτουργικό σύστημα Android και εφαρμογές όπως Gmail, YouTube, Maps και πολλές άλλες να μην είναι πλέον διαθέσιμες σε μελλοντικές συσκευές του Κινέζου κατασκευαστή.

Μια μάχη που η Huawei θα δώσει εφοδιάζοντας ακόμα περισσότερες μελλοντικές τις συσκευές με το δικό της Store εφαρμογών και συγκεκριμένα το AppGallery όπως το αναδιπλούμενο Mate Xs τους επόμενους μήνες και φυσικά με την έλευση των P40 και P40 Pro που αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι.

Με τα δεδομένα που φιλτράραμε από την σημερινή ομιλία του Richard Yu καταλαβαίνουμε ότι τα smartphones P40 και P40 Pro θα κυκλοφορήσουν με λειτουργικό σύστημα Android 10 και AppGallery αντί για Google Play. Ο CEO της Huawei δεν άφησε υπόνοιες για κάποιο νέο λειτουργικό σύστημα. Το θέμα που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι με τα security updates, δηλαδή το Mate Xs που ανακοινώθηκε σήμερα τι security updates θα έχει προεγκατεστημένα, ποιου μήνα;

Το σίγουρο είναι ότι η Huawei έχει την απαιτούμενη βάση χρηστών (400 εκ. χρήστες, οι περισσότεροι από την Κίνα) που της δίνει την ώθηση για να προσπαθήσει μόνη της χωρίς τα Google Services μετά το χαστούκι του προέδρου των ΗΠΑ. Ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρει τελικά και αν οι χρήστες smartphone την εμπιστευούν εκτός οικοσυστήματος Android.

, Huawei AppGallery: Ξεκίνησε η μάχη μακριά αλλά και τόσο δίπλα στο Android

, Huawei AppGallery: Ξεκίνησε η μάχη μακριά αλλά και τόσο δίπλα στο Android

, Huawei AppGallery: Ξεκίνησε η μάχη μακριά αλλά και τόσο δίπλα στο Android

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Αν δεν κανω λαθος το huawei gallery δεν υπαρχει σε ολες τις συσκευες της? Θυμαμαι να το ειχα και στο p20

Kostas

Σκαλωσα στην αρχη.. Νασε καλα κωστα ευχαριστώ για την διατύπωση

Χρηστος Κ

Και όλοι ξέρουμε πώς πήγε αυτό στο παρελθόν, όταν αντίστοιχα η Microsoft είχε καλέσει developers να αναπτύξουν εφαρμογές για το Windows Phone Store για να χτυπήσουν το Google Play kai to AppStore… Δυστυχώς…

Panagiotis

Ναι αλλά τί market share είχε η MS τότε με τα Windows phones? Τα τελευταία χρόνια θυμάμαι ήταν κάτω από 3%. Σε αντίθεση με την huawei που είναι η 2η μεγαλύτερη εταιρία smartphone πλέον, έχοντας πουλήσει(αποστείλει) 240 εκ. συσκευές. Δηλαδη υπάρχουν 240 εκ. πιθανοί πελάτες για κάθε developer. Όπως καταλαβαίνεις χαμένοι είναι και οι developers μέσα από τον αποκλεισμό της huawei.

Χρηστος Κ

Όλοι χαμένοι είναι εκτός από τους ανταγωνιστές της Huawei.
Σίγουρα πρώτα απ’ όλα εμείς, οι καταναλωτές, γιατί η Hua κρατούσε το κόστος των flagship σε σχετική ισορροπία. Ήδη βλέπουμε την τιμή των smartphoneς από Samsung να ανεβαίνει, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση της Hua.
Η Huawei είναι μεγάλη εταιρία, αλλά ο καταναλωτής είναι creature of habit: Θέλει να χρησιμοποιεί αυτό που έχει συνηθίσει.
Όπως και να έχει, ελπίζω η Hua να κερδίσει αυτό το “στοίχημα” ενάντια στο Αμερικάνικο εμπάργκο.

ironman mark 45 αισίως....

κάτοχος του huawei watch gt2 εδώ και λίγες μέρες. αυτό το καιρό χρησιμοποιώ ένα xiaomi mi9t pro (128gb, android 10, miui 11 global) . για να συνδέσω το watch gt2 με το κινητό φυσικά κατέβασα από το play store το health app της huawei. τρέχοντας το app μου ζήτησε να εγκαταστήσω το HMS (huawei mobile servises) από το play store. το κατέβασα αλλά στην επάνοδο στο health app η εφαρμογή “κράσαρε” αφού η έκδοση των HMS από το play store ήταν παλιά. να επισημάνω ότι στο LG G7 THINQ που χρησιμοποιώ παράλληλα (android 9), τα HMS / Health app “έτρεξαν” κανονικά. οπότε το θέμα μάλλον είναι η διαμάχη; δεν ξέρω. επόμενη λογική κίνηση ήταν να κατεβάσω το app gallery από το επίσημο site της huawei. μετά την εκγατάσταση του κατέβασα από εκεί τα HMS app / health app και όλα έτρεξαν κανονικά και σύνδεσα το watch gt2 κανονικά με το xiaomi και όλα λειτουργούν κανονικά. έτσι μπορείς να πείς ότι έκανα μια πρώτη χρήση του app gallery της huawei…!!!!

Daniela

Παρακαλώ βοηθήστε με αγόρασα το Huawei Y5p και αυτό δεν έχει Play store κατέβασα λοιπόν το Facebook απο το appgalary αλλά δεν έχει messenger τι κάνω???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.