iPhone 2017: Η Apple συζητάει με Sharp για οθόνες OLED

Δεν έχει περάσει ακόμη ένας μήνας από τότε που ανακοινώθηκε επίσημα το iPhone 7 και ήδη έχουν ξεκινήσει να ακούγονται οι πρώτες πληροφορίες για το iPhone του 2017, που λέγεται ότι θα ονομαστεί iPhone 8 και περιμένουμε να δούμε μεγάλες αλλαγές.

Μια από αυτές είναι ότι θα δούμε OLED οθόνη και σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με την Sharp, η οποία είναι πιθανός προμηθευτής. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν η Sharp θα είναι ο κύριος προμηθευτής OLED οθονών, ή αν η Apple θα συνεργαστεί και με άλλα ονόματα όπως Samsung, LG ή Japan Display.

Αν θεωρήσουμε ότι οι φήμες είναι σωστές, τότε στο iPhone του 2017 η Apple θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει OLED panels. Tο Apple Watch είναι το μόνο προϊόν της Apple που έχει OLED οθόνη, ενώ υπάρχουν φήμες που λένε ότι μπορεί να δούμε OLED touch panel στο φετινό ανανεωμένο MacBook Pro.

Όπως και να έχει όμως, τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο και έχουμε ακόμη έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι την ανακοίνωση του νέου iPhone, το οποίο θα είναι το δέκατο στη σειρά και περιμένουμε αλλαγές μέσα και έξω.

apple sharp oled, iPhone 2017: Η Apple συζητάει με Sharp για οθόνες OLED

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Ρε παιδιά , ακούω συνεχεια για την 10η επέτειο το 2017,τωρα διαβάζω για το 8 οτι θα ειναι το 10 ο στη σειρά . Εγώ γιατι τα βγάζω λαθος !;
Το 10 I phone ειναι το 7 . I phone,iPhone 2G,I phone 3GS,4,4s,5,5s,6,6s κ τωρα το 7 .Τα μετράω τα ξανά μετράω 10 τα βγάζω .Παρακαλω οποίος ξέρει το λόγο να με διαφωτίσει

Thiseas

κανονικά στο φετινό μοντέλο έλεγε για oled οθόνη. από χρόνο σε χρόνο τις πάει τις αλλαγές αυτή η Apple. σαν τη φετινή τεράστια αλλαγή του – καινοτομία που αφαίρεσε την πιο σημαντική θύρα μετά τη θύρα της φόρτισης για να βάλει τον δονητή στο home button

Giannis

Σύμφωνα με άλλες φήμες έχει ήδη παραγγείλει 40εκ. οθόνες από την Samsung και αναμένεται να φτάσει τις 120εκ. οθόνες το 2017.

Dimitris

@Chris_BMW

Η 10η επέτειος δεν αφορά τις 10 συσκευές αλλά τα 10 χρόνια 2007-2017.

Zois

Κατά την γνώμη αφορά και τα 10 χρόνια και της 10 συσκευές από ότι θυμάμαι 2 δεν υπήρχε από το 3αρι ξεκίνησε.

Chris_BMW

Άρα λοιπόν ο αρθρογράφος θα πρέπει να διορθώσει την τελευταία παράγραφο που γράφει για το 10 ο σε σειρά I phone. Το I phone 8 (αν ονομαστεί έτσι ) θα ειναι το 11ο στη σειρά .

vasilist

Για να δούμε, πιστεύω θα κάνει καλή δουλειά του χρόνου αν και φέτος το plus είναι πολύ καλό του χρόνου θα έχει και oled, κρίμα που δεν έχει 3.5mm θύρα γιατί το 5s μου αν και δεύτερο τηλέφωνο το χρησιμοποιώ συχνά, ίσως δεν ξανά πιάσω iPhone στα χέρια μου αν δεν ξανά φέρει πίσω την θύρα.
Πέρα από τις προσωπικές μου προτιμήσεις τώρα που ανεβάζει τα spec η Apple και βάζει καλή κάμερα μπαίνει δυνατά ξανά στα top τηλέφωνα.

James

Νομιζω οτι πλεον ολος ο τεχνολογικος τυπος συντηρειται με φημες, γιατι μολις παρουσιαστουν τα τελικα προϊοντα, δεν υπαρχει τιποτα να ειπωθει. 20 μερες εχει που παρουσιαστηκε το 7 και πλεον εχει εξαντληθει το θεμα. Και αυτο ισχυει για ολες τις μαρκες και για ολα τα σάιτ. Κορεσμος, βαρεμαρα και στασιμοτητα.

Άλκης

@Chris_BMW
Ξεχνάς και το SE.

ChristosT

@Thiseas βιάζεσαι. Μετά πώς θα πουλήσει τα επόμενα μοντέλα;
Άν τα κάνει όλα μαζί σε ένα μοντέλο μετά θα βγεί να πουλά πατάτες στις λαικές.

petros

Αλκης@ το SE περασε αλλα δεν ακουμπησε οπως και τωρα το 7, δυστυχώς σκανε μόνα τους στις αποθηκες εμαθα στα βαθη τις Κινας πριν ερθουν

Nikos

Chris_bmw ξέχασες το iPhone 3 g πριν το 3GS, To se δεν μετράει σ αυτά

Chris_BMW

Νίκος @ Ναι δικό μου λαθος το I phone 2G ουσιαστικά ειναι το πρωτο μετά 3G κ μετά 3GS. Petros@ Τι έκανε το se ? Πέρασε κ δεν ακούμπησε ;; Έτσι σου παν ! Ο Αδερφος μου π μένει κ εργάζεται στη Γερμανία το περίμενε 1 μήνα ! SE 64 GB SPACE GRAY..

Manolis

@Chris_BMW “δε τα μετράς σωστά”… χεχεχε!!!! :p

όσο για το απο τώρα αναμενόμενο εξωπραγματικό σε χαρακτηριστικά και design iPhone προσοχή μην απογοητεύσει αυτούς που το περιμένουν με τόση αγωνία…. 😉

petros

Chris BMW @ γιατι δεν έλεγες στον αδερφό σου να παρει το 5αρι αντι να περιμενει,? κανεις δεν θα το παιρνε μυρωδιά

Agnostos13

Petros:
Εχεις γνωστο φιλου γειτωνα που δουλευει στην Κινεζικη εταιρεια μεταφορων που διανειμει τα iPhone; Μην μας κρατας σε αγωνια…

@ChrisBMW:
Το iPhone 8 θα ειναι 13ο στη σειρα μαζι με 5C και SE…και ενδεχομενως 14ο αν κυκλοφορησει αντικαταστατης του SE!

forneverarrow

Αν βάλει και OLED θα ξεκινάει από τα 999€ το βασικό μοντέλο με τα 32gb… Πάντως το μόνο πράγμα που μου λείπει από την AMOLED τώρα που έχω IPS, είναι το μαύρο στο Pocket όταν διαβάζω κανένα άρθρο τη νύχτα. Κατά τα άλλα τα χρώματα τα βρίσκω πολύ πιο ακριβή στην IPS και το άσπρο είναι πολύ καλύτερο. Πιστεύω ότι το πέρασμα της Apple στις OLED οθόνες έχει να κάνει με μια ακόμα ευκαιρία για αύξηση κέρδους… Αν την ενδιέφερε η ποιότητα θα ανεβάζει απλά την ανάλυση.

Nick

Η sharp η Japan display θα είναι η καλύτερη επιλογή πρώτο αξιοπιστία και δεύτερο καλύτερη απόδοση άσπρου μιας και η lagsung το έχει παρακάνει όσον αφορά το vivid του πράγματος τελείως ψεύτικα χρώματα και αυτός είναι και ο λόγος που πέφτουν τόσο εύκολα οι οθόνες και κυρίως από την άθλια ποιότητα τους. Για μένα μια καλή lcd είναι μακράν ανώτερη.

petros

Agnostos13@ εχω ναυτικο φιλο που ταξιδεύει Κίνα και μου ειπε ότι τα iphone 7 σκάνε στις αποθήκες σαν ποπ κορν, και σκέφτονται να σπρωξουν τα 6αρια που τους ξεμειναν και να τα βαπτισουν iphone 7 SE

Jimmyad

Πωωωω αυτός ο Πέτρος ειλικρινα πρέπει ειναι ο γιος του Tim Cook

Thiseas

όχι δεν βιάζομαι καθόλου. όπως και να το κάνουμε τα specs μετράνε. δεν γίνεται οι περισσότερες εταιρίες να έχουν πάει στο quad hd εδώ και δύο χρόνια (άσχετα αν είναι χρήσιμο η όχι είναι εξέλιξη) και να έχουν ανεβάσει το παιχνίδι ξεπερνώντας επιδόσεις σταθερών υπολογιστών πενταετίας και η apple να μένει τουλάχιστο 3 χρόνια πίσω. δηλαδή η samsung, lg, htc, sony τα έχουν δώσει όλα; κάθε χρόνο έχουν να προσθέσουν και κάτι καινούριο σε αντίθεση με την apple που αφαιρεί. εδώ διάβασα σε ένα άρθρο ότι σκέφτεται να αφαιρέσει και τη θύρα της φόρτισης στο μέλλον. εδώ εν έτη 2016 και δεν έχει βάλει ασύρματη φόρτιση σε συσκευή των 900 ευρώ και άνω ενώ ακόμα και καθαρές κινέζικες εταιρείες για να μην αναφέρω μεγάλες έχουν αυτό το feature από το 2012. μήπως βιάζομαι και πάλι;

panos

Η ασυρματη φορτιση που υπαρχει οπως αναφερεις σε κινητα ειναι ασυρματη απλα στο ονομα καθς η βαση πανω στην οποια τοποθετεις το κινητο μια χαρα καλωδιο εχει. Και ακριβως επειδη ειναι ετσι ουσιαστικα δεν επιασε ιδιαιτερα. Κατι σαν τις 3d τηλεορασεις με τα γυαλα που δεν επιασαν. Οταν πραγματικα υπαρξει ασυρματη φορτιση με την εννοια της λεξης τοτε μαλιστα!

petros

panos@ Μια χαρα την χρησιμοποιουν οσοι εχουν παρει την βάση, αλλα τι εννοείς η βαση μια χαρά καλώδιο εχει? Πως θα παίρνει ρευμα? Με το δακτυλο απο τον ΕΤ τον εξωγήινο ας πουμε? home.. home

Chris_BMW

Εννοεί φίλε petros@ οτι δεν έχει νόημα αυτού του είδους “ασύρματη” φόρτιση . Για να σου το εξηγήσω όσο το δυνατόν πιο απλα μπορω -γιατι αυτή η καραμέλα επιτέλους πρέπει να σταματήσει-θα σου πω το εξής απλό παράδειγμα . Το ασύρματο τηλέφωνο που έχω στο σπίτι μου έχει μεν βάση που εκπέμπει σήμα κ δίνει ρεύμα αλλα οταν θα το πάρω απο κει μπορω να μιλήσω . Αν δεν μπορούσα δεν θα είχε καμία διαφορα απο το σταθερό που έχει καλώδιο . Η διαφορα μας λοιπόν με εσένα που το φορτίζεις ασύρματα ειναι οτι το ακουμπάς πανω στη βάση ενω εγώ το κουμπώνω στο βισμα ..Έτσι εγώ μπορω να χρησιμοποιώ το τηλέφωνο ενω φορτίζει ενω εσυ απλα το κοιτάς απο ψηλά ! Αυτά κ σταματηστε επιτέλους να μου προβάλεται την ασύρματη φόρτιση σαν πλεονεκτημα. Σε αυτήν την μορφή ειναι μειονέκτημα κ όχι πλεονέκτημα.Προσοχή (γιατι θα βρεθεί κ κάποιος να σχολιάσει ) μιλάω για την ασύρματη φόρτιση κ όχι για την ταχεία φόρτιση .

petros

Chris BMW @ η διαφορά είναι ότι εγω έχω και τις.. 2 επιλογές, η ασύρματη φόρτιση εχει και το πλεονέκτημα δεν σου ταλαιπωρη και το βυσμα φορτισης, εχει με φωτισμο ειδοποίησεις, και ειναι ευκολια τον εχεις διπλα στο κρεβάτι το ακουμπας και τέλος

Giannis

@petros Δηλαδή τον κλασικό φορτιστή δεν μπορείς να τον έχεις δίπλα στο κρεβάτι σου να το κουμπώνεις και τέλος? Υπάρχει καποιο θέμα με τα κρεβάτια και τους φορτιστές?

panos

@petros πολυ απλο αυτο που εννοω, η βαση εχει καλωδιο και παιρνει ρευμα συνεπως εξαρτασαι παλι απο μια πριζα. Τι να παρω το φορτιστη και να το συνδεσω με το κινητο τι να το ακουμπησω στη βαση που ομως συνδεεται με τη πριζα στο τοιχο μου κανει το ιδιο και το αυτο. Το πως θα ειναι μια πραγματικα ασυρματη φορτιση μετα απο χρονια δεν μπορω να το φανταστω αυτο ομως που αναφερεις καποιους τους αφηνει παγερα αδιαφορους. Ελπιζω τωρα να το καταλαβες.

petros

Εντάξει τοτε να μην πατας εξω απο την πορτα του αυτοκινήτου το τηλεκοντρολ… να βάζουμε το κλειδί στην πόρτα το ιδιο ειναι

panos

Μα και εσυ δεν πατας εξω από την πορτα του αυτοκινητου το κλειδι αλλά το βαζεις στην πορτα αφου ακουμπάς το κινητο στη βαση. Κανεις ακριβως το ιδιο πραγμα έχεις αναγκη μια βάση και ένα καλώδιο αντι ένα φορτιστη και όπως σου ειπε πολύ ωραια ο πιο επάνω εσυ έχεις και το μειονέκτημα ότι καθως το φορτίζεις δεν μπορείς να πάρεις τηλεφωνο, Η φορτιση σε βάση στην πραγματικότητα είναι επαγωγική. Φορτιζεις το τηλεφωνο μεσω επαφής με βάση η οποία όπως ένας απλός φορτιστής παίρνει ρεύμα από μια πρίζα. Τωρα αμα σου αρεσει ο φωτισμος που έχει η βάση σου διπλα στο κρεβάτι σου τί να σου πω καλά κάνεις αλλά μην το παρουσιάζεις σαν κάτι wow γιατι δεν είναι.

Γουγλης

Εγώ πάλι στο γραφείο μου βάζω το κινητό πάνω στην βάση ασύρματης φόρτισης όταν δεν το χρειάζομαι. Οταν είναι να πάω σε άλλο δωμάτιο απλά το σηκώνω και το παίρνω μαζί μου, το ίδιο και όταν μιλάω στο τηλέφωνο. Μιλάμε χρόνια μπροστά αυτή η Samsung, ούτε χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να βάζω/βγάζω το βύσμα, ουτε και να έχω συνδεδεμένο το καλώδιο όταν μιλάω με κάποιον λες και είναι ενσύρματο τηλέφωνο.

panos

Γιατι στο γραφειο σου δεν επιτρέπονται οι φορτιστες!!!!! Μήπως γιατί οι βάσεις έχουν ωραία λαμπάκια και τους αρέσουν καλύτερα.
Όταν είναι να πανε σε άλλο δωματιο το ίδιο κανουν όλοι, εσυ το σηκώνεις από τη βάση που έχεις ούτως ή άλλως στην πρίζα και κάποιος άλλος το βγάζει από την πρίζα. Ποια η διαφορά?
Μα εσύ όταν μιλάς με το κινητο απλά δεν το φορτίζεις, ενώ κάποιος με φορτιστή έχει δύο επιλογές ή να του μιλάει και να συνεχίζει να φορτίζει ή να το αποσυνδέσει και να μιλάει χωρίς να φορτίζει όπως στην δική σου περίπτωση.
Aν κάθε τρεις και λίγο στο γραφείο στο σπίτι το μονο που κανεις είναι να αφήνεις το κινητό στη βάση τότε έχει πρόβλημα η μπαταρία σου στο λέω γιατί και εγω εχω κινητο samsung και μου κραταει πάνω από μια ημέρα να το κοιτάξεις στο service. Μάλλον έχει πρόβλημα η μπαταρία.

Γουγλης

@panos
Μα για αυτό το λόγο υπάρχουν οι ασύρματοι φορτιστες, για να μην χρειάζεται να βάζεις/βγάζεις το βύσμα 30 φορές τη μέρα, τι δεν καταλαβαίνεις? Στην βάση το βάζω όταν πέφτει κάτω απο 60%, όταν φτάσει στο 90% απλά το αφήνω δίπλα, τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?

Chris_BMW

Τι προσπαθείς να τους εξηγήσεις ρε panos@Αστους να νομίζουν οτι κάτι έχουν .. έτσι κ αλλιώς εδω μέσα όσοι έχουν Samsung ειναι γνωστές της τεχνολογίας κ αυτά π τους προσφέρει η Samsung ειναι πάντα πρωτοποριακά . Εμείς πάλι με I phone είμαστε 3 χρονια πίσω τεχνολογικά κ οτι έχει η apple στο I phone δεν ειναι κάτι σπουδαίο . Π.χ το 3D Touch ειναι το ίδιο με το παρατεταμένο πάτημα αλλα η ασύρματη φόρτιση (αυτού του τύπου ) έχει διαφορα με το φορτιστή .. Α ξέχασα να σας πω οτι τόσο ωραία βάση έχει κ η apple . Αλλα εκει δεν το αφήνεις με την πλάτη αλλα όρθιο ! Εκει τι διαφορα έχουμε λοιπόν;;;

james

@Γουγλης αμα ηταν καλη η ασυρματη φορτιση θα την ειχε και το iphone. Αφου δεν την εχει, δεν ειναι καλη. Αν τη βαλει στο μελλον, σημαινει οτι θα την εχει υλοποιησει καλυτερα. Δεν εχεις μαθει την επιχειρηματολογια τους τοσα χρονια;

panos

Οταν λες 30 με 40 φορες τη μερα τι εννοεις, ότι φορτίζεις το κινητό σου 30 με 40 φορες τη μέρα? Καταλαβαίνεις τι γράφεις?
Αυτό δεν το κάνει κανείς.
Άρα έχει πρόβλημα η μπαταρία του Samsung που έχεις γιατι το δικο μου samsung κρατάει άνετα πάνω από μερα.
Από την άλλη τί εννοείς βγάλε βάλε φορτιστή, όπως εσύ μπορεί να έχεις μονιμα τη βάση στην πρίζα και να βάζεισ το κινητό επάνω έτσι και ολοι εμείς μπορεί να έχουμε μόνιμα ένα φορτιστή στην πρίζα και να συνδέουμε το κινητο όποτε χρειάζεται. Με τη διαφορά ότι εσυ δεν μπορείς να πάρεις τηλεφωνο και να φορτίζεις ενώ εμείς μπορούμε και τα δύο.
Εσυ όταν πας κάπου κουβαλας βάση και καλώδιο και εμείς ένα φορτιστή σαφεστατα μικρότερο. Αντιλαμβάνομαι ότι έδωσες χρήματα να πάρεις τη βάση με τα ωραία φωτάκια και θες να το δικαιολογήσεις αλλά σου ξαναλεω μην μας το παρουσιάζεις για κάνει συγκλονιστικο γιατι δεν είναι.
@Chris ασχετο ποια bmw έχεις?

petros

η ασύρματη φορτιση ειναι περιτττη αλλα τα ασύρματα ακουστικά ειναι πρωτοποριακά φαντάζομαι

panos

Δεν μου λενε κάτι τα ασύρματα ακουστικα ούτε τα θεωρω πρωτοποριακα. Αλλά τόση ωρα νομίζω δεν μιλάμε για ασύρματα ακουστικα αλλά για ασύρματη φόρτιση και κατά δεύτερον πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για ασύρματη φόρτιση από τη στιγμη που ακουμπάς το κινητό σε μια βάση.
Ασύρματη φόρτιση θα ήταν αν πραγματικα το κινητο φορτιζόταν χωρίς να ακουμπάει στη βάση, αυτό ναι. Στο εξηγω αλλα δεν, δεν είναι ασυρματη φόρτιση, αλλά επαγωγική διότι πρέπει η πλάτη του κινητου να έρθει σε επαφή με τη βάση που έχεις στην πρίζα. Σαν τις επαγωγικές εστίες της κουζίνας ένα πραμα.

Chris_BMW

Panos@ Αυτή τη στιγμη καμία ! Ένα smart έχω..Αλλα υπήρξα κάτοχος Ε30 M3 (το”ιταλικό”το δίλιτρο ) αν γνωρίζεις κ εν συνεχεία E36 320 convertible m pack.Οπως κατάλαβες έχω σκάσει πολυ χρήμα σε τέλη κ είπα να ηρεμήσω λίγο τωρα .. Στο μέλλον κ πρώτα ο θεός σκέφτομαι για Άσσο πετρέλαιο . Αυτά !

T3hNabzoR

@Panos, χαρά στο κουράγιο σου, Αφού δεν καταλαβαίνει/καταλαβαίνουν γιατί συνεχίζεις και εσύ να προσπαθείς να εξηγήσεις. Θα ξεχάσεις και εσύ αυτά που ξέρεις. Είναι πολύ χρήσιμη η ασύρματη φόρτιση, καμία σχέση με την φόρτιση μέσω καλωδίου αφού δεν έχει καλώδιο!!!!!!
HEIL SAMSUNG!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.