iPad mini Retina teardown, Βαθμολογία 2/10 από το iFixit

Μετά το teardown του iPad Air, ήρθε η σειρά του iPad mini Retina να φτάσει στα χέρια των ανθρώπων του iFixit, για να μας πληροφορήσουν για τον “βαθμό επισκευασιμότητας” του, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση, για να πούμε το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επισκευαστεί. Όπως το iPad Air, έτσι και το iPad mini Retina διαθέτει αλουμινένιο unibody σχεδιασμό.

Η οθόνη του, έχει διαγώνιο 7,9 ίντσες, με ανάλυση 2048 x 1536 pixels, που είναι όμοια με αυτή του iPad Air. Επειδή ωστόσο, η οθόνη του iPad mini Retina είναι μικρότερη σε διαστάσεις, το pixel density είναι 326ppi, αρκετά μεγαλύτερο από αυτό του iPad Air (264ppi).

Η μπαταρία, σύμφωνα με όσα ανακάλυψαν από το iFixit, είναι 6471mAh, που είναι μεγαλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά. Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει, για να διατηρηθεί η αυτονομία στις 10 ώρες, αφού η νέα οθόνη Retina, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με την προγενέστερη λύση.

Στο εσωτερικό επίσης εντόπισαν τον επεξεργαστή A7 ενώ την οθόνη, ανακάλυψαν πως την κατασκευάζει η LG Display, και όχι η Sharp που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει προβλήματα burn-in σε κάποιο αριθμό οθονών που παράγει. Ο βαθμός επισκευασιμότητας που πήρε το iPad mini με οθόνη Retina είναι 2 στα 10, ίδιος δηλαδή με αυτόν πο πήρε το iPad Air.

iPad mini Retina, iPad mini Retina teardown, Βαθμολογία 2/10 από το iFixit

Πηγή 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tomast

Ρε παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει,θελω να παρω ipad mini retina 3g απο αμερικη,θα εχει ελληνικα?θα μπορει να παρει καρτα σιμ της vodafone και να δουλευει κανονικα?Αν ξερει καποιος ας μου πει παρακαλω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.